Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog

Sorry, Microsoft. Sony vant første runde

La én ting være sagt. Etter min trofaste PC har Xbox 360 vært den foretrukne konsollen for meg de siste par årene. Jeg har kost meg med mange av eksklusivene til Playstation 3, men ellers har 360-kontrolleren og Xbox Live vært mer forlokkende enn Dual Shock og PSN.

Når det er sagt kan jeg ikke annet enn å slutte meg til gjengen som holder en knapp på Playstation 4 fremfor Xbox One. I hvert fall foreløpig. Ikke fordi Xbox One er utsatt, eller fordi den nødvendigvis blir en dårligere konsoll, men på grunn av innstillingen til Microsoft.

Dette ikke en ny tanke, men det toppet seg i etterkant av Sonys Gamescom-konferanse denne uken. Under konferansen sendte nemlig Sony et tydelig stikk til hovedkonkurrenten.

- While others have shifted their message and changed their story, we were consistent in maintaining policies and a model that is fair and in tune with consumer desires, bedyret Sony Computer Entertainment-sjef Andrew House på slutten av showet.

Microsoft be tydeligvis fornærmet av utspillet, og kort tid etter kontret de med sine egne meninger. At de har endret så mye er nemlig et tegn på styrke etter deres mening. Det viser at de er villige til å høre på fansen.

De har rett, men det er én viktig ting de unnlot å poengtere.

De hørte på fansen i etterkant. De endret først systemet da tilbakemeldingene viste seg å være negative. De gjorde ikke som Sony, som henvendte seg til fansen og bransjen før de startet jobben, og underveis under utviklingen.

Jeg er ikke sinna på Microsoft, og jeg tar ikke krigen mellom konsollene så nøye, men å spille på lag med fansen og utviklerne helt fra starten er en større styrke i min bok.

Sorry, Microsoft. Sony vant første runde

HQ