Norsk
Mafia 2 :(

Mafia 2 :(

Skrevet av kake den 27 august 2010 klokken 17:52

Nå tenker jeg det ble mange irriterte, frustrerte og kanskje glade hatere der ute som ble nysgjerrige, trykket på bloggen og laddet kommentar våpenet til bristepunktet, og er klar får ''Spray-Shot''...
Men beklager, hensikten med denne bloggen er ikke å si noe negativt om Mafia 2, for å være ærlig er det mer noe negativt om meg og min plassering her på jorden til dette tidspunktet.

Nå har det seg faktisk slik at den nye spill-perlen Mafia 2 kom ut i min lokale spill sjappe kom ut i dag.
Da dette spillet sto på min ''Spill-jeg-må-kjøpe'' liste, måtte jeg så klart kjøpe det, og sto klar klokken 10:00 utenfor Elkjøp med seks røde lapper med bilde av ei dame med hatt på, takket være en fri time på skolen...eh...Jeg mener ''Studie-time'' som lærerenne er så opphengt i å kalle det.

Men uansett, jeg fikk rappa til meg et eksemplar foran ei sur gammel kjæring..eller så var det mange eksemplarer igjen og jeg vandra litt rundt før jeg tok et og gikk i kassen for å betale, husker ikke helt, men må si jeg har god tro på den første.
Men bare for å legge til litt blek på en ellers hvit bakgrunn, kan jeg fortelle at en av de som jobbet i butikken ba meg gå ut og legge fra meg skole sekken min i et skap i inngangspartiet i butikken...Snakk om å være gjerrig, ikke rart de hadde få kunder !

Da jeg hadde betalt med alle pengene mine, fikk jeg tilbake en krone, spillet og en lapp med prisen på i en pose, jippi ! Ekstra stæsj på Elkjøp !, beklager for sarkastiske innspill ovenfor Elkjøp, det er en fin butikk men de har stukket av med en feil-fylt mobil som jeg elsker (Freak ::plystre::).

Da jeg sykklet hjem fra skolen glad og fornøyd under den varme solen klokken ti over halv tre, var hodet mitt bare fylt med glede og tømt for bekymring.
''Nå var det gjort, nå har jeg Mafia 2'', tenkte jeg mens jeg gledet meg som et barn på julaften ''Nå skal det spilles''.

Men i likhet med så altfor mange andre gleder her i livet er den kortvarig.
Nei, spillet var ikke dårlig, faktisk så har jeg ikke fått prøvd det så jeg er ikke i en posisjon til å bedømme det akkurat nå.
Du skjønner, jeg er en så genial person at jeg har tenkt ut at jeg ikke skal spille når jeg er til mamma, og spill absolutt hele tiden når jeg er til pappa, for å få en fin balanse med døgnrytme, trening, skole og min musikk karriere eller noe sånt.
Da dukker problemet opp, jeg er faktisk til Mamma akkurat nå, og Pappa bor 40 mil unna meg, og jeg skal ikke dit før høst-ferien og det er faktisk over en måned til.

Så hva gjør man, når man har et spill man kan drepe for å spille, og ikke får spilt det ?...
Setningen min svarer vel seg selv, men man trenger ikke være et geni for å forstå at et drap ikke kan få deg 40 mil, eller ?
Men jeg har Høstferien å se fram til da, men som om det ikke var nok, varer faktisk den i to dager i år, med helgen blir det fire dager da, men to dager går til reising !
Det eneste som mangler nå er at Xbox'en min for noe problemer (har heldigvis elite).

Nå skal jeg gi dere mitt svar på spørsmålet som ble stilt først i forrige avsnitt...
Du skrur på dataen, og skriver inn adressen www.youtube.com og søker på Mafia 2 Gameplay, finner fram coveret til spille og bytter på å se på dataen, coveret, instruksjons boka og kartet over Empire Bay !
Så nå får du unnskylde meg, nå skal jeg se traileren for 1.000.000.000.000.000.001 gang.
http://www.youtube.com/watch?v=s9YPo_2rnPI&feature=fvst...

... 1.20 minutter senere...

...Og ja, det Glemte jeg nesten:
Takk for at du leste HELE bloggen min, det var snilt gjort XD.
Ta deg gjerne tid til å kommentere og se på linken jeg la ut, sinnssykt rå trailer !
Si gjerne hva DU mener om spillet også.

Thake Cake !

Mvh
Kake

HQ
Xbox 360 VS Playstation 3

Xbox 360 VS Playstation 3

Skrevet av kake den 3 august 2010 klokken 05:11

Jeg vet ikke om jeg er den eneste, men jeg føler at det er veldig mye snakk om hva som er best av Microsofts' Xbox 360 og Sonys' PS3.
Fanboy mot fanboy.
For å få det klinkende klart, jeg er ikke en fanboy, eller prøver i alle fall å ikke være det.
Så i denne bloggen skal jeg ta opp for- og i mot argument for å finne ut hva som egentlig er best av disse to maskinene.
Bloggen heter ''Xbox 360 VS Playstation 3'', og som dere da sikkert skjønner, er ikke Nintedos' Wii tatt med i ''konkurransen'', dette er bevist og gjøres da Wii har et helt annet konsept enn de to andre maskinene og kan da ikke sammenlignes.

Jeg har både Xbox 360 og Playstation 3, og anser meg selv som lovelig kritiker mot begge maskinene.
For de som ikke skjønte den setningen: Jeg mener at jeg kan kritisere maskinene så mye jeg vill uten å bli en Fanboy.
Jeg kjenner alt for mange som sier ''Ja, PS3 er best for de har gratis Online og Blue-Ray'', eller ''PS3 kopierte Online fra 360'' osv osv osv, dette endar da i en høylytt krangel og i verste fall splittelse av et ellers så godt vennskap.

Xbox 360

5. Positive ting om Xbox 360:

Spakene: spakene på Xbox 360 er fantastisk gode, passe store og gode å bruke.
Minne: Xboxene har bra minne og flere utgaver med forskjellig minne i.
Film/Musikk: Xbox leser DVD plater og CD plater.
Lisenser: Microsoft har sikret seg mange stor titler eksklusivt til 360.
Sørvis: Sørvisen hos Microsoft er fantastisk god.

5. Negative ting om Xbox 360:

Online: Xbox Live koster penger.
Lyd: Konsollen gir fra seg masse lyd.
Feil: Den har masse feil og mangler, eks. Rød Ring.
Spakene: Spakene trenger batteri, og er effektive i å bruke dem opp.
Blue-Ray: Leser ikke Blue-ray plater.

Playstation 3

5. Positive ting om PS3:

Online: Gratis online.
Film/Musikk: PS3 leser Blue-Ray, DVD og CD plater.
Lisenser: Sony har også diverse eksklusive lisenser.
Spakene: Spakene har opplad bare batteri.
Pre-Play: Du kan spille PS2 spill på PS3 (gjelder kun den første versjonen).

5. Negative ting om PS3:

Spakene: Spakene er små og ekle å bruke.
Pre-Play: Det går ikke an å spille PS2 spill på de nyere versjonene.
Pris: PS3 er en veldig dyr maskin.
Oppdatering: Det tar lang tid å oppdatere spillene, og må gjøres ofte.
Sørvis: Sony har en sørvis de godt kan forbedre.

Nå har jeg nent NOEN positive og negative ting om begge maskinene.
Spakene på 360 er bedre enn PS3 sine synes jeg, men dette kan være en vane sak, og xboxen sine spaker sluker batteri som om det var brødsmuler.
Xbox Live koster penger men er dog bedre enn playstation network.
PS3 har Blue-Ray, men jeg klarer ikke se forskjellen på Blue-Ray filmer og DVD-filmer, man kan se det på animasjons' filmer da.
Playstation er dyrere, men er også en kraftigere maskin.
Xbox lager mye bråk, og har problemer som rød ring. Men det skal visstnok være mindre problemer med Xbox 360 Elite, og Microsoft har en fantastisk bra sørvis.

Min konklusjon er at ingen av maskinene er perfekte og har hver sine feil.
Hvis du har penger og tid til det vil jeg anbefale å kjøpe begge, da vil du få med deg alle spill perlene og oppleve de sterke sidene til begge konsollene.
Jeg personlig spiller mest på Xboxen min, da jeg er mer vant til det, og har alltid hat en forkjærlighet for Microsoft helt siden andre klassen.

Hvis du er usikker når du må velge en av konsollene i dag, vil jeg anbefale Xbox 360 Elite.
Hvis du hadde spurt for en stund siden ville det vært PS3 (første versjonen).


Tar gjerne imot KONSTRUKTIV kritikk.
Og kom gjerne med flere positive/negative ting om konsollene.

Mvh.
Kake

HQ
Hvordan spiller du ?

Hvordan spiller du ?

Skrevet av kake den 22 juli 2010 klokken 20:46

Det finnes flere forskjellige måter å gjennomføre et spill på. Man kan ''løpe'' gjennom banene uten å få med seg hva som skjer og hvorfor du gjør det du gjør, man kan få med seg alle ''film-snuttene'' og få med seg alt av historien. Eller kanskje du bare spiller for å få Trofeer og liknende...

Hvis du spiller på den førstnevnte måten, enser du ikke historien i det hele tatt, denne måten å spille på kan fort bli veldig kjedelig, eller jeg syns det i alle fall. Når jeg var mindre pleide jeg å gjøre det på denne måten, antagelig vis fordi pappa og søsteren min alltid hørte på musikk i stua, så jeg ikke hadde lyd på, men også fordi jeg ikke forsto så mye engelsk, i det siste er det den første grunnen som gjelder, siden jeg kan en god del engelsk nå (hehe).
Dette er grunnen til at jeg ikke har ''rundet'' så mange av spillene mine, det blir rett og slett kjedelig når du ikke har peiling på hva det er du gjør og hvorfor, annet enn hva du kan lese deg til.
Så hvis du spiller på den måten ender du opp som meg, med en haug av halv ferdige spill og kjøper nye opptil flere ganger i uka.
Men jeg har endelig funnet løsningen på mitt lille problem, kjøper meg TV og hjemmekino og flytter 360 inn på rommet mitt, da skal jeg kose meg med alle spillene på nytt!

Men hvis du der i mot spiller spillet og for med deg alle ''film-snuttene'' og historien i spillet, blir det fort mye mye bedre, da går det fra ''Er lei av alle spillene mine'' til ''Kan ikke slutte, ikke nå''.
Da blir det kanskje et sosialt problem i stede, men man kan vel aldri bli 100 prosent fornøyd uansett , eller? I alle fall sitter du igjen med en mye bedre opplevelse, når øynene dine tvinges sammen på grunn av søvnmangel.
Stol på meg, få med deg historien, det gjør at spillet lever mye lengre, uten at det skal være noen tvil om det.

Alle gode ting er tre...sies det, men denne treer er ikke spesielt god, dessverre. Jeg syns det er dumt at folk kjøper spill og spiller bare for trofeer og liknende, det er så trist at man skal ødelegge spill gleden, ved å lete under hver stokk og sten får å få tak i dem, også skal folk som ikke gidder å finne dem føle seg mindre vert fordi ''naboen'' har bedre ''gamerscore'' eller flere trofeer enn deg.
For det første er det dårlig gjort å heve seg over hverandre på grunn av det, til de som gjør det.
For det andre er det veldig mye jobb og frustrasjon for veldig lite, siden du får egentlig ingen ting igjen for all jobben.
Og for det tredje er det jo ganske kjedelig...
Jeg skjønner jo at det kan være artig å finne hemmelige veier, også videre, og ikke misforstå jeg har ingen ting imot de som er trofe-jegere, jeg kan bare ikke se verdien i å ransake helle brettet...
Personlig har jeg aldri prøvd å få Trofeer og liknende, jeg spiller spill slik de er ment å spille, fra start til slutt (Noen unntak: liker å herje litt rundt i Saints Row og GTA).

Hvilken måte spiller dere på ?
Mulig dere spiller på en annen måte en de jeg har nevnt, fortell !
Jeg kommer sikkert til å få noen hate-kommentarer på den tredje måten å spille på, så jeg skal forsvare meg med en gang:

Det er ingen ting galt med det, jeg dømmer deg ikke.
Jeg kan bare ikke forstå det, og jeg kommer heller aldri til å finne noen verdi ved det, tro meg, jeg har prøvd...


Mvh.
Kake

Tekstbaserte Mafia spill på nett.

Tekstbaserte Mafia spill på nett.

Skrevet av kake den 15 juli 2010 klokken 15:27

Det er ikke sikkert alle vet hva dette fenomenet er... så jeg skal begynne med (å prøve) å forklare hva det er.
Et tekstbasert mafia spill eller generelt et tekstbasert spill er et slags type spill, der du ikke styrer karakteren din på samme måte som et vanlig tv-spill, spillet er rett og slett tekst og bilder, som du skal trykke på og krysse av for.

For de som fortsatt ikke har skjønt det, kan jeg ta meg den friheten til å gi et eksempel, da foretar jeg Mafia spill i eksempelet mitt, Mafiaer er kanskje mest kjent som kriminelle, og det er et faktum at kriminelle gjør kriminelle ting... I et tekstbasert mafia spill kan du da som regel velge mellom Brekk/Kriminalitet eller Gta/Stjel bil, men også Utpressing er en vanlig ting, Det du gjør er altså å trykke på for eksempel Brekk, da kommer det opp en ny side, med oversikt av forskjellige forbrytelser du kan utføre, eksempler på dette er ''Stjel en sykkel'', ''Ran en gullsmed'' osv.
Da er det vanligvis et felt du kan krysse av for ved siden av brekkene du kan utføre, og da ''kaster datamaskinen terning'' og finner ut om du klarer det eller ikke. Innimellom blir du satt i fengsel.
Dette er bare noen av tingene man kan gjøre...

Det er litt forskjellig fra spill til spill, men noen aktiviteter utenom de som er nevnt i andre avsnitt er for eksempel ''Produser film'', ''Planlagt ran/Organisert Kriminalitet'', ''Hasj-Plantasje'', ''Smugling'' og ''Drep''. Når du dreper, dreper du en av de andre spillerne som spiller spillet, den eneste måten å overleve på er å gå i bunker, man kan overleve selv om noen skyter på deg, det er avhengig av hvilken rank du er, hvilken beskyttelse du har og hvor mange kuler din fiende bruker.
Hvis du dør på spillet må du lage helt ny bruker og begynne på nytt med alt...
Man kan bli med i gjenger og starte gjengfabrikk, lage avis-firma, kulefabrikk og butikker. (dette er avhengig av hvilket spill du spiller)

Nå har du forhåpentlig vis fått et innblikk av hva dette er, det fins også andre typer tekstbaserte spill som for eksempel handler om riddere og konger osv. Men jeg skal snakke/skrive om Mafia spill.
Jeg skal ikke si at alt jeg sier stemmer 100 prosent, fordi mennesket er forskjellige og vi har ikke alltid samme syns vinkel på ting, men jeg skal nå prøve å formidle meg på en forståelig måte når jeg uttrykker mitt synspunkt av dette fenomenet, kom gjerne med kommentarer men vær vennlig å hold dere saklige.

Tekstbaserte mafia spill er avhengighets skapende, det er helt sykt hvor avhengig man kan bli av bare å sitte og trykke, det har vel noe med at man vil bli best, jeg har suttet oppe flere netter å tykt og trykt, mens jeg tenker ''en rank til'' også ''bare en til'' også ''jeg må nesten ha en til'' og sånn går det. Og jeg kjenner jeg er nervøs i minuttene før draps tiden starter, (vanligvis mellom 21.00 og 22.00) ''Har jeg husket på å stille inn nok bunker tid?'', ''blir jeg drept i dag?'' Og man blir kanskje enda mer nervøs når man sitter med draps-planer... ''Håper jeg rekker å drepe og komme meg i bunker uten å dø?'' Jeg har også tenkt tanken ''Jeg klikker hvis jeg blir drept nå''.
Og noen ganger har jo så klart jeg også blitt drept, (Eller ganske mange faktisk) følelsen jeg får når jeg ser det stå foran meg ''Du er drept!'' er ubeskrivelig, jeg er sint og lei meg, jeg har lyst til å slå noen samtidig som jeg har lyst til å gråte, men jeg kjenner også et snev av lettelse, og etter en stund begynner jeg å lure på hva jeg egentlig har brukt alle timene på, for å si det sånn så er det et fantastisk tidsfordriv...

Å komme tilbake til det virkelig livet er hardt, når klokken nærmer seg 21:00 blir jeg nervøs og jeg lengter litt tilbake til spillet og etter hvert lager jeg meg en ny bruker. En av grunnene til at jeg er så opphengt i dette, og kanskje en av grunnene til at noen mener denne bloggen er bare tull, kan være at jeg er veldig fascinert av Mafia-miljøet, jeg har alltid syntes at det ser veldig kult ut å kjøre rundt i de fine bilene, ha på dress og skyte fienden med yndlings våpenet mitt ''Tommygun'', jeg syns også de beste tv-spill seriene er blant annet Gudfaren og Mafia, når det kommer til filmer ser jeg også Mafia/Gangster filmer.

Når det kommer til kvaliteten på de tekstbaserte mafia spillene er det stor forskjell, hvis du har lyst å prøve et slikt mafia spill vil jeg foreslå Mafiano.com, det er kanskje min favoritt, på .com siden finner du versjon 1, versjon 2 kommer, er ventet å bli klar i løpet av sommeren 2010, versjon 2 finner du på Mafiano.org. Andre veldig gode spill er Elitecrimes.com og Omerta (Barafranca.com/barafranca.no).
Akkurat nå spiller jeg Mafiano.com og Omerta, jeg ble drept for cirka en uke siden på Elitecrimes.com :(((, de skjedde etter at jeg hadde drept 5 stykker, så skulle jeg drepe en til, men ble drept av et øyenvitne.

Det er fantastisk gøy mens du holder på, og er som sagt et vidunderlig tidsfordriv.

Kommenter gjerne, kom med forslag til hvilke spill du vil anbefale og hvilke spill du ikke vill anbefale, men hold dere saklige, dere må ikke kommentere bare for å heve dere over noen!

Jeg vil også ta avstand for eventuelle skrivefeil i teksten, da jeg ikke syns det har noe med saken å gjøre, så vennligst dropp negative kommentarer om det...


Mvh.
Kake

Manga og Anime

Manga og Anime

Skrevet av kake den 10 juli 2010 klokken 23:33

Det er en ting jeg har spekulert på en god stund.
Jeg har lagt merke til at veldig mange av de brukerne jeg har streifet innom, deler en felles lidenskap når det kommer til underholdning...
Hva er det egentlig som er så spesielt med Anime og Manga?
Jeg har fått et inntrykk av at veldig mange gamere ser på disse seriene, ikke det at det er noe galt i det. Men hva er egentlig så spesielt med dem?

Jeg har selv prøvd å sette meg ned å se på noen episoder av forskjellige titler.
Det første jeg legger merke til er hvor store pupper alle jentene har, (så klart la jeg merke til det...;a) jeg mener, ingen samfunn har bare jenter med store pupper...Eller ?
En annen ting jeg legger merke til er at det nesten alltid er lesbiske jenter med i serien, men jeg har ikke sett en serie der det er homo-file med, er ikke dette diskriminerende?...
Jeg undres også over hvordan i alle verden er det mulig å lage en tegneserie som så mange liker, jeg mener, jeg sluttet å se på tegneserier for lenge siden, mens jeg kjenner mange som ser på Manga og Anime 24/7.

Nå mener ikke jeg at det er barnslig å se på tegneserier, ikke misforstå, jeg er ingen over kul unge, men for å ta meg selv som et eksempel, (gjøres alt for ofte XD) Jeg finner ikke noen verdi av å se på tegneserier, det er rett og slett kjedelig, og da spesielt Manga og Anime...
Jeg føler at det er akkurat det samme som skjer uansett tiltel på serien.
Er jeg den eneste som syns det?


Mitt inntrykk av disse seriene er som nevnt over, jentene er overdrevent ''perfekte'', urealistiske hopp på 3-5 meter, det er noe alle klarer, og hvis de tar spring fart klarer de minst 20 meter.
Unger dreper hverandre og monster med sverd og slag.
Grunnen til at jeg ikke liker Manga og Anime kan vel være at jeg liker å se på mer realistiske ting, med andre ord, ting som faktisk kan skje.

Men noe som jeg syns er helt sykt, er porno Anime og Manga, (Jeg vet at det heter noe annet, men husker det ikke, fikk en gjennomgang av det sist jeg spurte en kjenning av meg!)
er det virkelig folk som sitter og koser seg, mens de ser på dette, det er jo helt absurd!
Tegneserie porno... hvilken verdi får man av det ?

Men jeg har noen spørsmål til dere som faktisk liker disse seriene, (uten noen sarkastisk tone, eller noen som helst hinting til dissing av disse menneskene)
''Hvilken verdi finner dere ved å se på dette?''
''Hva er det som er så spesielt ved dem?''
''Dere som ser på Manga og Anime...Ser dere på tegneserie porno også?''

Ps: Ikke ta meg får å være en hater, jeg har ingenting imot de som ser på disse seriene, jeg bare lurer på hvorfor, og hva det er som er så spesielt med dem, istedenfor andre tegneserier...


Mvh.
Kake