Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

#NOSTALGI aka Morrowind aka livet

Skal vi se skal egentlig skrive en evaluering til jobb, men her gjelder det å prioritere prokrastinering.

Jeg husker det som det var i går. Asså jeg og en kompis gikk hjem fra skolen vår, som nå har vært litt i media i sammenheng med en voldsepisode (skryt from the hood skryt skryt), da jeg begynte å klage på mitt siste kjøp. Det var Star Wars: Republic Commando. Det var LAME! Kameraten min sa at han også hadde gjort et dårlig kjøp, som han ikke engang husket navnet på. Dere må huske at da jeg var ung, var tidene litt annerledes. Alle foreldre var ikke skilt, så det var ikke bare å spille på usikkerheten til sine nysingle omsorgsgivere for å få de til å kjøpe alt du pekte på, din lille dritt. Jeg måtte planlegge og prioritere alle mine kjøp nøye, og et bomkjøp var ren krise. Her satt jeg med et spill til Xboxen min som jeg hatet. Det var altså like før jeg dro ned på fotballbanen for å ... haha LOL jeg vakke så desperat slapp av. Men jeg var ganske desperat okei?

Som de litt fremoverlente av dere sikkert skjønner, hadde kameraten min kjøpt seg Elder Scrolls 3: Morrowind. Jeg skal ikke klandre han for å ikke huske navnet, for jeg hadde selv ikke lagt merke til spillet, og hadde ikke engang peiling på at det eksisterte. Jeg skal derimot klandre han for å ikke like det. Hva faen? Han må være sykt n00b, som vi sa den gangen. Vi byttet i alle fall spill, og så oss aldri tilbake. 2 år senere stakk jeg hodet opp fra kjellerstua, nå med skilte foreldre og alle spill jeg kunne drømme om, og ikke minst et par tusen timer klokket i Morrowind. Likevel følte jeg bare at jeg hadde skrapt overflaten til denne fantastiske verdenen. Men det vi den gang kalte IRL hadde gått videre uten meg, og det var på tide å komme meg på lasset igjen.

Jeg vil faktisk påstå at tiden jeg hadde i Morrowind var noe av det beste i barndommen min. Det høres jo litt taper ut, men jeg prøver ikke å ligge med noen her, så samma det. Man kunne være hvem man ville blablabla, men enda viktigere: man kunne samle på ting!!! Dere skulle sett huset mitt var fullt av alle tenkelige gjenstander. Finnes det to forskjellige versjoner av en potte??? Jeg måtte ha begge. Alt var møysommelig stilt ut, for at Redguard1337 (det var meg da) kunne skue ut over denne imponerende samlingen. Helt fritt fra cliff racere.

Og hele Morrowind bar preg av en enorm dybde. Overalt du gikk var det en quest å gjennomføre, en historie å høre. Du kunne gå i villmarka, og plutselig snubler du over en unik gjenstand eller karakter. Og så enda plutseligere angriper en cliff racer deg. Fantastisk asså.

Og for å ikke nevne estetikken. Jeg kunne gå i evigheter og beundre det fantastiske landskapet. Faktisk var det sånn jeg gjorde de fleste oppdagelsene mine. Jeg bare gikk og gikk, til jeg oppdaget kule ting å utforske eller gjøre. Eller til jeg ble angrepet av en cliff racer.

Dere som bare har spilt Oblivion og Skyrim er TAPERE! Neida men dere har gått glipp av det beste spillet i serien. Håper det ikke kommer en som digger Daggerfall her og ødelegger elitismen min.

Takk.

Fylla

Denne lørdagskvelden skjedde det noe fantastisk. Samboeren min dro for å ta tættis (lol), jeg vasket leiligheten og jeg hadde så mye tid til overs at jeg ble lei av alle spillene mine. Hmmm på tide å laste ned et klassisk WW2 RTS IMO LOL. Har hatt stor glede av de i min levetid. Ville faktisk gått så langt som si at det er min favorittsetting!! Den krigen har liksom alt.

Men jeg er dessverre ødelagt. Har jeg nå oppdaget.

Etter å ha satt meg dypt inn i militær teknologi siden ung alder og ikke minst gått på jorda de siste 25+ årene, har jeg nå oppdaget at omtrent samtlige krigsspill er dypt urealistiske. Greeeit ingen spill er helt realistiske, men noen spill bryter så kraftig med virkeligheten at man like gjerne kunne spilt Tetris. Og her føler jeg RTSer WTF er spesielt store syndere, selv om BF1 slo alle rekorder da det kom ut (hallo kunne i det minste brukt riktige våpen).

Men joda RTS. En mystisk tåke dekker ofte slagmarken, og alle kan bare se 10 meter foran seg. Den må tydeligvis også påvirke artilleriet, for all rekkevidde er omtrent delt på 10. Kuler har heller ikke like mye energi, for soldater tåler gjerne 5 skudd i kroppen før de begynner å merke noen forskjell. Likevel, underlig nok, klarer kuler fra håndvåpen til å penetrere tanks. I alle fall nok til at "livet" eller "helsepoengene" til tanksen sakte går ned, til den plutselig eksploderer. Hvordan defineres en tanks "liv"?? Jeg definerer mitt liv som eksisterende om jeg har jobb og mer enn to venner. Likheten blir vel at mitt liv også kan gå ned, om man tilfører kroppen min prosjektiler fra et håndvåpen. Så jeg er en tanks????? Jeg er forvirret.

I 2012 kom heldigvis redningen i form av "Wargame". Her blandet Eugen en haug med realistiske elementer med den typiske RTS-opplevelsen, og alle sto sjokka og så på og bare omg det fungerer jo. Vi trenger ikke lage helt tilbakestående spill som gir alle idioter et helt feil bilde av hvordan krig faktisk gjennomføres. Jada de tok mange snarveier, men alle skjønte at dette var en start. Starten på noe flott. Det var riktignok satt i den kalde krigen (dog den blir sykt varm i disse spillene), men vi hadde alle våte drømmer om at de skulle overføre konseptet til andre verdenskrig.

I 2014 kom det siste spillet i serien; Wargame: Red Dragon ut, og de fortsetter å beefe opp de realistiske elementene. Det spiller stor rolle om du bruker luftvern som baserer seg på radar eller infrarød stråling aka varme. Det spiller stor rolle hva slags kaliber kanonene dine har. Det spiller stor rolle hva slags ammunisjon du bruker, så det er ikke lenger slik at eksplosjon X 10 =ødelagt tank. Man må ha rett ammunisjon, og "rett eksplosjon" for å si det sånn, for de rette oppgavene. Spillet handler om god koordinasjon og å bruke de rette verktøyene til rett tid. Dette kan man like.

OG NÅ!!!

Nå skal de altså gi ut et spill satt i andre verdenskrig, nærmere bestemt de alliertes invasjon av Normandie i 1944, som vi aaaldri har sett i noen spill før såklart, men det er et fantastisk interessant område å dekke uansett. Spillet heter

STEEL DIVISION: NORMANDY 44

Ooooooog det ser altså fantastisk ut. Det virker som de har doblet fokuset på realisme siden Wargame. Om du har noe som helst selvrespekt, kaster du alle de gamle krigsspillene dine, og kjøper dette når det kommer. Bare søk på tittelen på youtube ellerno om du lurer på hva som har blitt sluppet om info så langt. Orker ikke forklare alt. De er så flinke på den youtuben vett. ÅÅh så flinke hjelp. Bruk de.

Kanskje nå kan folk spille spill og faktisk lære noe om historie???? Jeg håper.

Emneknagg #H4NG0V3R

Skal vi se. Tror jeg har forstått opplegget. Det var en gang jeg var på Hovedøya med venner jeg bare kan kalle "dårlig innflytelse" og ja selvsagt litt alko.

Det var da man fikk ideen til en tatovering, eller tættis, som jeg pleier å si. Man googlet nærmeste sted (og med best rating på Yelp), og tok båten til fastlandet.

Jeg er forresten fra Lillestrøm, og kjenner til altfor mange bolere med tribaltættis.

Jævlig gøy å våkne opp med denna. Not.

Hva skjer

Hva skjer med verden? Amerikanerne stemmer på en semi-fascist, Ghost Recon suger i 3-person og det er slutt mellom Isabell Raad og Pierre.

Intet nytt under solen, altså.

Jeg tenkte i dag at jeg burde få et, for min del, glemt spillsamfunn til å bry seg mer. Om meg. Ingen jeg kjenner er interessert i å høre om mine store bragder i diverse virtuelle verdener. Kjæresten kan fortelle meg om sminke i en time (ikke løgn), men i det hun endelig trekker pusten, og jeg øyner sjansen til å fortelle om at den nye saven min i Warhammer: Total War, blir ikke mine lytteferdigheter gjengjeldt for å si det sånn!!!!!! hehe neida hun er flott asså (send hjelp)
Vennene mine bryr seg bare om ting jeg ikke vet om, for jeg ikke har orket å høre etter. Hehe neida de eksisterer ikke.

Joda de gjør det asså, men for eksempel nå har jeg flyttet med en kompis som jeg trodde var into gaming, men for han innebærer det stort sett bare å se hver eneste trailer som kommer ut av Mass Effect: Andromeda, og naturligvis de følgende 37 breakdownene av traileren, satt sammen av tvilsomme karakterer på videostrømmenettsiden Youtube. Hvis det så er litt tid til neste trailer kommer, bruker han den på å spille Dragon Age for å ifølge han "lade opp". Lade opp til hva??? At alle ansikter ser ut som porselen med 3 forskjellige ansiktsuttrykk?

Neida skal ikke kødde med Biofans. De sliter nok fra før av. Med trynet sitt.

Jeg er egentlig mest bitter fordi jeg og roomien min spilte Total War over det lokale nettverket hver dag de to første ukene vi bodde sammen. HVER DAG!!!! Nå har det gått noen måneder og han bryr seg ikke lenger. Jeg har begynt å tro at han spiller Total War med andre over internettet når jeg er bortreist.

Så jeg lurer på: er det noe mer koz igjen på dette forumet?? Jeg trenger det.

På bildet kan du se selskapet mitt på sofan i det jeg skriver dette, på leiting etter ny Mass Effect video. Mens dama på armen bare "uuuh kjære speil på veggen der, hvem er den mest harry tatoveringen i landet her"

Hei

Altså hallo åkei nå har jeg gamet Skyrim siden jeg helt sånn offisielt fikk nok av solen i sted, og er litt lei av det da. Jeg tenkte for meg selv hva skal jeg game nå da liksom? Jeg har fullstendig spilt i stykker Wargame: Red Dragon, og vennen min tok FIFAn min i går. Jaja okei den var tross alt hans, men jeg har lånt den så lenge at han burde ha glemt at jeg hadde den.

Han hadde ikke det da. Sykt uflaks.

Uansett - her sitter jeg og aner ikke hva jeg skal finne på. Har sånn ferie, og står opp kl1300 sharp hver dag, men egentlig ikke sharp, for det varierer egentlig ganske mye, men asså hallo det klinger jo så fint å si sharp. Så vi sier det da. Jeg har til og med en Sharp TV, men den klinger temmelig dårlig da. Skikkelig dårlig lyd ass. Men yeye, hallo det at jeg står opp så seint gjør at jeg ikke er trøtt på denne tiden av døgnet. Så da prøvde jeg å finne på noe å gjøre vet dere!!! Og det er jo en sånn gaminggreie jeg skrev en del på før liksom! Tenkte jeg.

Så da tindret jeg en time or so. Hadde ikke gjort det på en stund da. Det er litt urovekkende hvor mange attenåringer som er oppe så seint på kvelden. Er dere ikke enig? Eller e9, som de sier. Skrev litt med dattera til Morten Harket (no big deal!!!!!!!!!), men da hun hadde tre skrivefeil i èn setning, ga jeg litt opp. Noen av dere kan ta over stafettpinnen, om sånt appellerer til dere. Bare hyggelig Men asså hallo ble jo lei av det etter hvert også, så da klikket jeg meg inn her. Litt overrasket over at jeg fremdeles husket passordet mitt da, men mamma sier jeg har et fotografisk minne, så hun var ikke akkurat overraska for å si det sånn!!!

Er det mye action her inne om dagen eller? Hva gamer egentlig folk om dag1? Det er sånne ting jeg lurer på liksom.

Ps: Tør dere å hoppe fra 10metern? For det gjør jeg!!! No big deal.
Pps: Kom ikke på noe spess å ha ha bilde av, så her er et bilde fra ferien min i Nice. Det var ganske nice da.