Norsk
Endelig hjemme igjen

Endelig hjemme igjen

Skrevet av nukers1234 den 1 februar 2011 klokken 12:00

kom i går endelig opp til plassen her i nord som jeg kaller hjemme. turen tok bare 11timer og bestod av bil, buss, taxi og til slutt fly med 1 mellomlanding...

når jeg endelig kom ut fant jeg meget kjapt ut at temperaturen var ikke helt lik som da jeg reiste i midten av november, nå hadde den sneket seg ned til 26 minus. er dog litt bedre i dag, bare 23 under 0.

nå blir det straks en tur ned på butikken og få handlet det mest nødvendige ( og kanskje en stillongs?) slenger ved et bilde, og kudos til den som greier å gjette hvor jeg er nå!

HQ

min første kveld med forza 3

Skrevet av nukers1234 den 6 november 2009 klokken 09:22

fikk min lce i går og vil nå oppsumere hvordan kvelden i går var:

startet med å installere disk 1 og 2 på hdd, en helt grei prosses som tok rundt et kvarter. fyret så opp spillet med disk 1 og fikk beskjed om å sette inn disk 2 slik at ekstra innholdet kunne installeres, hmm merkelig det, har jo akuratt lagt den inn, men greit nok og satte inn disk 2. etter 1min fikk jeg beskjed om at alt var greit og måtte sette inn disk 1 igjen. da ville ikke disk 1 loade og ikke løse seg ut igjen heller. tilslutt ble jeg nødt til å skru av 360'n for å så prøve på nytt. dette ble gjort 3 ganger.

den 4 gangen gikk jeg inn på hdd og slettet disk 2 slik at den kunne bli lagt inn via disk 1 menyen, da dette ble gjort virket det... jævlig snodig synes jeg men greit nok nå virker det kanskje tenkte jeg og begynte å roe meg ned med etter 30 min med sinne og frutsrasjon og masse banning, viste foresten ikke hvor mye ekko det var nede i dalen her før da!

så en kort oppsummering på alt hittil, brukt 4 forsøk og en halv time på å starte spillet, er jævla irritert og banner som en gammel sjømann.

men nå begynte virkelig morroa, fikk opp spm om vansklighetsgrad, greit nok tenkter jeg, er jo trossalt forza 1 og 2 veteran så får ta medium da, er jo ikke vits å slite seg helt ut med engang heller! for sikkerthets skyld sjekker jeg bare hva som står på av assist på medium. til min store overaskelse ser jeg følgende liste....

autobrake: on
abs: on
traction controll: on
stability controll: on
suggestet line: full

og alt dette på medium...

så på dette tidspunktet kjenner jeg at irritasjonen og pulsen er på vei opp igjen mens jeg skrur av alt untatt abs'en.
så nå er jeg klar for mitt første løp. hmm ikke noe valg av start bil, hmm rart, nei vent pre-race? hva faen er dette? nfs? hvorfor ha et pre-race i et simulator spill. greit nok, fullfører til tross for min irritasjon og banning hver gang jeg dulter borti en annen bil og blir spurt om rewind... la meg først snakke litt om rewind. i spill slik som nfs, grid osv, altså spill som IKKE er simulatorer er det helt greit, men det har ingenting i spill som forza og gt å gjøre. det ødlegger liksom hele poenget med simulator!

men så etter å fullført pre-race får jeg opp en ny sak om valg av første bil. hei, hva med den R8 som jeg akuratt kjørte da???? ikke det nei, bare små stygge dritt biler, ikke engang en sedan er det der, bare små yaris biler! hva **** liksom, skal jeg kjøre rundt med dette dritet? jepp det må jeg. etterpå så tar vi en kjapp tur for å sjekke bil lista, greit nok det er rangert etter merke, men savner liksom å vite hvilket land de kommer fra. tar en titt innom ferrari og oppdager at jeg kan kjøpe hvilken som helst bil bare jeg har penger nok. hva skjedde med soner og at man måtte jobbe og kjøre litt før man fikk tilgang til de feteste bilene? det er hvertfall borte.

på dette tidspunktet holder jeg på å eksplodere av irritasjon og er sekunder unna å hive hele boksen med spill faenskapet utafor varandean min og ut i sjøen, mye pga den faens stemmen som forklarer deg alt du skal gjøre, hallo, jeg har spilt spill før. det hele endte med at jeg skrudde av, roet meg ned og satt meg på pc'en og fortsatte på dragon age, som ikke er noobifisert til de grader bare for å selge mer.

så kort oppsummering: liker du spill som er kjipe å få lagt inn, har en stemme som forklarer deg alt og liker å holde deg i handen gjennom hele spillet og du maks kan trykke på 1 knapp på kontrollen så er forza motorsport 3 spillet for deg, for alle oss andre, la oss holde oss langt vekk og kreve pengene tilbake fra MS.

HQ

500 000kr per sang!!!

Skrevet av nukers1234 den 19 juni 2009 klokken 09:44

en enslig mor har nå blitt dømt av retten for å laste opp 24 sanger på kazaa. dommen ble at hun skal betale 500 000 per sang totalt 12 000 000.

i følge platebransjen og dommeren var det å betale 500 000kr per sang en helt akseptabel pris å betale. mitt spm er nå, hvor mange av disse kr vil gå til artistene selv? vil de bli fordelt på de eventuelt 24 artistene hun lastet opp sanger av eller vil de bare gå rett i lommene på plateselskapene?

er det nå helt greit å sette latterlige summer på ting som faktisk ikke verdi settes? og til den eldre garde her som husker kassetter og taper generelt sett, ble noen personer noen gang saksøkt pga kopiering av taper? vil si det var nesten like vanlig da som i dag.

sorry for kort blogg men følte at dette måtte luftes

kjøpere og pirater

Skrevet av nukers1234 den 21 oktober 2008 klokken 11:07

Man sier at pc som spillplattform er døende pga all piratkopiering, hva da med spill konsollene? Den siste måneden har vi sett at samtlige stor spill som Fallout 3, Far cry 2, Fable 2 og nå i går kveld (20.10.08) kom også årets kanskje mest etterlengte oppfølger Gears of war 2 ut på nettet over 2 uker før butikk lansering. Av alle disse spillene er det bare Far cry 2 som har kommet ut på pc med en level editor som det eneste som virker.

I følge ryktene kan ikke en gang de som har mottatt en lovlig kopi av Far cry 2 på pc begynne å spille enda pga drm'en som ubisoft har lagt inn. Denne virker ikke før aktiverings serverene kommer online på release dagen. De med flashet xbox 360 har kunne spilt dette siden 16 oktober på sine konsoller. Hvorfor har man ikke kommet med samme type sikkerhet på konsoller?

Fallout 3 har enda ikke dukket opp på pc og heldigvis for det, men har alt ligget ute siden 9 oktober på xbox 360 det også. Hvorfor er det slik at alle stor spill nå kommer lekkende ut på 360? Det virker for meg som at denne konsollen sliter mer med pirat kopiering om dagen enn pc. Siste stor spill der var spore og ja, det ble massekopiert i haugevis, blant annet av meg selv. Min grunn er at jeg var ikke enig i den policyen ea kjører med så og så mange aktiveringer. Hvorfor skal vi som lovlig kjøper spillet slite med dette da piratene slipper unna uansett? Jeg har kjøpt collecters editon av spillet, men enda ikke satt spillplaten i maskinen.

Dessverre viser det seg at flere nå sliter med at utviklere og utgivere velger denne formen for sikkerhet i spillene sine. Hvorfor? For å plage oss kunder som faktisk bruker penger og sponser utgivere? For å "hindre" piratkopiering? Ikke vet jeg bortsett fra at det er plagsomt! Har man først vært så heldig å fått et spill et par dager før release så skal man bli forhindret av et anti pirat program.

Selv har jeg etter hvert nå satt spm ved mine egne spillkjøp. Hvorfor skal jeg faktisk få et dårligere produkt som kjøper, enn de som sitter og laster det ned gratis? Jeg er ikke avhengig av å ha fysisk plata i cover på hylla. Faktisk foretrekker jeg heller tjenester som steam, gamersgate og direct2drive. Der har man heller en mulighet for å laste ned spillene når det føles for og trengs. Steam har jo også en enda større fordel med ingame chat uansett spill man spiller. Alle probleme med aktivering slipper man også! Hva skjer den dagen spill selskapet faktisk slår av drm serveren sin? Da sitter man igjen med et plastikk cover, en manual med en nøkkel på og en dvd man ikke får brukt, med mindre man tyr til en pirat løsning og craker spillet! For den dagen kommer uansett.

Dette er også sendt som et brev til gamereactor

har kjøpt battlefield: bad company

Skrevet av nukers1234 den 17 juni 2008 klokken 23:32

har i dag kjøpt meg battlefield bad company. var innom den lokale expert butikken på jakt etter en ny htc telefon da jeg kom over spillet i hylla. har egentlig ikke gjort meg noen tanker om spillet da jeg ikke har vært så særlig interisert i bf serien. så da min jakt på ny htc tlf gikk over så tenkte jeg jaja kan jo gi det en sjanse. trodde ikke det hadde kommet ut, men jeg har jo tatt feil før i dag;)

vel hjemme så fyrer jeg opp ps3'en (kunne egentlig tenkt meg spillet på 360 men det hadde de ikke inne) setter i spillet og går på multiplayer. tenkte jeg kunne ta en kjapp quikmatch før jeg slenger inn grandisen med kjøttdeig og løk inn i stekeovnen. ps3 sto og jobbet en stund før jeg fikk opp at det ikke var noen spill tilgjengelig.

dette syntes jeg var rart så jeg sjekket litt rundt på nett og det viste seg det at jeg hadde tatt feil. spillet har release 26 juni!!! fant jeg ut etter et lite søk. men jeg hadde lest litt om at spillet hadde singelplayer, og vel det sto jo singelplayer der i menyen. jeg starta på den og valgte easy. ingen grunn til å slite seg ut med en gang. spillet startet med en fin video av noen soldater i et helikopter. helikopteret lander og jeg stiger vistnok ut.

grafikken ser helt grei ut og i spillet skulle man vistnok kunne ødlegge 90% av miljøet. greit nok det, sikkert en fin pr ting men la oss se på de ødleggelsene. joa nesten alt kan ødlegges, men bare i sånne fine kvadrater!!! dermed mistet plutselig spillet masse sjarm med en gang. og bedre blir det ikke. etter hvert som jeg kommer ut i spillet skal jeg angripe en base med mine AI venner. tenkte å ta en stille tur med kniven jeg så fint hadde fått utdelt, men den gang ai. så fort mine kompiser får øye på en finde skyter de det de klarer og litt til. min drøm om stillig stealth angrip falt rimelig kjapt i grus.

hadde nå også AI'en greid å treffe og drepe noe så skulle det kanskje kunne tilgis, men de greier jo ikke å treffe låve veggen engang, enda mindre en soldat som står og skyter et magasin i hodet på de! heldigvis er de udødelig så jeg slipper å bekymre meg for å miste de. heldigvis for jeg hadde aldri orket å gjenopplive de uansett...

nevnte jeg at de prøver å skyte fiender over 300m med hagle, m14 og mg, alle på en gang? vel det er det de gjør vis de ser noe!!!
alle disse feilene kunne til nød vært godtatte hvis det ikke hadde vært for at det finnes ingen måte å kontrollere de på, samtidig får man heller ikke skutt de selv:( fristelsen er der!. håper virkerlig mp delen er bedre ellers bærer det rett til gamestop med dette...

ps. bare for å skryte har jeg siden torsdag gått gjennom mgs4 3 ganger:D 1 gang på liqued easy og 2 på normal. holder på og gå gjennom det nå for 4 gang på the boss extreme! vil anbefale alle som har en ps3 til å kjøpe dette. mye mer verdt enn den søpla ea vil du skal kjøpe. hvor er foresten blodet? kan ikke huske å ha sett en krig uten blod!!!