Norsk
Blog
Rammstein - Bergen 15. juni 2010

Rammstein - Bergen 15. juni 2010

Skrevet av HaCkzur den 18 juni 2010 klokken 20:58

Kan tro jeg ble skuffa når jeg ikke fikk dra til Oslo å se ett av mine favorittband da de spilte i Valhall tidligere i år, nemlig Rammstein. Heldigvis fikk jeg og min bedre halvdel skaffet oss billetter til enda en konsert på Koengen i Bergen 15. juni i år, og gjett om jeg hadde the time of my life der!

Jeg rakk desverre ikke å komme til Koengen tidsnok til å få med meg oppvarmingsbandene Alice in Chains og Hatebreed. Selv om de kanskje spilte aldri så godt, så brydde jeg meg egentlig ikke da Rammstein kom på scenen og startet det hele med sangen "Rammlied" fra det nye albumet deres "Liebe ist für alle da"! Resten av sangene som ble spilt var veldig mye fra det nye albumet, som jeg egentlig tok som en selvfølge.

De spilte heldigvis en del gamle sanger også, som "Sonne", "Du Hast" og "Benzin". Omtrent alle sangene hadde ett like spektakulært sceneshow, med dritkule pyroeffekter, fyrverkeri og i det hele tatt ett awesome opplegg! Favorittsangene mine fra det nye albumet "Ich tu dir weh" og "Haifisch" hadde masse ting som skjedde på scenen på en gang, og da Flake, fyren som spiller keyboard, bokstavlig talt rodde oppå publikum i en gummibåt var det en av mange høydepunkter denne kvelden hadde å by på.

I forhold til en innendørs konsert som var i Oslo en kald vinternatt i februar så fikk vi heller en utendørs konsert i Bergen, med skyfri himmel og det hele, og jeg tør tippe på at denne konserten var bedre enn den i Oslo. Selv om jeg må si at lyden kunne vært bedre, så hadde jeg det kjempemoro på Koengen!

HQ
Jeg hater herved vulkaner...

Jeg hater herved vulkaner...

Skrevet av HaCkzur den 15 april 2010 klokken 11:17

Selvfølgelig måtte dette skje akkurat i dag! Christ, er det ikke typisk? I dag ble, som sikkert de fleste vet, all flytrafikk inn og ut av Norge kansellert. Og i dag er dagen da jeg og resten av andre klasse Media og Kommunikasjon skulle reise til London i 5 dager på en epic klassetur.

Men hva skjer så? Joda, Island får ett vulkanutbrudd og vi kan ikke reise i dag. Ett helt klasseår har vi arbeidet og slitt med elevbedrifter og lange fredager med PTF for at litt aske skal ødelegge for oss. Oh the irony...

Men har fått tilbake pengene fra Ryanair, så skoletur skal det nok bli om en stund...

HQ
Topp 5 spill jeg ser fram til i 2010!

Topp 5 spill jeg ser fram til i 2010!

Skrevet av HaCkzur den 10 februar 2010 klokken 12:04

Ett nytt år for gaming, enda mer spill å glede seg til. Siden fjorårets høst var ganske tom for oss gamere så har det i det minste lagt opp for ett godt spillår i år. Dette er de spillene jeg har mest forventninger til i 2010, og jeg vil liste opp de spillene som jeg tror mest sannsynligvis vil dukke opp på hyllene i år (så da tar jeg vekk det nye Zelda-spillet med en gang siden ingen vet noe om det kommer ut i år eller ikke) og som jeg har størst forventninger til.

#5: Final Fantasy 13:
Selv etter at jeg har sett utallige gameplayvideoer og trailerer av dette spillet så gleder jeg meg ennå stort til det trettende kapittelet i Final Fantasy-serien. Jeg har store forventninger til hvordan spillet spilles, historien og ikke minst musikken i spillet.

#4: Fallout: New Vegas:
At det skulle komme enda ett nytt Fallout-spill så snart etter det forrige hadde jeg aldri trodd. Men det er heldigvis sant. Fallout: New Vegas utspiller seg i ett postapokalyptisk Vegas hvor supermutanter og andre eklinger rår, og jeg kan nesten ikke vente på mer informasjon om dette spillet.

#3: Super Mario Galaxy 2:
Super Mario Galaxy er ett fenomenalt spill som får omtrent alle andre spill på Wiien til å falme om å visne vekk. Super Mario Galaxy 2 ser ut til å følge det samme sporet, med ett par nyvinninger som at en kan spille med den grønne dinosaurskapningen Yoshi. Jeg gleder meg stort til dette spiller og håper inderlig at det kommer innen dette året.

#2: Crysis 2:
Etter det jeg har sett av bilder ser dette spillet helt fantastisk ut, rent grafisk ivertfall. Crysis fra 2007 er ett av mine favorittspill til PC, ikke bare på grunn av dets grafiske overlegenhet men også på grunn av hvordan en spilte det. Å snike seg fram i en jungel og det å kunne hoppe opp på ett tak uten å møte på en usynlig vegg var som å få lenkene sine revet vekk fra ett spill med sin ellers begrensinger. Crysis's grafikk var en ting, men en annen ting var måten en spilte det på, og det var det som hooket meg skikkeligt inn. Crysis 2 ser ut til å følge samme primisser bortsett fra at det foregår i New York, og dette åpner mulighetene ytterligere for maksimum gøy. Også kommer det til konsoll, heldigvis.

#1: Halo: Reach:
Halo 3: ODST var ett solid spill. Selv om det ikke akkurat satte en ny standard på noen måte i Halo-serien så var det ett veldig greit spill å spille gjennom. Firefight er ennå veldig gøyalt å spille med venner og det er etter min mening ett bra spill.

Men, Halo: Reach bør bringe fram det beste en kan tyne ut av Bungie, og det ser så langt ut å oppfylle mine forventninger. Nye fiender, nye våpen, fantastisk musikk, oppdatert grafikkmotor og en historie som fenger er det som preger mitt syn på det siste kapittelet i Halo-sagaen, og det er det spillet jeg håper mest kommer til å oppfylle alle mine forventninger jeg har til det.

Irategamer plagierer! AVGN ftw!

Irategamer plagierer! AVGN ftw!

Skrevet av HaCkzur den 31 august 2009 klokken 23:34

For de som er interessert i hysteriske spillanmeldelser, med masse styggprat og en rekke morsomme og oppfinnsomme spesialeffekter og lignende så er Iratega... nei... vent litt... jeg mente selvfølgelig Angry Videogame Nerd (AVGN) noe for deg!

AVGN er ett internettfenomen hvor James Rolfe, en snart 30 år gammel nerd fra New Jersey, tar for seg gamle og for lengst glemte spill og "river dem ett nytt r*vhull". Til nå har han laget over 70 av disse videoene i en periode fra år 2004 helt fram til i dag.

Selv om de første videoene ikke kom på nettet før rundt midten av 2006 så var det altså ingen som hadde laget ett eget show før James hvor de hensynsløst bannet og gneldret over hvor irriterende og dårlige gamle spill altså kan være.

Men så, i midten av 2007 kommer det en fyr på YouTube. Han heter Chris Bores (legg merke til etternavnet*lol*). Han kaller seg selv for "Irategamer" og han også lager videoanmeldelser av for lengst glemte spill og han også "river dem ett nytt r*vhull". Videoene er også preget av "morsomme" og "oppfinnsomme" spesialeffekter.

Så, originalitet er ikke akkurat Irategamers sterkeste side. Det at han rett og slett ser ut til å plagiere ideen til AVGN er nesten tyveri i mine øyne.

Men kjære lesere, det er ikke bare ideen, konseptet og i det hele tatt fremførelsen i videoene Irategamer stjeler fra AVGN, nei, av og til så har han til og med tatt det samme spillet som AVGN og gjort en egen anmeldelse av det!

Flere gode eksempler er som følger:

Back To The Future (NES)
- AVGN: 29. juli 2006.
http://www.youtube.com/watch?v=y306cWw98a4

- Irategamer: 28. april 2007.
http://www.youtube.com/watch?v=5cJXZUHF_Tw&feature=channel
_page

Teenage Mutant Ninja Turtles (NES)
- AVGN: 29. juni 2006.
http://www.youtube.com/watch?v=XjUz8IT0CYg

- Irategamer: 10. september 2007.
http://www.youtube.com/watch?v=gqB1e7MlWN8

"Back To The Future" videoene har mange likheter. Irategamer peker ut mange ting som AVGN allerede har nevnt i sin video, som kom ca ett år før.
"TMNT" videoene er virkelig det som tar kaka når det gjelder å plagiere. Ble nesten forbanna når jeg så Irategamer prate nesten ordrett akkurat hva AVGN hadde sagt over ett år tidligere (og btw, Irategamer gjør det mye dårligere).

Andre eksempler på at Irategamer faktisk muligens prøver å komme AVGN i forkjøpet var når den 14. mai 2008 at AVGN slapp ut en video som handlet om NESens tilbehør. En viktig del av tilbehøret lot han være å nevne stort av, nemlig R.O.B (en liten plastikkrobot som skulle hjelpe en å spille).
Så, helt ut av det blå, 15 dager senere etter denne videoen ble sluppet ut så kommer Irategamer med en anmeldelse av... *trommevirvel*... R.O.B! Omfg, KILL! EXTERMINATE!! AAARGH!!! *river av meg håret*.


Ok, egentlig så hadde jeg ikke tenkt at denne bloggen skulle vare i det uendelige. Jeg kunne ha analysert og forklart inn i evigheten hvorfor AVGN er bedre enn Irategamer. Mange av dere der ute syntes kanskje at Irategamer er morsomt å se på, og det er egentlig helt greit for meg.

Men sammenlignet med AVGN, så holder han ikke mål. Grunnene er som følger:
- Dårligere manus.
- Elendig skuespill.
- Irriterende stemme.
- Spesialeffektene overskygger humoren.
- Dårligere fremført enn AVGN.
- Viktigst av alt: Ikke morsomt!

PS: Jeg vet at dette egentlig er litt gammelt nytt. Men det ser ikke ut til at det er noen som har blogget om dette på GR, i vertfall ikke som jeg vet. Så hvis det er noen som allerede har nevnt dette for en milliard år siden så sier jeg bare sorry.

Sjekk også ut:
http://www.cinemassacre.com/new/?page_id=13

http://www.youtube.com/user/JamesNintendoNerd

http://www.youtube.com/user/Irategamer

http://www.theirategamer.com/

YouTube sperrer videoer!

YouTube sperrer videoer!

Skrevet av HaCkzur den 18 august 2009 klokken 17:29

YouTube har vokst til å bli en av de mest populære nettsidene i verden. Med mange millioner videoer som er lagt ut av brukere over hele kloden så skulle det jo komme som en selvfølge at alle, vertfall de som er over 18 år, skulle kunne se hvilken som helst video de enn måtte ønske. Men, så finner de ut at videoer som er lagt ut av enkelte firmaer, selskap osv. er blokkert fra alle land utenom der det kommer fra... why?

Ett show som jeg fulgte med på en stund på YouTube som heter "Penn Says" funket helt fint inntil en dag da en melding kom opp:
"This video is not available in your country due to copyright restrictions."

Etter dette så har jeg ikke kunnet sett en eneste episode av det mer. Subscription-meldinger sier at en ny episode kommer ut, og når jeg trykker på linken, så fungerer den ikke! Akkurat som å få finger'n mitt i fleisen.

Og hvorfor er det såkalt "copyright restrictions"? Akkurat som om jeg ville stjele videon deres fra YouTube fordi jeg bor i ett annet land, men de som kommer fra det landet som videoen er fra ville aldri funnet på noe sånt... neida...

Selvsagt så har jo ett selskap lov til å bestemme hva de vil gjøre med produktet sitt. Hvis de vil sperre det fra hele omverdenen fordi de skjelver i trusa av at en eller annen slask fra utlandet skal stjele det, så får dem gjøre som dem vil. Men når det blir lagt ut på YouTube, hvor alle og enhver burde fått tilgang, så syntes jeg at det blir litt drøyt.