Norsk
Blog
Glemte perler

Glemte perler

Når jeg vokste opp var det Super Mario, Sonic osv som var populært. Jeg tilbringte også en hel del tid med Super Castlevania IV.

En jul når jeg var liten fikk jeg derimot spill som Baldur's Gate 1 og 2, Icewind Dale og Planescape Torment. Dette var spill jeg hadde ønsket meg lenge, men som jeg ikke forsto spesielt mye av (var altfor ung). Spillene ble derfor lagt på hylla og glemt bort.

Nå som 23 år gammel har jeg endelig plukket opp spillene igjen og begynt å spille gjennom de sammen med venner. Man forstår selvsagt mye mer og klarer å gå ett skritt utenom å dø. Det er egentlig nesten utrolig at som stor spillentustiast tok det så mange år før jeg har begynt på spill som Baldur's Gate og Icewind Dale.

Jeg har også tilbringt noen år med penn og papir-versjonen til Dungeons & Dragons.

Øynene mine ble nesten åpnet på nytt angående hvordan rollespill fungerer en gang i dag, forhold til det de gjorde på den tiden. Jeg elsker det tekstbaserte materialet som man blir introdusert for. Hver eneste mellomsekvens er fortalt nærmere som en bok enn ett spill. Det er virkelig en glede å spille gjennom disse spillene.


Det er jo selvsagt også kommet noen Baldur's Gate-spill i senere tid som fint kunne mint meg på at jeg hadde nødt til å spille gjennom de første spillene. Greit nok, Baldur's Gate: Dark Alliance-spillene er veldig annerledes enn de første spillene, men fortsatt gode spill. Det er rart hvordan spill fungerer for meg. Får jeg nye spill, legger jeg som regel pågående spill i hylla for å gjøre plass for det nye jeg får. Det skaper så klart mange ufullførte spill, men de blir som regel plukket opp i så kalte "tørketider". En tørketid går ut på at det går lenger perioder mellom hver gang det kommer ett spill du har lyst på.

Det eneste som er litt rart er at rollespill-sjangeren har alltid stått meg nært, men enda har jeg ikke suset meg til å spille gjennom mange av de største rollespillene noensinne, men bedre sent enn aldri?

Har du noen glemte perler? Noen gode spill du tror kanskje ikke jeg har spilt gjennom som begynner å dra på årene? Del det med meg!

HQ