Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
En døende del av spillkulturen?

En døende del av spillkulturen?

Skrevet av P-Dude den 28 mai 2015 klokken 18:19

Hva prater jeg om, sier du? Jeg prater om noe som jeg kanskje tok litt forgitt i mine yngre dager. Noe som faktisk var blant de definerende faktorene som fikk meg hekta på spill. Jeg prater selvfølgelig om local multiplayer.

Local multiplayer var virkelig en viktig del av spill når jeg vokste opp. Når jeg var i butikken og skulle kjøpe meg et nytt spill var alltid det noe av det første jeg så etter. "Har dette spiller 2 player? Eller kanskje har det 4 player?" Om det kun hadde 1-player måtte jeg tenke meg om litt, klart det fantes bøtter med gode singleplayer spill, men det var noe eget med å ta med noen kompiser hjem og spille 007 Nightfire til langt på kvelden.

De siste årene har jeg spilt mer og mer singleplayer spill. Jeg er glad i gode historier, og har falt helt pladask for spill som Mass Effect, Witcher 3 (spilles hyppig i skrivende stund), Fallout 3 og The Last of Us. Men hva har skjedd med local multiplayer? Det var jo et av de avgjørende delene av om jeg ville kjøpe et spill. Man kan si det så og si er utdødd. Ja, det finnes masse online spill der ute, helt insane mange, men det kan virkelig ikke måle seg med de gode gamle local mp spillene. Det går lissom ikke an å invitere noen hjem for å spille lenger, for det er ikke noe å spille sammen, hvertfall nesten.

Noen indie studioer har jo basert seg på å bringe local mp tilbake, og mange har lykkes, hvertfall delvis. Men jeg må si jeg savner flere AAA local mp spill

Jeg er glad for at online i løpet av forrige generasjons konsoller tok av, det har vært spennende å se utviklingen, men måtte virkelig local mp dø på grunn av det? Jeg sier ja takk, begge deler hvertfall.

Jeg håper å få åpnet for litt diskusjon i kommentarfeltet under.

Hvilket forhold har du til local multiplayer og online multiplayer?
Hva slags local mp spill har du best erfaringer med, og hva er det du drar frem når du får besøk? Noen anbefalinger?
Spiller du mest online mp, local mp eller single player spill?
Tror du local mp vil dø helt ut?

HQ