Norsk
Hva har skjedd? Jul i november?

Hva har skjedd? Jul i november?

Dette innlegget er kategorisert under: jul, rant, julefeiring

Med fare for å høres ut som en gammel trist grinebiter, så kommer jeg igjen med kritikk av den norske befolkningen (da det er disse jeg har mest oversikt over...)

Jeg lurer på hva som er verdensrekorden i å sette opp juletre tidlig. Jeg er rimelig sikker på at den er norsk i alle fall. Den gang jeg var ung pynta vi, og alle andre, juletreet lille julaften. Ja, det var litt julepynt også før den tid med nisser her og der, men å sette opp juletreet før klokken 19:00 den 23. desember var fyfy. Dette var ikke bare hjemme hos meg, men hos absolutt alle jeg kjente på den tiden. Nå virker det som folk får panikk om de ikke har fått det opp SENEST 1. desember.

Jeg er fryktelig usikker på hvorfor det er slik, og jeg håper noen av dere kan hjelpe meg å gi meg gode grunner til at dette er tilfellet selv om jeg betviler sterkt på at jeg kommer til å få en forklaring jeg "godtar".

Jula er koselig, jula er faktisk veldig koselig. Men i likhet med Black Friday / week / month / year / decade, så skal det også her tynes til det endeløse. Forskjellen nå er at jeg ikke skylder på handelsstanden. Det har alltid vært salg på juletrær og julepynt i god tid før julaften, så her har ikke butikkene gjort noe annerledes. Forskjellen ligger i det at man setter opp juletrær tidligere, og overpynter husene sine med diverse som hører julen til mye tidligere enn før.

Skrekkeksempelet var da jeg så en familie i nabolaget her hadde satt opp og pynta juletreet sitt siste uka i november. Det er foreløpig rekord, og en rekord jeg håper aldri blir slått.

Hvorfor kan ikke jula bare være som i gamle dager?

HQ