Norsk
Blog
Hvordan Medlemsanmelde Spill (V3)

Hvordan Medlemsanmelde Spill (V3)

Skrevet av Dead Gamer den 18 februar 2010 klokken 11:47

Det er en stund siden mine smått kjente blogger om hvordan medlemsanmelde spill ble skrevet, og når jeg ser tilbake finner jeg en god del feil og mangler. Derfor kommer nå:

Den Ultimate Guiden til Medlemsanmeldelser!

I denne spesialversjonen lister jeg opp så godt som alle punkter jeg finner, så du kan lett finne akkurat det du vil vite om medlemsanmelding. Lykke til!

---

Starten

- For å skrive en anmeldelse, gå inn på krypinnet ditt, klikk på "spill" tabben, og velg "legg til spill". Søk etter spillet du vil anmelde og legg det til på listen over dine spill. Gå tilbake til "spill" tabben, og velg "sett karakter" ved siden av spillet.

- Før du begynner å skrive burde du spille spillet du skal anmelde ferdig, slik at du kan ta med alle delene av spillet inn i vurderingen din. Vist det er en MMORPG du skal anmelde, kom deg i høyeste level før du starter.

Innhold

- Start med en intro som griper leserne ifra starten av. Eks. "Mange har et forhold til Batman på en eller annen måte, noe film og spill-industrien vet å utnytte. Er Batman: Arkham Asylum atter et dårlig lisensspill eller et mesterverk?". Noe i den duren.

- Aspekter som historien i spillet, grafikk, lyd, gameplay, multiplayer og holdbarhet er viktig å skrive om. Husk å ha ihvertfall et fyldig avsnitt om hvert tema.

- Anmeldelsen burde være over en A4 side med skriftstørrelse 12. Som nevnt ovenfor, husk avsnitt imellom hvert tema!

- Skriv seriøst. Ikke gi spillet dårlig/bra karakter bare på grunn av at du syns spillet eier eller at grafikken er stygg/fin. Begrunn dine meninger om hvert tema.

- Vær kritisk. Ikke gi alle spill du syns er bra 10/10. Jeg elsker Left 4 Dead 2, men ga det en 9/10 fordi det ikke er et helt perfekt spill når det kommer til singleplayer. Legg merke til feil og mangler i spillet, men også det gode med spillet.

- ALDRI avslør historien i spillet! Å forklare det som skjer helt i begynnelsen er fint, slik at man vet litt av handlingen, men ikke fortell noe mer en det.

Flyt

- Bruk varierte ord og utrykk. Istedenfor å si at alt er "bra", kan du bruke ord som "Fantastisk", "Supert" og "Utrolig".

- Ikke rams. Dette betyr at man ikke må fortelle en masse unyttige fakta om spillet, eks. hvilke farger personer i spillet har på klærne, eller å si navnet på alle banene i spillet.

- Bruk tegnsetting. Husk komma og punktum på riktige plasser. Punktum etter et ord, og komma for å dele opp lengre settinger.

Finpussing

- Bruk fet tekst i introduksjonen. En liste over teksttyper, og hvordan bruke dem, fins nederst i bloggen.

- Lim inn hele teksten inn i Word/Open Office for å sjekke for skrivefeil. Husk at programmene ikke retter orddelingsfeil skikkelig.

- Når teksten allerede er i et skriveprogram burde lagre den, slik at du har den liggende.

- Avslutt anmeldelsen med en fin konklusjon av anmeldelsen. Forklar ditt helhetsinntrykk av spillet.

- Etter konklusjonen kan du ha med delkarakterer, +/- og beste/verste øyeblikk for skumlesere og folk i farta. Sjekk en av mine nyere anmeldelser for eksempel.

- Legg med et in-game bilde til anmeldelsen din, så folk kan se hvordan spillet ser ut. Du kan også lage en bildeserie i Paint.net for enda bedre resultat.

- Når du er helt ferdig med anmeldelsen, les igjennom den en eller flere ganger for å sjekke for eventuelle igjenværende feil. Dette inkluderer merkelige settinger, avsnitt som blir skrevet flere ganger og slikt.

- Når du har sjekket ferdig anmeldelsen, og du er fornøyd med den, publiser den.

Øvelse gjør Mester

- Ikke forvent at den første, andre, eller for den saks skyld, tiende anmeldelsen din blir like bra som GR-redaksjonen sine anmeldelser. Husk å øv deg, få tips av andre anmeldere og skriv mens du har god tid.

- Ta imot kritikken du får med et åpent sin. Den er vanligvis ment for å hjelpe deg til å lage bedre anmeldelser.

---

Jeg håper dette hjelper alle som nettopp har begynt på spillanmelding (eller har planer om å begynne) til å få skrevet bedre. Lykke til med spillanmeldingen! Vist det er noe du lurer på, eller bare vil gi litt ros/kritikk, er kommentarfeltet under til å kommentere.

HQ