Norsk

Assassin's Creed og historisk autentisitet/serieandmeldelse/rant

Skrevet av Jogro den 6 januar 2019 klokken 01:17

For 2 måneder siden sverget jeg at jeg skulle runde alle AC-spillene og kryssjekke alt med verdenshistorie for å finne ut sannheten om de var historisk korrekte. Etter å ha funnet ut at jeg må være full eller bli betalt for å runde noen av spillene, så gikk det opp for meg at jeg absolutt ikke var den første som hadde prøvd på dette, og der forsvant all motivasjonen, det stoppet meg fra å kaste resten av pengene mine på Ubisoft, og å rushe det å skaffe meg en ny PSU til pcen så den ikke bottlenecker 2080en min.

Så er de autentiske? Nei, de tar feil med alt for det meste, med unntak av årstall, person og stedsnavn. Bortsett fra det så er alt relativt feil.

Det gikk nylig opp for meg etter at jeg rundet AC4 at jeg absolutt hater Assassin's Creed. Hvert sekund av disse spillene spiser sjelen min. Det er ingenting unikt med dem lenger. De er ikke vanskelige, de har ikke noe jeg ikke kan oppleve bedre andre steder.

Det føles ærlig talt som at for hvert spill som kommer i serien så adder/bytter de ut en mekanikk uten dybde. AC4 er elsket for piratmekanikkene som ble gjort bedre i Sid Meier's Pirates, Combat systemet er mindre flashy og enda mindre komplekse enn andre Free-flow kampsystemer som Arkham-spillene har, de nyere spillene la til et mer generisk kampsystem som krever minst en ensifret IQ for å "mestre" så tommel opp fra meg, raske og tunge angrep i tillegg til å kunne dukke unna er virkelig nytt og spennende.

Så for å oppsummere:
For guds skyld ikke ta måten de presenterer noe som helst av verdenshistorien som noe annet enn "Trekkie's Tale" nivå av fanfiction.

Og seriøst spørsmål, ingen fiendtlighet ment her, men hvorfor liker dere Assassin's Creed? Jeg er faktisk nysgjerrig, jeg ser virkelig ingen elementer i denne spillserien som ikke har blitt gjort MYE bedre av andre spill, så jeg hadde satt pris på dine/deres meninger om dette.

HQ