Norsk
Blog
MR.Reds Topp 5. filmer 2017.

MR.Reds Topp 5. filmer 2017.

Av de 6 filmene jeg så mest fram til å se før vi gikk inn i år 2017 så var det faktisk hele TO av dem som nådde topp fem listen.

Det er slettes ikke verst synes jeg.

Det skal også sies at jeg bare har sett ca 30 av filmene som hadde premiere i 2017 Noen vil kanskje synes det er mange mens andre (SirThomas) vil mene det er forsvinnende få.

Anyway...

Listen er som følger:

Nr 5 Wind River (Taylor Sheridan)
Taylor Sheridans tredje historie i sin serie om "det usynlige Amerika"
Denne gangen flott regissert av ham selv.

Nr 4 Star Wars: The Last Jedi (Rian Johnson()
Det er episk og det blir gjort modige valg av Lucasfilm og Rian Johnson.
Filmen er handlingsmettet men ikke alle trådene er like godt gjennomført.
Men alt i alt en awesome Star Wars film

Nr 3 Logan (James Mangold)
En film som tar seg god tid til å fortelle en velskrevet historie.
Godt krydret med hjertevarme og brutal vold.
Hugh Jackman og Patrick Stewart leverer som F.
Men det er Dafne Keen som stjeler showet i mine øyne.
Et absolutt must for fans av voksen Sci-Fi

Nr 2 Dunkirk (Christopher Nolan)
Dunkirk er en usedvanlig flott, gripende og vel laget film. Utvilsomt en av Christopher Nolans aller beste.
Dette er kanskje noe av det beste jeg har sett på film fra andre verdenskrig og den delen av vår historie.
Foto og musikk bruk er aktivt med på å holde deg som publikum på kanten av stolsetet fra A til Å.
Anbefales !

Nr 1 Blade Runner 2049 (Denis Villeneuve)
Denis Villeneuve befester seg som en av vår tids største regissører.
Dette er intet mindre enn en sanselig fryd.
alt klaffer i alle ledd. Ikke minst visuelt.
ALDRI har jeg sett bedre CGI.
Movie love for movie lovers ! 10/10


Det var min "OTY" liste ..Godt Nytt År !

HQ
Mr. Red rater Star Wars filmer

Mr. Red rater Star Wars filmer

To rate or not to rate ? Thats the question


.Jeg har av flere, både her på Gamereactor og andre steder blitt bedt om å lage en rating over Star Wars filmene. Det har jeg prøvd mange ganger, men gitt opp hver gang. En av grunnene til det er at jeg elsker Star Wars generelt og filmene spesielt og har vokst opp paralelt med disse filmene. De har preget meg som menneske sikkert mer enn det jeg gir dem cred for. f.eks utviklet jeg ikke vennskap med andre barn hvis de ikke var Star Wars fans.

Hvilke musikk folk likte og om de var Star Wars fans var essensielt i hele tenårings perioden og det var det som indikerte hva slags menneske du var og om du var verdt å bruke tid sammen med. Det var identitets skapende. Hard Rock, Heavy Metal og STAR WARS.

Senere i livet ble jo dette mindre viktig. Folk kommer og går i livet. Vennskap og forhold oppstår og svinner hen. Sånn er livets gang. Men det er nå en gang sånn at min aller beste venn gjennom de siste 17-18 årene er, akkurat som meg en dedikert musikkelsker, hard rocker, og Star Wars fan.


Anyway..

Jeg skulle liksom rate disse filmene. Og da tar vi for oss de 9 live action filmene som har kommet pr. dags dato. Jeg dropper Star Wars: The Clone Wars. Animasjonsfilmen fra 2008. Selv om den ble satt opp på kino. Den får ikke være med i denne ratingen. Grunnen til det er at jeg liker ALLE de 9 live action kino filmene vi har fått servert så langt. Men i varierende grad.

Så da begynner vi.

Nr 9. Star Wars : The Phantom Menace.
Selv om jeg elsker denne filmen så har den flest irritasjons momenter av dem alle.

Nr 8. Star Wars : Attack Of The Clones.
Det jeg liker minst med denne er at den er litt for lang. Noen av scenene burde vært klippet noe ned. Men det er mye gull i denne filmen.

Nr 7. Star Wars : The Force Awakens
Til tross for at vi får to ekstremt flotte nye karakterer i Rey og Kylo Ren når ikke denne lenger opp på listen.

Nr 6. Star Wars : Return Of The Jedi
Tidens tann har bitt sine merker i deler av denne selv om throneroom scenen er noe av det beste i hele Star Wars mytologien noen sinne. Det begynner å bli knepne marginer her nå.

Nr 5. Star Wars : Revenge Of The Sith
Denne filmen er så full av Star Wars lore og viktige hendelser i dette fantastiske universet at den kunne vært på toppen av listen om utførelsen hadde vært bedre. Revenge of the Sith er grandios i sin historie fortelling.

Nr 4. Star Wars : The Last Jedi
Episk. Modig og proppfull av ikoniske øyeblikk. Igjen.. Kylo Ren og Rey både beriker og utfordrer sagaen. Men den burde nok vært klippet noe ned.

Nr 3. Rogue One: A Star Wars Story
Minimalt med negativt å si om Rogue One. Det eneste som skurrer litt for meg her er Chirrut Îmwe. Uansett. En nydelig Star Wars film.

Nr 2. Star Wars : The Empire Strikes Back
Fantastisk film !

Nr 1. STAR WARS (1977) A New Hope
A hero`s journey from begining to end. Selve symbolet på alt som er å elske både med Star Wars og film generelt. A New Hope står seg støtt som den ikoniske og banebrytende filmen den for alltid vil være og selve døren inn i mitt elskede univers i galaksen langt, langt borte. Jeg så den første gang for lenge, lenge siden. Jeg vil elske den for evig,evig og alltid.

HQ
Derfor elsker jeg Star Wars : Episode I , II og III

Derfor elsker jeg Star Wars : Episode I , II og III

Star Wars har alltid stått mitt hjerte nær og jeg er fan av hele film sagaen. Dette er derfor min lille hyllest ti Prequel filmene og det jeg mener de står for og bidrar med . #prequelist

Etter vi fikk den originale Star Wars trilogien, som etter min mening er den beste trilogien vi har sett i filmhistorien, satt vi like vel igjen med noen spørsmål.

Ett av de største for meg personlig var:
Hvorfor trenger Imperiet denne vanvittige krigs kapasiteten, bestående av enorme "stardestroyers" titusenvis av stormtroopers, offiserer, TIE figthers, walkers ect i tillegg til en romstasjon med mulighet til å ødelegge hele planeter ?

Vi får vite at Alderaan ikke har noe millitær kapasiteter, vi besøker en meget øde og underutviklet ørkenplanet mer eller mindre styrt av kriminelle. Vi besøker en liten gruvekoloni på gassplaneten Bespin, den øde og iskalde planeten Hoth, sumpen Dagobah og to måner med skogs vegetasjon uten nevneverdig befolkning nemlig Yavin 4 og Endor. Dette kunne Imperiet håndtert med en Stardestroyer og 1000 mann. Hva er det egentlig å trakte etter å ha et galaktisk diktatur med en slik suveren millitær overlegenhet i dette øde universet ?

Rent fim teknisk er dette et spørsmål om resurser.
George Lucas brukte "hele budsjettet" til Star Wars, The Empire Strikes Back og Return Of The Jedi i hovedsak på datidens grensesprengende og banebrytende effekter og ikke enorme sett med utallige statister som i f.eks Ben-Hur (1959).
Like vel føles hele Imperiets krigsmaskineri (og opprørets habile angreps styrker) litt i overkant voldsomt.

Det er derfor, når vi endelig blir presentert prequel triologien at vi virkelig skjønner hva som står på spill.

Det var ikke før seint på 90tallet at George Lucas følte at teknologien var kommet langt nok til at han kunne åpne sin visjon helt opp. Og sannheten er at det var den heller ikke. Lucas hadde så og si brakt teknologien hvor den var kommet egenhendig. (Gjennom sine selskap Industrial Light & Magic, THX ect)

Da The Phantom Menace ble sluppet i 1999 var den historisk banebrytende i sin enestående effektbruk (aka CGI) og The Galaxy Far Far Away ble åpnet i all sin prakt.

Vi var satt tilbake en hel generasjon før Star wars 1977 (a new hope) og vi be servert et univers så overbefolket og kulturelt mangfoldig at det kunne ta pusten fra hvem som helst. Vi fikk vite at det var en gallaktisk republikk som hadde levd i fred i 1000 år og som hadde vært styrt demokratisk under det gallaktiske senatet hvor Jedi ordenen hadde vært fredens voktere. Vi blir tatt med rett inn i denne fredens spirende oppløsning. Coruscant med sitt senat (en refleksjon av FN) og Naboo (Europeisk liberalisme) og de seperatistiske systemene (Sørstatene /Asia ) portretterer perfekt hvilket enormt univers det faktisk hele tiden har vært snakk om.

Vi får vite om en jomfrufødsell inn i slaveri og kjennskap til Sith ordenens "rule of two"
.
Videre får vi Jedi ordenes arroganse og tydelige tegn på feiltolkning og fall pga egne regler (Vatikan staten ?) og hvordan EN sterk personlighet kan manipulere både et politisk og et religiøst maktsystem inn under sin egen vilje. På en måte som både er troverdig og svært urovekkende.

Vi ser tydelig hvordan Imperiet bygges opp fra to sider av samme figur og vi blir fortalt hvorfor Imperiet trenger sin voldsomme våpenmakt for å kunne holde denne galaksen i et jerngrep.

Alt dette i en historie som speiler det motsatte av det vi har blitt fortalt siden grunnskolen: .. "men viktigst av alt er kjærligheten... "

Det er religionens dogmer ang kjærligheten som fører Anakin Skywalker til onskap og videre til den ikoniske figuren vi kjenner som Darth Vader.

I Retrospekt har Episode IV , V og VI en selvfølgelig 70talls estetikk som kom naturlig ettersom filmene ble til i tidsrommet 1975-1983 selv om inspirasjonen til filmene er hentet fra film og litteratur fra 40, 50 og 60 årene. George Lucas hadde en enorm katalog med sci-fi, westens og samurai filmer å hente fra da han skrev manuset til Star Wars (1977)
Det som er vakkert med Prequel triologien er at siden det hele foregår en generasjon FØR Star Wars (1977) så er det en mer eller mindre subtil 40/50 talls estetikk som preger disse filmene. I kostymer, rom, maskiner og farkoster ligger det svært ofte en fargepalett og en design som har klare paraleller til etterkrigstiden.
I 1973 kom filmen American Graffiti ut. Skrevet og regissert av George Lucas. Det er en "coming of age" film satt i et amerika på 50 tallet. (Med bla Harrison Ford i en av rollene.) Parallellene til 50 tallet og spesielt American Graffiti er svært gjenkjennelig i E II : Attack of the Clones.
Episode II er i seg selv en absolutt fryd i det å absorbere referanser.

George Lucas er en fantastisk historie forteller. Han har skapt og tilrettelagt for et univers og en saga som kan leve i all overskuelig framtid. Han har tilrettelagt for filmskapere effektmakere, i industrien for , generasjoner framover.

Jeg vet at Prequel filmene i Star Wars er om diskutert. Og det med rette. Det er svakheter i disse filmene ( host Jar-Jar..). Men ikke på langt nær det jeg føler de blir utsatt for.
At DU ikke liker Anakin Skywalker er ditt problem. Ikke mitt, ikke Lucas sitt og ikke Hayden Christensen sitt problem. Det er DITT problem. En klønete tenåring ,in love, trukkett mellom ønsket å være en lojal fredsbevarer og det å kunne redde sine kjære fra døden kan få hvem som helst til å framstå som litt vaklende. Dette var Lucas sin visjon.

HELE Star Wars sagaen er proppfull av ikoniske øyeblikk. Det inkluderer Pod-race, Queen Amidala i full kongelig regale, Kamino, opera scenen og duellen på Mustafar for å nevne noen.

Star Wars ville aldri vært det det er i dag uten Episode I, II og III

STAR WARS blogg for nerds.

STAR WARS blogg for nerds.

Denne anbefalingen skrev jeg originalt i STAR WARS tråden på forumet. Men etter som GR Norge ligger nede for telling uten synlig håp om noen gang å kunne reise seg var det kanskje like greit å blogge den i samme slengen. I håp om i hvert fall noen få "treff".

I forbindelse med Star Wars Battlefront II fulgte jeg med på deler av promoteringen av historie delen av spillet. Spesielt intervjuer med stemme og motion-capture skuespilleren som portretterer Iden Versio. Capteinen i Imperiets Inferno Squad, Janina Gavankar.

Janina Gavankar. Er en ung men relativt erfaren TV skuespiller med et hjerte som står aldeles i brann for Star Wars. Hennes entusiasme over å få gjøre noe Star Wars relatert smittet så voldsomt over på meg at jeg plukket opp boken Star Wars: Battlefront II: Inferno Squad av forfatter Christie Golden.

Jeg har ikke vært nevneverdig opptatt av Star Wars litteratur tidligere, men har fulgt litt med på hva som rører seg der ute etter at Lucasfilm ble solgt og de startet det vi kjenner som
new canon (As of April 25, 2014)

Anyway...

Janina Gavankar solgte meg ideen om at ja.. jeg vil vite mest mulig om Inferno Squad før Battlefront II kommer ut, så jeg kjøpte og leste boken.

Den var bra den. Vi ble servert en grei historie som gir karakterene dybde og som gjør at jeg gleder meg ennå mer til spillet kommer i November.
Og det gav meg lyst til å lese mer Star Wars.
Jeg gikk derfor på nettet og kjøpte boken Lost Stars av Claudia Gray . Og Her mine felles Star Wars nerder, kommer "ukens anbefaling"
Forfatter Claudia Gray er en dame som FORSTÅR Star Wars. Hennes evne til å formidle et troverdig univers, utvide vår horisont og sette alt i sammenheng er uovertruffen.

Jeg anbefaler ALLE som er glad i Star Wars til å sjekke ut Claudia Gray sine bøker. Det er foreløbig snakk om tre:
Lost Stars, Bloodline og Leia: Princess of Alderaan.

Jeg håper Lucasfilm og story gruppen der med Pablo Hidalgo i spissen vet hvilke resurs de har til sin rådighet og gir den damen en sjanse til å jobbe med manus eller i det minste som konsulent i framtiden. Jeg kan ikke forestille meg noen bedre som kan komme opp med et narrativ for, f.eks en Obi-Wan film enn Claudia Gray.

VM #Bergen2017

VM #Bergen2017

Da er det i gang dere.

All daglig drift av familielogistikk, småbedrifter og andre viktige samfunns funksjoner må settes på vent sånn at pappaguttene fra hele verden skal få lov å tisse i shortsene sine mens de kappsykler.

Det rasler i plast over hele byen når VIP`s og delegasjoner flottenfeier seg rund med glorete ID og adgangskort rund halsen.

Bergen kommune skal representeres, det skal organiseres og fotograferes. Egoer skal masturberes.

Skinnet fra egen glans (pun intended) nytes hemningsløst.

Ord blir fattig når en skal prøve å beskrive folkefesten #Bergen2017. Det er liksom ikke riktige ord i vokabularet.

Jeg vil likevel prøve med et sitat av en av vår samtidstids største poeter: Marilyn Manson.

"I wasn't born with enough middle fingers !"

Vi gleder oss kjempeveldig.