Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

InstaUflax

Skrevet av Noral den 16 november 2012 klokken 18:02

De fleste av dere som ikke er struts, og har hodet for det meste over bakkenivå, kjenner til Appen "Instagram" - som virkelig har gjort det store innen mobilkameraknipsing.

"Alle kan være fotograf!" lyder slagordet deres, tror nå jeg da.

Instagram ble kjøpt opp av Facebook for én milliard dollars. Ca 10 apper har vært populære bare for å sette sammen bilder i collager til å legge ut på Instagram, som "Instaframe" "Instacollage" etc.
Fenomenet har generert en bunke grunker, for å si det slik.

De av oss som eier en iPhone, Android eller Kinafone har nok lastet ned Instagram på sin "IQ over 50"-telefon, og til dere som fortsatt har en tilbakestående-telefon burde få ræva i gir å bli med verden på denne eventyrlige reisen inn i berøringsskjermens tidsalder.

Jeg vet at de fleste i redaksjonen har en profil på Instagram, og det har nemlig jeg og, som jeg vil dele med dere om et øyeblikk, men hele grunnen til å skrive denne bloggen er å fremheve hvilken vei Instagram nå har gått. Det hele startet med å være et konsept for mobiltelefonen, og kun for mobilen hvor alt generelt foregikk på den håndholdte. Man laget profil, postet bilder, sjekket andres profiler og kommenterte bilder inne på Appen.

De har nå gitt etter for forespørselen, og gjort profilene tilgjengelige for datamaskinen også. For circa 5 dager startet de å rulle ut profiler på nettet for alles beskuelse.
Burde man kunne velge hvem som skal se sine bilder man legger ut på nettet?
At kun de som følger deg kan se bildene, eller kun utvalgte, som man kan gjøre med bildene på Facebook?
Eksempel: Hvor mange jenter legger ut bilder av dem selv lettkledd på stranden med en fresh effekt via appen hver dag.
På Facebook kan man vise de til hvem man selv ønsker ved å kategorisere folk/følgere/venner, men med Instagram så kan man se på hva man vil og hvem man vil, noe de ikke har informert om.
Ikke alle tenker på hvem som kan se bildene sine, og man legger de helst ut fordi man vil gi vennene sine noe å le av eller glede seg over. Men nå finnes det ingen begrensning lenger.

Instagram har alltid vært litt lause på dette, fordi man vil jo at flere skal se bildene sine. Men som alltids, med jenter, så blir det veldig mange bilder av dem selv, som gjør at Instagram går i en litt annen retning enn de selv hadde tenkt seg ved oppstarten.

Jeg synes jobben de har gjort med profilene er veldig godt gjort faktisk, og jeg mener de gjorde en fortreffelig jobb.

Sjekk ut hvordan de nye profilene ser ut ved å klikke deg inn på min profil som et eksempel: maxuflax

Jeg har også laget en forumtråd hvor man kan linke til sine egne profiler, slik vi har gjort med Twitter og andre nettprofiler. (Jeg la den i Off-topic, men den kan kanskje passe i "Hardware og Mobiltelefoner"?)
Instagram-tråden

Jeg er i USA og jobber for Walt Disney World, noe som gjør at jeg kan by på "magiske" bilder, noe du kan se under. Jeg skal prøve å friske opp Instaprofilen min med noen flere bilder fra turen om ikke alt for lenge.

20 out of 365

Skrevet av Noral den 6 oktober 2012 klokken 20:24

Hoplahei!

Straks er jeg inne i tredje uke i Disney International Program. Første lønning, første fest, første bad, første is, første gang for alt skjedde den første uken. Når man reiser til utlandet, så skal nordmenn oppleve alt den første uken, helst dagen de er kommet frem, og dette krasjer litt når jeg skal være her i 49 uker til.

For de av dere som har vært innom den norske paviljongen i Epcot veit hva det går ut på, men for de av dere som nemlig ikke har vært her, så kommer det nok en blog til som har et lita bilde av stedet. Ihvertfall så er jobben utrolig chill, og alle jeg jobber med har det helt knall.

Sol er det mye av her, og 30 grader går heldigvis greit når det er rundt 80-100% luftfuktighet. Det absolutt merkeligste er når du sitter på bussen til jobb, hvor det er 20 grader og som i Norge, så ser man ut og vet at det alltid er kaldere utenfor bussen enn inni, men her får man seg fortsatt en skikkelig overraskelse når du blir knocka ut av 30+ når du stiger ut av bussen.

Billig er det, elektronikk som iPhone 5 og PC er ca halv pris sammenlignet med norske priser, noe som er utrolig digg og man sparer en del grunker.

Konserter som jeg skal prøve å delta på i Oktober er:
Matt & Kim - 13th
Outasight - 17th
We The Kings - 20th
The Weeknd er dessverre utsolgt.

Kan prøve å skrive ei blogg i måneder om litt om hva som har skjedd og hva som snart skjer i området rundt om i Florida.

Kl er nå 14:27 og starter på jobb 15:45 i dag. Bildet under er fra balkongen i leiligheten. Snakkast, nordmenn.

Hei Mickey Hei

Skrevet av Noral den 5 august 2012 klokken 16:55

Hello, hello. Hello, hello, hello!

Jeg har ikke peiling på hvor lenge siden det er jeg la inn et blogginnlegg på denne siden. Men her er jeg igjen, og så som dere har savnet meg hva(?).

Er fortsatt innom siden til en hver tid, blitt nedprioritert å skumme igjennom blogger og sider på sider i forumet, men noen nyheter har noen gjenkjent avataren og navnet mitt på.

For øyeblikket blir det virkelig grep om baller i OL-finalen i Single Herrer's Tennis.
Spennende, meget spennende, men Federer blir overkjørt. Han biter støvet.

I Mars tidligere i år sendte jeg inn en søknad på jobb, noe de fleste er kjent med at man gjør innimellom. Jeg hadde sendt rundt 50 andre på flere butikker og firmaer, kanskje 8 som faktisk svarte på søknadene, og kun ett kom tilbake med positiv tilbakemelding.
Dette er ikke en helt spesiell situasjon, nei, det er vanskelig å bare få seg en jobb et sted i Norge, på bygda, tettsteder etc finnes det ikke mye jobb for alle ungdommene, og da stiller jeg meg selv et spørsmål om hvorfor det må bli akkurat jeg som får nei fra alle. Kanskje Norge er idioter som kun leter etter kjekke arbeidskollegaer, folk som bor i byen, går på skole for øyeblikket eller har et spesielt etternavn. Jeg har ikke peiling, men Norge er ikke stedet for meg.

Den ene arbeidsgiveren som vil ansette meg, er Disney.
Tolv måneder blir jeg boende i Florida, USA.
Stillingen er: Attraksjon "The Maelstrom" i Walt Disney World Resort, Orlando.
Jeg deltar i Disney International Cultural Program, hvor jeg kommer til å representrere Norge i den Norske Paviljongen, i Epcot parken. Noen av dere har nok hvert der, og vet hvordan det er med sol, varme, bunad, stavkirke, Mikke og Florida.
Tolv måneder hvor jeg kan dra å se Tampa Bay spille baseball, basketball, fotball og ishockey. Dra å se band spille på festivaler, konserter, og besøke landemerker rundt om i Amerika.

Dette er ikke noe særlig spesialt at noen reiser til Amerika for et helt år, mange går på universiteter, jobbet i denne jobben før, eller finner på noe annet. Men dette er spesielt for meg.

Jeg reiser 14. August 2012, og er hjemme igjen rundt 20. August 2013.

Jeg kommer nok til å følge med på Gamereactor, og kanskje drar på E3 etc, hvis man finner tid og mulighet til det, og kanskje skriver et par blogger om oppholdet eller happenings.

blir det Øyafestivalen hele neste uke, hvor jeg står i Vikabaren på Onsdag og Lørdag, hvis noen flere skal innom Middelalderparken.

Ønsk meg lykke til!

Hva mer kan jeg gjøre?

Skrevet av Noral den 11 april 2012 klokken 14:02

Næmmen, dette var lenge siden.

Som en del av dere vet og har fått med dere, så er det en del, en god bet'a med reklame på denne siden. Når nye måter å formidle dritt på til massene, så er denne siden en mester på å ikke fjerne det, når det ikke fungerer som det skal eller er ufattelig irriterende med lyd eller pop-bilder hver 5'te klikk.

"Veteraner" vet hva jeg snakker om, og husker kanskje alle disse forskjellige reklame stuntene vi har opplevd over de siste årene.

Jeg er en GR Club medlem. Noen vet kanskje hva det innebærer, men hvis du er ei nepe, så kan du lese videre i dette avsnittet.
GR Club gir deg en reklamefri side. Dett var dett.
Vi får også noen ekstra "perks", som ingen, og da mener jeg absolutt ikke ett eneste vesen bruker.

For 299 blanke norske kroner i året, så kan du også bli med i denne eksklusive klubben. Jeg betaler disse pengene fordi jeg liker hvor enkelt og rent det er å roame rundt på Gamereactor, som man vanligvis gjorde i rundt 2 timer hver dag, som har daffet av til ca 2 timer i uken. Jeg vet ikke om det er påske, vinterferie, jul eller idioter som gjør at siden ikke holder mål lenger.

Men for å ikke skrive mer vissvass for å gjøre denne bloggen akseptert som ordentlig blogg, så går jeg enda litt nærmere rett på sak.

Jeg vil ikke ha reklame!

Jeg vil ikke det. Det er derfor jeg sendte over nærmere tre hundre kroner til en eller annen konto som gjorde at profilen min er invitert inn i GR Club.

Jeg sender inn et leserbrev nesten hver eneste gang en ny funksjon for å vise reklame på siden blir aktivert, fordi de aldri blir blokkert for GR Club, det er så lite brukt at web designerene glemmer oss, og retter opp en stund etter vi har klaget.
Hver eneste gang så klager jeg, hver eneste gang tar det tid.

Noen må gidde å tenke på dette, tenke på oss.
Gjeldene reklame er synlig for meg (se bildet), "[Protoype 2] Pre-Order Now" i en liten boks over GR Nation.
Jeg har sendt inn leserbrev om dette, jeg tror den ble borte, men så endret den seg til å vise "Join First 2 Play Competition", og nå er den selvfølgelig tilbake. Fordi hvem husker å fjerne den igjen for GR Club-medlemmer?

Nå har jeg deltatt i denne "konkurransen", og siden jeg får reklame om det trøkka opp i trynet hver eneste dag, så synes jeg at jeg burde få noe igjen for det.
Etter å ha hvert igjennom så mange "bugs" over de årene jeg har vært medlem av GR Club, så mener jeg at noe må gjøres.
Hva mer kan JEG gjøre for at dere skal fjerne dette for oss?
Skal jeg sende mer penger? Skal jeg skrive enda flere leserbrev? Skal jeg skrive en e-mail til Danmark?

Jeg mener at vi i GR Club, som ikke er så jævlig mange, burde få førsterett på Beta Keys, også de som er sendt til GR for å holde konkurranse.
Vi får noen, kanskje 3 i året, til andre spill.
Vi burde få 3 måneder gratis GR Club som et plaster på såret for å aldri fjerne reklame, selv om vi betaler for å fjerne det.
Vi burde få en plass til alle arrangement som blir avholdt i nærheten av medlemmene. (Dette kan jo selvsagt ikke holde på lenge, hvis vi blir flere, over ett hvis antall medlemmer)

Hva mer kan jeg gjøre?

Jeg vil gjerne se til at dere fjerne denne lille pop-up boksen i venstre hjørnet også, fordi selv om jeg har fått et svar på leserbrevet angående hjørnet, så er det ikke bra nok. Det er fortsatt en funksjon jeg har tatt avstand til ved å betale dere. Det er greit nok å henvise til deres forskjellige formater etc, men det å reklame for deres iPad-magasin på en slik måte, blir som plagsom reklame, når den popper opp for at jeg skal legge merke til det, hver gang jeg logger på. Dere skjønner vel hva jeg snakker om, det er reklame.

Håper noen legger merke til denne bloggen, og faktisk gidder å løfte en finger for oss i GR Club.

(Jeg høres kanskje ut som en gammel gubbe fra bygda, av verste sort. Jeg bor på bygda, men er nok ikke så veldig gammel. Men det er ikke dette jeg betaler for)

Kraigo er ikke mitt navn, nr. 1

Skrevet av Noral den 19 november 2011 klokken 02:22

Det er helg igjen, og snart har enda en helg passert uten at jeg har endret hverdagen noe særlig. Jeg har ikke skrevet en ordentlig blogg på lenge, men jeg vurderer å starte opp igjen "TW&R" som 2.0 - men mange andre har tatt idéen min, og utbedret den. Det er det jeg liker med folk, forskjellige folk og kreative hoder. Jeg laget en enkel shit, for å summere litt opp hva som skjedde på siden, med mine egne innspill. Jeg ga opp etter en stund, fordi jeg følte jeg ikke fikk nok tilbakemeldinger, og det var ikke noe for meg å holde på med, hvis 10 personer klikket inn på hver blogg, og kanskje 1 kommentar ble hver blogg begravet med. Jeg snakker ikke om at jeg ga helt opp på nettopp dette som et endelig faktum, men det spiller en stor rolle. Folk ble mindre aktive på blogger, anmeldelser, nye kreative tråder og mindre aktive i trådene på forumet. Jeg hadde ikke mye nytt stoff å publisere for de leserne jeg hadde.

Som jeg nevnte, så har folk tatt ideen og gjort den bedre. Morten Bækkelund startet en offisiell oppsummering av publiserte tekster fra Gamereactor redaksjonen, og står for de fleste nyheter på siden nå for tiden.
Tommy Kvaernerud har publisert 5 "Brukerblogger", hvor han trekker frem gode blogger fra et tidsrom på 1-2 uker.

Noen har trukket frem medlemsanmeldelser og diverse andre ting som oppsummerer hva vi gjør her på forumet.

Jeg vil ikke prøve å fremstå som "han som startet det", det kan hende jeg er, men noen har gjort det før meg, og ideen har ikke bare slått ned fra åpen himmel ned i huet på meg. Jeg tok det faktisk rett og slett fra RWJ, som bare trekker frem 3 videoklipp og har 5 millioner subscribers på YouTube.
Jeg hadde ikke noen intensjon av å få 50 subscribers fra forumet her, som leste hver blogg og var "tilhengere". Men det er så enkelt å reproduserer andres tekster, og få suksess på det selv. Slik som RWJ, som bare tar andres videoer, og lager en video om hvor dumme/artige videoene er, og tjener fett på dette.
Hvis man bare lager et samlingsted, så kan det funke enkelt og greit.

Anyways, just wanted to let you know. Nettsiden holder på å dø ut, Chat 4.0 er den mest aktive tråden på hele forumet med sikkert 25 kommentarer, per 1 kommentar på hvilken som helst annen tråd.(med unntak av Spill forumet) Og det er bare de samme 10-15 personene som snakker sammen og prøver å trolle hverandre. Det er rett og slett barnslig, latterlig og totalt bortkastet tid. Men, fortsett med det, fordi det holder ihvertfall noe aktivitet i gang her på forumet.

Jeg mener selv at alle disse i "eliten" som kjeder seg, og bare kødder, ødelegger for nye brukere og nåværende brukere, som blir lei og gir til slutt faen. Kommer du virkelig til å få noen venner over nettet, ved å rakke ned på de, svarer folk med piss og le av de, selv om det ikke er noen ting å le av, eller kødde med.
Du må da snart innse selv, at du er like stor "nerd" som alle andre på forum rundt omkring. Du sitter da foran pcn, og skriver på siden selv, så hvorfor skal du bruke tiden din på å rakke ned andre, når du selv liker å lese/skrive gode tekster. Jeg forstår ikke helt hvor Internett kulturen er på vei hen.
Som alle andre anbefaler, så må du forandre deg selv, for å forandre noe annet eller andre.


Ukens spørsmål: Hvem i helvete er Kraigo?

Og du forstår vel dette selv, hvis denne nye brukeren er blitt den mest kjente brukeren på nettsiden på én måned, og får mer oppmerksomhet enn alle andre. Vi ødelegger community vi har bygd, og noen må få orden på det.