Norsk

Djevelens advokat: Django: Unchained (SPOILERS)

Skrevet av Jogro den 10 mai 2018 klokken 20:04

Disclaimer: Slaveri er ille, men massemord er probably verre I guess? Jeg kommer muligens til å virke som et monster ut i fra denne posten, men det er en Tarantino film, så la oss heller se på det sånn som det er: Alle i disse filmene er dårlige mennesker. Denne filmen inkludert. (Selvom ingen prater om det).

Full disclosure: Jeg elsker Tarantinos filmer og jeg synes at Django: Unchained er en av de bedre filmene hans, men det er en ting som har irritert meg litt i det siste. Django blir presentert som helten i historien. Han dreper den onde slaveeieren, sprenger gården hans og redder kona si fra slaveri. Problemet er bare at ifølge loven, så er han den "onde, lovløse banditten" i filmen.

Jeg støtter ikke akkurat slaveri, men på den tiden filmen er satt så tillater loven det. Så filmens tydelige antagonist (Calvin Candie, spilt av Leonardo DiCaprio) gjør teknisk sett ikke noe galt ved å ha slaver, mens Django derimot ender opp med å sprenge gården hans, la alle slavene hans stikke av, skyte alle som jobber/bor der i kaldt blod så lenge de ikke er slaver. Nå, jeg kan selvsagt sympatisere med Djangos karakter, det kan vi vel alle, men til syvende og sist så er det hans som ender opp med å begå massemord på rent teknisk uskyldige mennesker. Alle folka han skyter i den siste halvdelen av filmen gjør ikke egentlig noe galt, lovlig sett. Alle folka han skyter er ikke nødvendigvis folk som har lyst til å være der engang. Det er jo folk med familier og lignende og jeg tviler på at alle de 20+ folka han skyter på den gården er objektivt onde. Noen av dem trengte kanskje bare en jobb? Så de endte opp der fordi det var det eneste stedet de kunne finne arbeid og selvsagt prøver de å skyte Django i selvforsvar når han kjører gjennom dem som en bulldoz-.. Hestekjerre?

I tillegg ble konfliktet startet når Djangos kompanjong: Schultz (spilt av Christopher Waltz) skjøt Calvin Candie på hans egen gård, i hjemmet hans når han bare ville ta ham i hånden.

Men jeg bare stopper her. Tror jeg overanalyserer situasjonen.

Feedback blir satt pris på.

HQ