Norsk

Å oppdage Skandinavia

Skrevet av onkelcleo den 20 oktober 2017 klokken 11:20

Hallo, andre mennesker som også tidvis liker spill.

Jeg pusler i disse dager på et fordypningsemne, evt særemne som skal leveres til neste år en gang. I den anledning har jeg valgt å ta for meg nordisk kultur/norrøn mytologi i video-spill. Det skulle i utgangspunktet være norsk kulturhistorie i popkultur, men jeg hadde da blitt sittende til demensen kom snikende. Uansett. I den anledning har jeg valgt å ta for meg nordisk kult-- oida...

Grunnen til at jeg plotter dette innlegget helt ut av det blå etter å ha gått under jorda i lang tid, er for å spørre dere hva slags spill dere tenker kan være verdt å granske i et slikt særemne. Per nå er målet å finne ut hvorfor det akkurat er det nordiske som er så appellerende at utviklere bruker det som en bøtte full av gratis ideer, men det er verdt å nevne at noen steder er dette blitt brukt med overlegg for å delta i historien spillet forteller, f.eks The Frostrune, The Witcher 3, World of Warcraft.

Disse tre spillene er eksempel på hvor den nordiske/norrøne inspirasjonen står i rekkefølge, primært, sekundert og tertiært. Så, hva tenker dere? Er det noen andre spill der ute som tar seg friheter eller noen kreative sprang for å styrke sitt eget gameplay eller historie ved bruk av vår eneste kule, distinkte tidsperiode? Tar gjerne imot forslag, og når den er ferdig skal jeg forsøke å få lagt den ut et sted som tillater mer enn ett bilde av gangen (ikke GR, siden serverne antagelig smelter ved bruk av mer enn to.) Det er da forutsatt at det ligger en viss interesse bak, som får mer diskusjon gående enn mitt tidligere, ved ettertanke, ikke særlig kontemplative innlegg om tiggere og gatemagasin-selgere, eller enda galere; Funnet i en sk... nei.

Maaaange takk for tiden din og husk å ikke drikk springvann.
(_)_):::::::::D~~~~

edit: skyrim er selvsagt en åpenbar kandidat, men du vet... begynner jeg å grave der blir jeg meldt savnet.

HQ