Norsk

Trenger du sommerjobb?

Er du over 20 (eller fyller 20 i år), har rent rulleblad, bestått videregående, har lappen og lyst til å jobbe med mennesker i en utfordrende situasjon? Vil du ha en sommerjobb med ansvar? <br />
 

Ila fengsel trenger flere sommervikarer! Vi holder for tiden til på Ullersmo fengsel på Kløfta(for vi pusser opp våre lokaler i Bærum)- men du vil bare tjenestegjøre med våre innsatte! Kløfta er lett å komme til med tog (3 minutter å gå fra togstasjonen på Kløfta) fra Oslo, og det er gode parkeringsmuligheter ved fengselet.

 

Dette er en jobb for de litt spesielt interesserte, men det er en fin ting å ha på cven. Miljøet er en blanding av ungt og gammelt, men det er mange unge som jobber hos oss. Det er periodevis litt hektisk, men vi nyter også en del slappe dager. 

 

arbeidsoppgaver inkluderer alt innen sikkerhet samt sosialisering med de innsatte. Kursing og opplæring vil bli gitt! Personlig egnethet blir tillagt stor vekt.<br />
 

arbeidet vil være i 12-timers skift i turnus, eller etter avtale, og med gode muligheter for ekstravakter. 

<br />
søknadsfristen går ut i morgen (host host) men vil trolig utsettes. For mer informasjon se kriminalomsorgens hjemmesider, eller spør meg i en PM.

 

dette er ikke en offisiell jobbanonse, men et hint til mine felles gamere. 

HQ

RDR 2 til PS5

Red Dead Redemption 2 har vært ute en stund, og jeg har pløyd meg igjennom historien et par ganger, har 100% gjort og nesten alt av trofeer. Jeg har også klokket en del timer i onlinedelen og har for lengst passert det punktet der det gir noe ekstra å gå opp i level. Jeg har god økonomi, og stort sett alt jeg trenger av klær og våpen. Jeg er med andre ord en fan av spillet. Selv om det ville vesten er stort, så skulle jeg gjerne sett at det var større. Jeg skulle ønske jeg kunne utforske den nedre delen av kartet før historien var ferdig, og det gjør vondt å se et utilgjengelig Mexico på andre siden av en grunn elv.

Jeg vet at Rockstar sier det ikke vil komme en utvidelse til singleplayeren, og jeg vet de ikke har sagt noe om et Red Dead 3.
MEN
og det er er stort men. Rockstar har blitt en pengemaskin, og er det noe de liker, så er det å se overskuddet øke. Dette gir meg troen på at de ikke vil komme med en utvidelse, men gjerne selge en samleversjon av RDR og RDR2 som gir tilgang til hele kartet og en utvidet historie.

Jeg har selvfølgelig ingen bevis for dette, men fra et økonomisk standpunkt så er det ikke bare fornuftig, det er galskap å ikke gjøre noe slikt. En liten DLC til et par hundre? Eller et stort spill (som i grunn krever lite ekstra arbeid) til 7-800?

Ka dokke tru?

HQ

Et lite spørsmål til noen smartere enn meg.

Jeg har i huset to ps4, og har følgelig opprettet et par gjestekontoer slik at alle i huset kan nyte det de vil.

Men jeg har et problem - jeg får bare tilgang til nedlastede spill fra hovedkontoen- og den kan bare være pålogget på en enhet av gangen...
Så hvis jeg spiller GTA, så kan ikke datteren min spille Minecraft uten å kjøpe spillet en gang til...
vet noen her hvordan jeg kan åpne opp for at alle kontoer i husstanden som er tilknyttet hovedprofilen kan få tilgang til det digitale arkivet mitt?
Jeg skjønner at bare en lisens kan kjøre av gangen, og at en profil bare kan være aktiv på en maskin av gangen- men skulle tro det var problenfritt å spille forskjellige ting på to kontoer som er definert i familiesirkelen...

Anyone?

Ubisoft -svindel eller slurv?

Ubisoft -svindel eller slurv?

Jeg har alltid vært en sucker for de store spillpakkene, og jeg bestiller som regel alltid pakken med en statue, så også denne gangen; jeg sikret meg Gods Edition av Assassins Creed Origins. Det føles veldig greit siden jeg slipper å kjøpe noe mer, season pass, de luxe utgave, ekstra oppdrag og skins - alt er inkludert.

Men ikke denne gangen... Til tross for at det reklameres for som vanlig, og også hjemmesiden til Ubisoft sier det- så var det ingen kode på season pass- kun reklame for det.
Jeg ringte raskt Gamestop som åpnet en annen pakke- bare for å finne ut at det manglet der også.

Nå har jeg ofte fått ubrukelige koder fra Ubisoft, men at season pass mangler - det er uhørt. Spørsmålet nå er om dette er slurv, eller om det er svindel, jeg har sendt en litt småkrass mail til Ubisoft, så går vi se hva de svarer.

En ting er sikkert- får jeg ikke koden så hever jeg kjøpet- godtas ikke dette så vil jeg gå til rettslige skritt for å få enten kode, eller penger- for jeg er dritt lei av at Ubisoft ikke gjør jobben sin. Nå kan jeg faktisk ta dem på misledende reklame, og ha en forhandlerkjede som vitne.

En gamer slår opp

Vi har hatt mye moro sammen, så det er med et litt sårt hjerte jeg må slå opp med deg.. Og denne gangen er det ikke meg det er noe galt med, det er faktisk deg. Du har blitt kravstor og dyr i drift. Jeg har også funnet en annen som verdsetter meg for hva jeg er. Du har glemt at jeg er en gamer, du neglisjerer meg og minimaliserer meg. Microsoft, det er med en klump i halsen og mye nostalgi jeg må avslutte forholdet vårt. Sony, jeg ser frem til mange gode år sammen.

Hvorfor denne dramatikken?

Microsoft klarer å støte meg fra seg hver gang de åpner kjeften rundt XBox One. Det er dumt - jeg er en god kunde. Jeg kjøper 10-15 spill i året, ikke noe av det er brukt. Men selv om jeg kjøper spillene mine nye, betyr ikke det at jeg liker bruktspillsperrer - jeg selger tross alt spillene mine videre når jeg først har runna dem.

Jeg er også en ensom ulv, lettere paranoid og tradisjonell. Det vil si at jeg ikke har behov for (eller ønske om) konstant onlinestøtte (les: krav). Jeg blir skremt og irritert av tanken på et kamera som skal filme meg hele tiden og høre hva jeg sier, og jeg liker overhodet ikke at min SPILLmaskin skal drive og tulle med en million andre funksjoner som alle sammen helt sikkert må oppdateres jevnlig, bryter sammen for et godt ord, tar bredbåndsplass til tross for at de ikke er aktive og som på sikt garantert kommer til å sakke maskinens imponerende kraft(Ja, maskinen virker eller imponerende) betraktelig i løpet av et par år.

Per nå er det kun en ting som gjør det litt surt å gå over til Sony - jeg vil ikke kunne dra med med min achievementhistorie over til konkurrenten...


Så spør dere selv Microsoft! Spør dere selv hva dere tjener mest penger på! Tjener dere mest på at jeg kjøper mine 10-15 spill i året, selger 10 av disse videre til 10 ungdommer som hver igjen kanskje kjøper et eller to nye spill i året og bruker ekstra penger på nedlastbart ekstrainnhold til de brukte spillene.. ELLER tjener dere best på de fem ungdommene som blir værende hos dere og kjøper 3-4 spill i året hver mens jeg kjøper mine 10-15 spill til min PS4, og de fem resterende ungdommene også går over til Sony der de kjøper bare et par nye spill i året, men bruker mer penger på nedlastbart innhold til bruktspillene sine???
Hva tror dere Microsoft?


For å gi et lite hint om hva som lønner seg, så kan jeg trekke fram et universelt godtatt faktum fra markedsføringsverdenen; Det er alltid billigere å ta vare på en eksisterende kunde, enn det er å skaffe en ny kunde. En eskisterende, fornøyd kunde vil generere inntekter hele tiden til minimal kost, mens en ny kunde må først oppsøkes, så selges til og overbevises og i en lengre periode få bekreftelse på at han har gjort det rette valget - og DET kjære microsoft, er et punkt jeg tviler på at dere vil klare å innfri med de sinnsyke kravene dere setter til kundene deres.