Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk

Pretensiøst?

Skrevet av fanzypanzy den 24 september 2008 klokken 16:59

I det siste har jeg sett at ordet pretensiøst har blitt brukt mer og mer i GR. MGS er pretensiøst, Braid er pretensiøst, Lost odyssey er pretensiøst osv. osv. Første gang jeg leste ordet hadde jeg ingen anelse om hva det betydde, men etter et par sekunders leting fant jeg da det ut ( ihvertfall delvis)

Pretensiøst brukes ofte når man synes noe prøver å være viktigere enn alt annet. Når noe prøver og være "liksomkunstnerisk" og spesielt. At man har forstått noe ingen andre har forsått, uten at man faktisk kan bevise det.

Ordlista beskriver det slik:

1 som har for store pretensjoner; selvovervurderende: det er vel noe pretensiøst av ham å søke direktørstillingen

2 så krevende at det er vanskelig å leve opp til; fordringsfull: pretensiøse omgivelser

Synes egentlig pretensiøst er et forferdelig utrykk, det er litt fett å skrive men der stopper det. For slår ikke fort utrykket tilbake på personen som bruker det?

Hvis jeg sier at f.eks Ico er forferdelig pretensiøst, betyr ikke det da at jeg setter meg over andres meninger. At jeg tror jeg har forstått noe ingen andre forstår uten å faktisk kunne bevise det? Det er så godt som umulig å bruke ordet pretensiøst uten å virke utrolig pretensiøs selv. ( ihvertfall når det er snakk om film og spill som er så subjektivt)

HQ