Norsk
Blog

Nå er det på tide med en velfortjent (?) ferie 🇸🇪

Skrevet av Jonas den 19 juli 2024 klokken 03:53
Dette innlegget er kategorisert under: Film

I forrige måned dro Petter på ferie, og etter i dag er det min tur. Så langt har sommeren hatt et forferdelig vær (bortsett fra i mai, da det var høysommer deluxe), men bortsett fra at jeg ikke kan grille, er det egentlig det samme for meg. Jeg gleder meg til å spille en masse spill jeg ikke har hatt tid til å ta tak i, der jeg for tiden spiller Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate på Switch, og jeg vet at jeg av en eller annen uklar grunn alltid blir fristet til å spille mye retro når jeg har fri.

I tillegg til dette håper jeg å få tid til en tur til fjells, og har tenkt å prøve å sjekke ut noen flere av turistattraksjonene vi har like i nærheten, som Döda fallet (en helt tørrlagt innsjø) og Hällingsåfallet (Sveriges lengste canyon). I tillegg blir det et besøk hos familien i sør og en tur til Atlanta - og forhåpentligvis mye god mat og god iskrem. Et eller annet sted her vil jeg også klemme inn en bok eller to, men om det virkelig blir det, gjenstår å se.

Nå er det på tide med en velfortjent (?) ferie

Ha en fin sommer alle sammen, vi ses akkurat i tide til Gamescom (bilde fra Death Valley).

HQ

Håper på et virkelig finurlig Like a Dragon-spill 🇸🇪

Skrevet av Jonas den 18 juli 2024 klokken 03:45

Hvis du har spilt Like a Dragon-serien, vet du at den kan være en stor overraskelse. I det ene øyeblikket plukker du opp et minispill via en datingapp, så går du tur med bleiekledde menn i en barnevogn, så sveiser du teamet ditt sammen på en strippeklubb før du prøver å løse mysteriet med en UFO som stjeler kuer.

Når en representant for Ryu ga Gotoku Studio sier: "Jeg skal si deg, du kommer til å bli overrasket" om deres neste tittel, kan du anta at de mener det. En enkel oppfølger ville nok ikke vært særlig overraskende i det hele tatt, så hva er det da? Jeg vet selvfølgelig ikke, men hvis jeg fikk ønske meg noe, håper jeg virkelig på den overraskelsen, for det er sjelden man virkelig mister munn og mæle i spillverdenen lenger.

Serien er allsidig, og det hadde vært fenomenalt fint med et vanlig beat 'em up, men det hadde også fungert som et strategispill, hvorfor ikke med et Xcom-oppsett. Eller hvorfor ikke la minispill som Sujimon eller Dondoko Island bli fullverdige titler som står på egne ben? Jeg ville heller ikke hatt noe imot et eventyr basert på spillkort, eller for den saks skyld en minispillsamling med de beste i serien.

Så lenge jeg faktisk får bli overrasket, er jeg kort og godt fornøyd.

Håper på et virkelig finurlig Like a Dragon-spill

Hva tror og håper du Sega har kokt sammen til det neste Like a Dragon?

HQ

Tre japanske rollespill som burde få en nyinnspilling 🇸🇪

Skrevet av Jonas den 17 juli 2024 klokken 03:14

Det siste halvåret har virkelig handlet om japanske rollespill for meg. Delvis det strålende Like a Dragon: Infinite Wealth, men også mer klassisk kos som Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, Persona 3 Reload og Octopath Traveler II. Alle fire rollespillopplevelser jeg vil anbefale på det varmeste.

Det er ingen hemmelighet at jeg foretrekker menybaserte kamper fremfor actionfokuserte i japanske rollespill (vestlige er en annen historie), men Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, Persona 3 Reload og Octopath Traveler II har virkelig fått meg til å huske hvor fantastisk denne sjangeren kan være. Nå skulle jeg ønske at flere spill fra en svunnen tid fikk sjansen til å gjøre comeback, slik at dagens spillere kunne oppleve dem i frisk tilstand - og slik at jeg kunne oppleve dem slik spillene ser ut gjennom nostalgiske minnebriller.

Så ... Her er de tre japanske rollespillene jeg mest av alt håper vil få en nyinnspilling:

3. Lost Odyssey Jeg vurderte å inkludere Blue Dragon i denne posisjonen, men ærlig talt er det allerede en slags remaster i seg selv takket være den forbedrede bakoverkompatibiliteten til Xbox Series X. Det opprinnelige temaet som ble fortalt på en nyskapende måte er fremdeles en gripende historie, og det ville være en virkelig kulturell bragd å gi denne tittelen nytt liv.

2. Phantasy Star IV Det var egentlig ikke før jeg fikk Dreamcast og begynte å spille Phantasy Star Online at jeg klarte å kjøpe en kopi av Phantasy Star IV. Men bedre sent enn aldri, sies det, og det fikk jeg definitivt oppleve i et flott rollespill med superkoselig musikk og presentasjon og et helt fenomenalt kampsystem. Sci-fi-spillverdenen var også vakkert designet og et fint avbrekk fra fantasy-rollespillene som dominerte denne epoken. Dette bør definitivt få en ny sjanse.

1. Final Fantasy Tactics Verken broren min eller jeg visste egentlig hva vi hadde kjøpt da vi begynte å spille Final Fantasy Tactics for rundt 25 år siden, men vi satt med haken i fanget da vi så introfilmen. Det som ventet oss var et helt herlig rollespill, som introduserte oss til Ivalice-verdenen (der blant annet Vagrant Story og Final Fantasy XIV ble til) og lot oss oppleve Final Fantasy på en ny og mer strategisk måte. Det var Final Fantasy VI-teamet som var ansvarlig for utviklingen, og den dag i dag vil jeg rangere dette som et av de beste Final Fantasy-spillene noensinne - og en tittel som sårt trenger en nyinnspilling.

Tre japanske rollespill som burde få en nyinnspilling

Hvilket klassisk japansk rollespill ville du drømt om å gjøre en nyinnspilling av?

Tre drømmedestinasjoner 🇸🇪

Skrevet av Jonas den 16 juli 2024 klokken 03:20

Hvert år prøver jeg å få til minst én skikkelig utenlandsreise. Jeg elsker å reise rundt og suge til meg inntrykk, snakke med folk og bare oppleve ting - ikke minst matkulturer. Ofte går turene mine til USA, men ikke alltid, og jeg har uansett klart å krysse av et anstendig antall land, der Australia og Sør-Amerika er hvite flekker.

I tillegg til å reise vil jeg også ha tid til minst én bedre fjelltur i året, og jeg liker også å bare ligge i hengekøyen vår og slappe av i timevis. Men det ene utelukker ikke det andre. Når det er sagt, her er tre steder jeg har veldig lyst til å besøke (og forhåpentligvis kommer til å besøke med tiden). En drømmedestinasjon, rett og slett.

3. Mérida (Mexico) Jeg er en voldsom historieentusiast, og i området rundt Mérida er det mange spektakulære mayasteder, ikke minst den praktfulle Chichén Itzá. Kombinert med det faktum at byen regnes som ekstremt hyggelig og trygg for turister (noe som dessverre ikke gjelder for hele Mexico) samt meksikansk mat, har dette reisemålet tiltrukket seg i lang tid.

2. Jaipur (India) Sannsynligvis er det maten som tiltrekker seg mest med en tur til Jaipur, for å få øye på mange gode restauranter og spise deg gjennom en kandidat til å være verdens beste kjøkken. Men alle reiseprogrammene og artiklene jeg har lest om vakre Jaipur virker også lyriske, og alt i alt er dette et sted jeg virkelig har lyst til å besøke.

1. Seoul (Sør-Korea) Egentlig har jeg lyst til å besøke hele Sør-Korea skikkelig og sjekke ut både landsbygda og storbyene, samt spise den nesten latterlig gode maten deres, gå på konsert og shoppe rare ting og kule klær. Men siden jeg har valgt å begrense meg til byer, havner Seoul likevel på førsteplass. Å reise hit tiltrekker seg noe ekstraordinært.

Tre drømmedestinasjoner

Hva er drømmedestinasjonen din, og hva er det beste stedet du har besøkt (Seoul-bilde av Joon Kyu Park) ?

Jeg hater GBs ispinner 🇸🇪

Skrevet av Jonas den 15 juli 2024 klokken 03:57
Dette innlegget er kategorisert under: Film

Jeg har selvfølgelig mange gode minner fra 80-tallet og GB-isene, ikke minst den som hadde en gelékjerne med et iskremhylster, hvorpå alle barna forsiktig gnagde bort sistnevnte og etterlot seg noe som mest av alt lignet en slapp tunge på en ispinne.

Men... De siste kanskje 20 årene har GB-isene virkelig stupt i kvalitet, og hver gang iskremsuget kommer snikende i forbindelse med en spasertur, biltur eller noe annet - leter jeg etter alternativene. Den beste måten å faktisk forstå hvor elendige GB-isene er, er å kjøpe en Sandwich. Denne har de fleste i sitt sortiment, i hvert fall Sia og Triumfglass, og en test side om side viser nesten perverst tydelig hvor dårlig iskrem GB faktisk har.

Jeg synes ofte at GBs Magnum-is er de dårligste. De er ofte makabert søte og fulle av kunstige smaker.

Så hva anbefaler jeg i stedet? Vel, i sommer har jeg forelsket meg i Triumfglass' nydelige Hockeypulver. En lakrisis rullet inn i noe som smaker som klassisk hockeypulver. Og det er en skikkelig hit. Kjøp hvis du kan finne.

Jeg hater GBs ispinner

Sommerens beste pinneis. Hvilken er din favoritt?