Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Tur til hovedstaden!

Tur til hovedstaden!

Skrevet av Bob-Ingolf den 25 februar 2016 klokken 06:53

Jepp det stemmer, jeg besøkte hovedstaden!!!

Nei, ikke Oslo. Jeg snakker en hovedstad med verdighet som faktisk fortjener tittelen "Hovedstad".
Vil ikke si hva landet heter, vil heller la det forbli et mysterium. Men kan gi deg 6 hint.

1 - Store deler av landet er under havnivå

2 - Landet ble invadert under andre verdenskrig<b>

3: -Annelies Marie Frank levde ut sine siste dager i dette landet

4 - Prostitusjon er lovlig.

5 - Hovedstaden er Amsterdam.

6 - Nasjonalspråket er Nederlandsk

Tenker denne ble litt vanskelig, men det får heller være. Jo mindre dere vet jo bedre.

Så.. Det hele startet med at jeg surfet litt på internettets bølger en vakker natt før jeg tilfeldigvis ut av ingenting bestemte meg for å bestille en 3 dagers tur til hovedstaden. ( IKKE OSLO )
Med min drøye tålmodighet som overgår ALT bestemte jeg meg for å forberede meg skikkelig før jeg reiste på denne turen. Var totalt innstilt på at denne turen skulle kartlegges. Finne den billigste og mest praktiske løsningen i forhold til fly og hotell og sånt. En godt pakket koffert og en liste over steder jeg skulle besøke mens jeg var der nede, og steder jeg skulle unngå.
Var også totalt innstilt på å ta med meg nok klær, et mastercard i tilfelle visaet ble stjålet, pass, reisedokumenter og forsikringspapirer. For å gjøre en kort historie enda kortere, 2 minutter etter at reisen var bestilt ringte jeg min bror fordi jeg trengte noen som kunne kjøre meg til flyplassen. Vil ikke snakke så mye om hvordan flyreisen gikk, skal heller sende deg en pm hvis du virkelig vil vite og spørr meg pent.

Etter landing hoppet jeg i en Taxi som tok meg rett til hotellet, etter litt krøll med adressen..
Så på hotellet da. Første jeg ble møtt med var en hyggelig jente på min alder, ganske attraktiv men fortsatt litt missformet.. Min definisjon av "attraktiv" er noe vi kan diskutere siden.
Hun ga meg en liten introduksjon av nabolaget vi var i, fortalte meg hvorfor de var landets om ikke Europas beste hotell. Og til slutt en liten skrytehistorie om hvor mange kjendiser som har bodd på hotellet tidligere.
Koselig det, tenkte jeg.. Eneste jeg er her for er tak over hodet, men ok..
Hun ga meg til slutt nøkkelen til rommet etter mye unødvendig pisspreik. Låste meg inn, tok meg en dusj.. Glante litt på greske nyheter eller noe sånt før jeg nesten sovnet.. Men steike heller, var ikke klar for å legge meg.
Bestilte heller en burger til rommet for å fylle magesekken.

Etter dette svært sunne og kaloriløse måltidet ble jeg igrunn enda trøttere.. Begynte å bli mørkt ute og jeg hadde lyst til å legge meg. Men nei, det kunne jeg ikke. Måtte utforske mer av hovedstaden!
Ikke ofte jeg besøker hovedstader, har bare vøri her 11 ganger tidligere så dette var selvsagt for nytt og spennende til å sove. Tok meg derfor en tur ut, og lur som jeg er valgte jeg å droppe dette med offentlig transport. Gikk heller til fots, mye mer effektivt tenkte jeg. Og med min usedvanlig gode stedsans kunne ikke ting gå galt. Bare ikke spørr meg hvorfor jeg passerte hotellet mitt minst fire ganger før jeg fant veien ut av nabolaget.

Så var jeg godt på vei mot et mer livlig strøk med butikker og suvenirsjapper rundt hvert eneste hjørne.. Ingenting vekket mine interesser noe særlig, så jeg fortsatte vandringen videre før jeg passerte en Britisk fyr.
Artig skrue som het Bob, ( Ja han het seriøst Bob ) han var vel ikke 100% britisk ettersom han hadde en litt fancy hårfrisyre som minnet om en annen kar som heter Bob til fornavn, hadde en lidenskap for reggae og ble født i Jamaica.
Han konfronterte meg ut av ingenting, veldig frekt synes jeg.. Spurte om jeg snakket engelsk? JÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆVLIG frekt å antyde at jeg snakker engelsk basert på førsteinntrykk, men klarte å holde sinnet på innsiden. Synes det virket litt rart å kalle han Bob i og med at det allerede er mitt altar-ego, så jeg valgte å kalle han Mr.Rastaf, og det så han ut til å like.
Han spurte meg etter retning til nærmeste "Coffeeshop" .. Uviten som jeg er forstod jeg fint lite hvorfor han ville kjøpe kaffe fra en Coffeshop når det allerede var et "Coffee-House" rett over gaten..
Men lot det gå, og gjorde det klart for han at jeg var på jakt etter det samme som han, uten å gå særlig dypere i detaljene. Vi ble enig om å slå følge til vi fant det vi så etter. Så vi fortsatte vandringen.

En ting jeg bemerket meg med denne "BOB" var at han avsluttet sine setninger med det meksinanske uttrykket "Mang".. Eksempel: "Wazzup Mang" , "Why the white face mang", "Put on a smile mang".. "We will find a coffeshop sooner or later mang" .... Såååå uansett da, etter 40 minutters leting fant vi det vi så etter. En festlig liten Kaffe-Sjappe totalt fritt for reklameskilt, bortsett fra en liten banner på innsiden av døren hvor det stod klart og tydelig:
"Smoking tobacco in our facilities is strictly prohibited!" ... Koselig det tenkte vi.. Klarer oss fint uten sigaretter når vi allerede har snus.. Tror ikke Mr.Rastaf var særlig begeistret for snus, han trodde det var farlig av en eller annen grunn.
Uansett da.. Med eller uten tillatelse til å røyke sigaretter tok det ikke lange tiden før vi begge ble sår i halsen og begynte å hoste ganske brutalt. Rart med det hmm? .. Tok heller ikke lange tiden før vi begynte å snakke om alt og ingenting,
Uten å tenke konsekvenser.. Vi bare sa det første som kom til oss, snakket fritt uten å tenke over noe som helst.. Tror jeg brukte "N" ordet noen ganger uten å få en reaksjon i retur.
Ble plutselig åpen om våre problemer og kom på en hel haug med syke ideer til hvordan å komme seg frem i verden og bli rik.. Merkelig at vi endret personlighetsmønster helt ut av ingenting hmm?

Yarp.. Etter 30 minutters snakking og litt mer enn bare snakking, bestemte vi oss for å ta en tur på toalettet. Mr.Rastaf insiserte på at vi skulle måle størrelse mens vi allerede var i gang, men det kunne jeg ikke gå med på.
Hvilken sjanse har jeg mot en rastafari.. Sånn seriøst.. Hva er poenget?
Uansett da.. Vi ble sittende i kaffesjappen i en stund, snakket litt med forbipasserende kunder og hadde oss en skikkelig kulturutveksling. Folk fra alle mulige land, i alle mulige farger og fasonger strømmet til.
Stemningen var rett og slett på topp, ingenting kunne ødelegge den nydelige atmosfære helt frem til.. Jepp, du gjettet rett... Et ungt parr fra Danmark entret lokalet. Er ikke det en mood-breaker så vet virkelig ikke jeg.. Måtte selvsagt forlate lokalet fordi jeg ikke orket tanken på å tørke opp mitt eget oppkast, så jeg stormet ut på sekundet.
Hvis jeg vil ha noe med dansker å gjøre så vet jeg veldig godt hvor danmark med liten forbokstav er på kartet, de har da for faen ingen grunn til å ødelegge ferien min!!! Mr.Rastaf fulgte etter uten å nøle, han var ikke helt klar for å ta farvel med meg enda.. Britiske folk er litt rar på akkurat det der, har de først blitt venn med deg er dere venner for livet.. I hvertfall slik de ser det. Så han ga meg telefonnummer, og vi har nå jevnlig kontakt på skype.. Skal forsåvidt besøke han i Newcastle neste uke, blir hyggelig det..

AAAANYWAYS, vi bestemte oss for å returnere til hotellene våre for litt søvn.. Denne gangen lærte jeg av mine feil, var fullstendig klar over at jeg ikke skulle gå samme strekning tilbake så jeg hoppet på trikken.
Tok meg vel 10 minutter før jeg innså at jeg var på feil rute, hoppet av og bestilte en taxi.. Navnet på hotellet mitt var tydeligvis et ganske vanlig navn på hoteller der nede, så han ba meg være mer spesifikk.
Måtte inn på mailen min for å finne adressen til hotellet.. Klarte selvsagt ikke å finne noe konkret der, så jeg måtte google hotellet, se om jeg kjente det igjen og dermed vise et bilde til taxi sjåføren.
Denne prosessen tok meg 8 minutter, ikke spørr meg hvorfor.. Uansett så fikk taxi sjåføren seg en god latter, han var fullstendig klar over at jeg var på bærtur, og dette var neppe uvanlig for han.

Så tilbake på hotellet da.. Var relativt sliten og trøtt etter så mye vandring i disse gatene, så jeg bestemte meg for å hoppe rett til køys.. Men før jeg fikk tid til det kunne jeg ikke unngå å legge merke til resepsjonisten som fortsatt stod der.
Hun var direkte nydelig der hun stod.. Missformet og totalt uten figur, har aldri sett noe mer attraktivt i mitt liv!!.. Og som den tullingen jeg er måtte jeg selvsagt starte en samtale med hun.
Husker ikke helt hva jeg sa, men tror jeg prøvde å sjekke hun opp.. På min helt egen og svært lite effektive måte.
Hun så rart på meg før hun ufrivillig begynte å trekke på smilebåndet og sa til meg ganske brått: "Just to clarify, we do NOT allow smoking in our hotel!".. Måtte gjøre det klart for hun at jeg allerede var kjent med reglemanget,
og at jeg ikke hadde planer om å bryte noen av reglene.. På en bettingelse.. At jeg får invitere hun på en kopp "kaffe" .. Hun synes ikke det var særlig morsomt påstod hun, men hun begynte fortsatt å le
Ønsket hun uansett en god natt, surret meg selv inn i heisen og gikk av i feil etasje.. Fant først ut av det da nøkkelen ikke fungerte og det kom en gal Afro-Amerikaner stormende ut av rommet på grunn av bråket.
Vet at disse folkene på andre siden av havet er litt i overkant terrotoriske, så jeg løp så raskt jeg kunne ned trappene fordi jeg ikke kunne vente på heisen, låste meg inne på rommet og sovnet ganske raskt på puten.

Dette markerte slutten på min første dag i hovedstaden! .. De neste to dagene ble litt villere og mindre forutsigbar.. Og antakeligvis mye vanskeligere å skrive grunnet tvunget bruk av diskresjon hvor det ikke egner seg :)

To be continued...

HQ

Siste besultning!

Skrevet av Bob-Ingolf den 11 desember 2015 klokken 00:30

Final Verdict - Endelige dom!


Av alt som finnes mellom himmel og jord finnes det kun EN eneste fasit.
Vi mennesker har i en årrekke og litt mer hevdet at vi vet alt som kan vites.
Men, min oppfatning av saken er den at vi er full av store men tomme ord som på ettellerannet tidspunkt vil motbevises av motparten. Som igjen fører til at motparten av motparten retalierer og dermed skaper en kjernereaksjon som igjen medfører seg flere tomme ord?
Siden når gikk vi fra fiskevaner til apevaner til å bli det utviklet til det vraket som i dag står foran deg? Sitter bak deg på bussen, hopper fra buss til tog og dermed slipper en saftig bæsjebombe på bunden av Mount Everest og på toppen av Marianergropen?
Vet ikke helt hvor jeg vil med alt dette her, men poenget er det at jeg hadde planer om å dra frem en endelig konklusjon av hva som definerer deg og meg.

Det eneste svaret vi mennesker har kommet frem til, det hele planeten kan si seg enig i, hvis vi er kjent for dem på verdenskartet:

Nordmenn Er IKKE I Stand Til Å Leve Opp Til Sitt Navn!
Det er sluttsummen av menneskets moderniserte vaner.
Amen.. Som forsåvidt betyr: "LA DET SKJE"..
Tar jeg ikke feil er den setningen veldig lite gyldig ettersom dette allerede har skjedd..
Omtremt på den tiden da vi ble en uavhengig nasjon..

Ja men uansett, det store poenget med HELE denne teksten ble beskrevet perfekt i den ene setningen der alle ordene ble fremstilt i Store Forbokstaver.
Hint hint

Og dermed takker vi for i aften

Lagt til 2015-12-11 00:32:
Ikke nøl med å oversette teksten til engelsk for meg.. Tenker denne kan postes over hele den vestlige vera!

Lagt til 2015-12-11 00:33:
Regner da ikke midtøsten som en del av den vestlige verden, i tilfellet det var noen misforståelser

Redigert. Utspill om rus og rasistiske uttrykk, hører ikke hjemme i noen som helst tekst.
//Glorfindel.

Dagens ungdom - Hvor smart er de egentlig?

Dagens ungdom - Hvor smart er de egentlig?

Skrevet av Bob-Ingolf den 22 juni 2015 klokken 01:46

Som en 90s kid ble barndommen min i veldig stor grad preget av elektroniske redskaper.
Disse redskapene ble generelt mislikt av den eldre generasjon.. Disse redskapene bidro ikke med å stimulere hjernen på riktig måte, fikk vi konstant høre gjennom hele oppveksten..

Det beste å gjøre er å komme seg ut i solen blant andre mennesker, trekke frisk luft og hente inspirasjon fra den store åpne verden. Fremfor tv og pc skjermen..
Om vi lærte noe av dette? Vel.. Mange 90s kids har nå fått seg unger som har strukket seg til 10-12 års alderen.
Omtrent den alderen hvor unger begynner å bli utsatt for det ene og det andre, enten det er snakk om alkohol, røyking, snusing eller andre substanser som jeg foretrekker å ikke nevne.

Den alderen da ungdommen begynner å åpne seg for ting, bli mer nysgjerrig på omgivelsene rundt seg.
Og alle spørsmålene faller rett i fanget til foreldre fra alle kanter.

For å si det rett ut, foreldre i disse dager har ikke gjort en døyt for å hjelpe til. Ikke engang et lite ubetydelig forsøk på å peke ut forskjellen mellom rett og galt. Vel.. Det er sant som de sier, det virkelige liv er tryggere nå enn det var før i tiden.
Mindre sykdommer, mindre fattigdom.. Mindre kriminalitet, mindre ulykker i trafikken.

Rent fysisk, lever vi kanskje i den tryggeste tilværelsen noensinne.. Men etter litt observasjon og lignende, må jeg konkludere i at internettet fortsatt er et forferdelig sted å la dine unger oppholde seg på, hvis de ikke tar visse forhåndsregler.
Dagens ungdom er mer uviten enn noen gang før når det gjelder sikkerhet på internettet.
Et stort sted uten begrensninger.. Hvem som helst kan benytte seg av dette redskapet, og de fleste av oss gjør det.

Skal ikke grave videre i detaljene, skal heller gi dere et eksempel på hvordan en slik situasjon kan utspille seg.
Hadde en samtale med en jente på en tilfeldig chatteside, og slik så det ut:

Bob: wat iz uuuuup

Jente: kem faen e du?

Bob: godt spørsmål.. du som la meg til :)

Jente: åja, okei. fb?

Bob: fb? forkortet fra hva? fett-dybde?

Jente: Facebook

Bob: oooh.. like that. I see. Tar avstand fra sosiale medier jeg. Bortkastet tid.

Jente: hvor gammel er du?

Bob: Jeg er veldig sensitiv når det gjelder alder. Det er alltid det første temaet som kommer opp på internett.
Å avsløre slik info gir mer skade enn glede..! Det vet du vel?

Jente: hæ? si kass årstall da?

Bob: 19XX! Fikk deriblant oppleve Norge slå Brasil i vm, og 2000 års feiringen.. Skal si det var tider det :)
Skal si at 19XX var et fint årstall å bli født!

Jente: er du kristen elns?

Bob: Jeg er mer agnostic enn kristen. Men synes at bibelen har et fåtall av gode verdier.
De forbyr stjeling, og jeg kunne ikke sett meg mer enig.

Jente: kåt? :)

Bob: Igrunn ikke, fikk det ut for noen minutter siden.

Jente: hæ er du kåt eller ikke?

Bob På en skala fra 1/10 scorer jeg like mye på "kåt" som dine foreldre scorer på barneoppdragelse..

Jente: snakker du om?

Bob: Gee.. Og de fortalte meg at ungdommen i dag var smartere enn oss...

Jente: wut jeg er smart!

Bob: Men ikke smart nok til å avslutte en samtale som er på vei til å utvikle seg til noe ufattelig stygt?

Jente: stygt hvordan

Bob: Stygt i form av at det er mange perverse mannfolk der ute som fisker småjenter på internett, og du vet tydeligvis ikke hvordan å unngå dem..

Jente: ehh koffår seie du dette te meg?

Bob: Fordi du ikke har noe å tjene på å snakke om hvem som er "KÅT" via en chatteboble, frøken.

Jente: e du politi elns ?

Bob: Nei, jeg er en mann i 20 årene som foretrekker kyllinger fremfor høner..

Jente: wut ????? okei....

Bob: Trenger du en tolkning?

Jente: nei

Bob: Så.. Du skjønner at jeg la frem en metafor for deg som innebærer at jeg foretrekker yngre jenter?

Jente: ja

Bob: Så... dine foreldre ga deg aldri instruksjoner om hva du i aller høyeste grad burde unngå når du surfer på nettet?

Jente: du er litt skummel

Bob: Selvsagt er jeg skummel.. Er en tilfeldig person på internett som akkurat har tilstått at han er interessert i små jenter.

Jente: omg stfu

Bob: Hør nå, frøken.. Du sendte en tilfeldig venne-invitasjon til en tilfeldig bruker på internettet.
Og noe sier meg at dette ikke var første gangen, eller den siste.
Før du vet ordet av det støter du på "skummel" stoner med bergensdialekt

Jente: hvorfor bryr du deg hvem jeg støter på

Bob: Bryr meg fordi internettet er full av dritt. Og noen er nødt til å lære deg dette, siden dine foreldre ikke har gjort det enda.

Jente: hva vet du om det

Bob Det jeg forstår minst av alt her.. Hvorfor har du ikke avsluttet samtalen enda?
Føler du deg ikke litt utsatt akkurat nå? Er ikke det grunn nok til å avslutte samtalen øyeblikkelig?

Jente: det er du som snakker til meg..

Bob: Fordi du gir meg tillatelse til å snakke til deg. Perverse menn flest liker å få oppmerksomhet fra prepubertale jenter av ditt kalliber.

<b>Jente: ok kutt ut. e du politi elns ?

Bob: Hvorfor har ikke du rapportert samtalen enda? Du må da være VELDIG ukomfortabel der du sitter?

Jente: faen feile deg da?

Bob: Nettvett kjære frøken.. Og den feilen ligger ikke på meg, den ligger på deg.

Jente: ikke kall meg frøken

Bob: Hva foretrekker du å bli kalt?

Jente: heter silje

Bob: Og nå har du avslørt navnet ditt.. Vil ikke gi meg telefonnummer og adresse når du først er i gang?

( Hun avslørte fullt navn og adresse, men vil ikke poste det her ut av hensyn )

Bob: Og nå som jeg har all den info jeg trenger.. Skal vi finne på noe neste Onsdag?

Silje: hva da

Bob: ... Christ, kan jeg være så snill å få snakke med dine foreldre?

Silje: hvorfor vil du snakke med de

Bob: Fordi du ikke er i stand til å ta et hint..

Silje: hvilket hint?!

Bob: At du ikke skal åpne deg for fremmede på internett..

Silje: hva er det verste som kan skje?

Bob: Nå som jeg har adressen din, hva kan hindre meg å oppsøke deg?

Silje: omg slutt!!

Bob: Hvorfor? Jeg begynner virkelig å nyte ditt selskap!.. Og siden du enda ikke har blokkert meg, tar jeg det som et tegn på at du også nyter dette! :)

Silje: ok jeg avslutter nå

( She didn't )

Bob: Du har ikke tilfeldigvis noen venninner som kunne tenke seg en runde i sandkassen?!?!

Silje: hæ hvorfor snakker du så komplisert

Bob: Må du virkelig ha det inn med teskje? Forstår du ikke at jeg er kåt som en kanin her jeg sitter?

Silje: du sa akkurat at du ikke var kåt

Bob: Perverse menn lyver om sånt vettu, er seriøst lysten på å rive i stykker dine organer akkurat nå.

Silje: hva mener du

Bob:Ok jeg gir opp, lykke til med fremtiden, du vil virkelig trenge det

Så.. 10 minutter etterpå tok hun kontakt igjen, men denne gangen var det faren som stod på andre siden.

Han leste gjennom hele samtalen vi hadde hatt,og jeg er ganske sikker på at han ga datteren noen forbud etter dette. Men han ga også meg en glimrende ide, om å poste hele samtalen i bloggformat, for å gjøre et eksempel ut av hva som er å finne på internettet. Han foretrakk selvsagt at navn, telefonnummer og adresser og den slags skulle sensureres. Og det måtte jeg bare si meg enig i.

De sier at tidene vi lever i er tryggere og mer uskyldig enn noen gang før.. Men jeg begynner seriøst å tvile på dette. Når en lowlife Sotraværing i midten av 20 årene kan lure 12 år gamle jenter med på hva som helst, hva tror du pedofile menn som faktsik brenner for dette kan få dem med på..? You tell me..
Du får dømme selv.. Og en stor skål til meg for å poste min første blogg, ever! :)