Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Jul med din vrede

Vert en stund siden jeg har lagt ut noen filmer her. Vert veldig opptatt med skolearbeid og diverse så har ikke hatt så veldig mye tid til overs.

Her er ivertfal eksamensfilmen vår på 2 året digital medieproduksjon på campus rena.

Vi bestemte oss etter mye om og men å lage en julefilm. Noe som ikke bare har ført til at jeg har blitt utrolig lei julen (vi starta filmingen i oktober), men også førte til ett ganske greit resultat.

Ettersom alle på filmgruppa har en forkjerlighet for cheesy 80s style b-film, so bad it's good filmer bestemte vi oss for å lage en film med denne stilen. Vi blir nok å prøve å lage noe som ser litt mer moderne ut neste år, men denne gangen skulle filmen være mer cheesy en en amerikansk grønnsak.

all tilbakemelding er verdsatt.

her er filmen:
http://www.youtube.com/watch?v=aVlqAyo2gPw&feature=g-u

Top 5 anime for deg som ikke liker anime

Top 5 anime for deg som ikke liker anime.
Jeg beklager at denne bloggen er litt dårlig skrevet. Har jobbet mye med skolearbeid de siste dagene og er ganske sliten.

Jeg pleide å være en ganske stor kritiker til anime. Det kan kanskje skyldes at min eneste erfaring med anime opp til sist sommer var Pokémon og det jeg kunne se av klassekamerater som så på serier i klassen på videregående. Intrykket mitt var at Anime var lame animasjonserier med mye "fanservice" (nakenhet) og karakterer som snakket japansk med skingrende lyse stemmer. Etter at jeg begynte på høgskolen ble jeg anbefalt ett par serier, men endte opp med å droppe de raskt.

Det var ikke før senere jeg oppdaget hvor mye bra anime som faktisk finnes. Jeg tror problemet er at folk har en tendens til å anbefale serier som er gode og ikke nødvendigvis serier som er lett for nystartende å sette seg inn i. Enkelte har også en tendens til å prøve å prøve å tvinge deg til å se seriene med orginalspråket. Selvom dette gjør en kvalitetsmessig forskjell på noen serier, er det veldig få, så ikke vær redd for å se seriene i engelsk dub hvis du ikke føler for å lese. Personlig ser jeg alle animene mine med engelsk dub.

Jeg vil understreke at dette IKKE er en liste over de top 5 beste animene, men en liste over de animene jeg tror er best for nybegynnere å starte med.

Så uten mere snikksnakk her er de:
TOP 5 ANIME SERIER FOR DEG SOM IKKE LIKER ANIME!™ *Trompetfanfare*

1.Death Note (serie)
Sjanger: Psykologisk triller, drama, mysterie.
Death note er den serien som fikk meg først interesert i anime. Det er ett overnaturlig krimdrama med ganske mørke undertoner.

Serien handler om en student ved navn Light Yagami som finner en svart notisbok kaldt en Death Note i skolegården. Light oppdager snart at en hver person som får navnet sitt skrevet i boken ender opp med å dø av ett hjerteinfarkt. Med denne nyvinnede kunskapen bestemmer han seg for å rense verden for ondskap ved å drepe kriminelle han mener ikke har fått som de fortjente. Når verden begynner å se ett mønster i de tilsynelatende tilfeldige dødsfallene setter de den beryktede detektiven L på saken.

Summer Wars (film)
Sjanger: Eventyr, Romanse, komedie, drama
Filmen starter med at en ung mattenerd ved navn Kenji blir ansatt av en klassekamerat til å spille forlåveden hennes i 90års dagen til hennes bestemor. Alt ser ut til å gå etter planen, men ting kompliserer seg raskt når noen benytter Kenjis konto til å hacke det populære nettsamfunnet OZ. Alle beviser peker mot Kenjis og det blir opp til han å prøve å stanse hackeren og bevise sin uskyld.

Summer wars er en hjertevarmende, morsom og spennende historie Som smelter sammen til en stor hyllest av teknologi og sosiale medier.

5 Centimeters per second (film)
Sjanger: Romanse, drama.
5 centimeters per second er ikke bare en av de beste animene jeg har sett. Det er også en av de beste filmene jeg har sett. Filmen kan forvandle selv det mest hardbarka mc-gjengmedlemmet til en gråtende 12år gammel jente i løpet av få sekunder. Filmen er en sammesetning av 3 kortfilmer som tilsammen forteller en større historie om kjerlighetsorg og tiden det tar for menesker å vokse fra hverandre. Det hele fortalt gjenom utrolig god cinematigrafi og en artstyle fra en annen værden.
Når det gjelder sammendraget av historien synes jeg traileren forteller alt du burde vite (som ikke er mye) før du ser filmen: http://www.youtube.com/watch?v=PxKn5AwOTis

Spirited Away (film)
sjanger: Eventyr, familiedrama.
Hayao Miyzaki, av mange ansett som selve gudfaren av japanske animasjonsfilmer har overgått seg selv i dette eventyrsdaramaet.

Chihiro er på vei med familien sin til deres nye hjem. Faren hennes har åpenbart ikke sett mange skrekkfilmer for han bestemmer seg for å ta en snarvei gjenom skogen. Etter at faren bestemmer seg for å utforke ett forlatt hus de finner havner de i en mystisk by tom for innbyggere. Foreldrene demonstrerer igjen sin mangel på filmkunskap ved å spise mat i en av salgsbodene i byen, noe som resulterer i at begge blir forvandlet til griser. Det viser seg at at byen holder til i "den andre verdnen". Ett sted befolket av spøkelser og monstere og styrt over av en ond heks. Regelen er at alle som ikke jobber for føden blir forvandlet til dyr og ingen for lov til å forlate stedet. Chihiro må derfor ta seg jobb på ett stort badehus for ikke å lide samme skjebnen. Det blir opp til henne å finne en måte å redde foreldrene på og finne ut hvordan hun skal komme tilbake til sin egen verden.

Eden of the east. (serie)
Sjanger: Action, komedie, thriller.
Kanskje den minst interesange animen på denne listen og taper seg litt utover, men den er fremdeles god og ganske lett å sette seg inn i.

Japan har blitt utsatt for ett terrorangrep som på tross av ett enormt omfang merkelig nok ikke krevde noen meneskeliv. Hendelsen kjent som "careless monday" blir snart glemt av alle. Serien starter 3 måneder etter terrorangrepet hvor Saki Morimi besøker Washington i USA. Etter at hun kommer i problemer med politiet blir hun reddet av en mystisk mann som kaller seg Akira. Akira har tilsynelatende hukomelsestap og ser ikke ut til å huske hvem han er eller hvor han kommer fra. De eneste eiendelenr hans er en en pistol og en telefon som inneholder 8.1 milliarder yen.

Det blir snart klart for akira at mobiltelefonen er en del av ett spill hvor han selv er deltager. Spillet går ut på at han selv og 12 andre deltagere har blitt gitt nermest ubegrensede resurser for å "redde" japan. Hvordan japan skal reddes er uklart. Hvis deltagerne ikke klarer denne oppgaven før pengene på kontoen går tom vil de bli eliminert. For å gjøre saken værre ser det ut til at Akira muligens kan ha hatt en finger med i spillet når det gjelder careless monday terror angrepet.


Nå skal det til slutt sies at alles smak er forskjellig, og disse animene faller kanskje ikke innenfor temaer eller sjangere som intereserer deg. Og jeg er også langt fra en ekspert på anime og har ikke sett så mange serier selv enda. Jeg har prøvd å velge filmer og serier som faller nogenlunde innenfor det du kanskje ville forvente å se av amerikanske filmer for å gjøre overgangen og kultursjokket så enkelt som mulig.

Hvis animene på lista over fanget din interesse kan jeg i tilleg anbefale:

Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Denne serien imotsetning til hva navnet skulle få deg til å tro inneholder verken raske motorsykler eller høy death metal musikk. Det er heller en actionserie satt i ett moderne fantasiunivers med en utrolig god historie. Brotherhood er remaken av den orginale serien.

The melancholy of Haruhi Suzumiya og den oppfølgende filmen The dissaperance of Haruhi Suzumiya.
En av mine personlige favorittserier (sesong 2 er litt langdrøy) og en utrolig god film

Elfen Lied
veldig bra serie, men inneholder mye nakenhet og vold så vær litt obs på det før du begynner å se på den


The place promised in our early days.
enda en film fra skaperen av 5 centimeters per second. Ikke like trist som 5cm.

Howls moving castle
En av skaperen av Spirited aways tidligere filmer. Anbefales sterkt.

Ønsker du en komplett liste over alle seriene og filmene jeg har sett med score kan du finne det her:
http://myanimelist.net/animelist/fluffybumbum

Her er dagens aprilspøker

Det er første april igjen. Her er noen av aprilsnarrene fra i dag.

Blizzard
Starcraft Motion
http://us.blizzard.com/en-us/games/console/

BioWare
Spillet er nå oversatt til wokki
http://www.swtor.com/news/news-article/20110401

Rock Paper Shotgun
Sjakk får sin første patch
http://www.rockpapershotgun.com/2011/04/01/chess-receives-v1-
01-patch/

IGN
Ny harry Potter Tv-serie
http://www.ign.com/videos/2011/04/01/harry-potter-the-aurors-tv-
show-trailer

Latinoreview.com
Dark Knight Rises plot details
http://www.latinoreview.com/news/exclusive-dark-knight-rise%20s
-opening-imax-sequence-plot-details-13091

Google
A new way to comunicate
http://mail.google.com/mail/help/motion.html

SWTOR
Realease date anouncement trailer
http://www.youtube.com/watch?v=-qLANifvBhU&feature=feedu

World of Warcraft
Craby dungeon helper for WoW
http://us.battle.net/wow/en/game/dungeon-helper/

Youtube
Top 5 viral videos of 1911
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CN
m8ZCJ7Fx8#at=27

Filmweb
Stig Henrik Hoff blir Beorn i Hobbiten!
http://www.filmweb.no/filmnytt/article412119.ece

Toshiba
verdens første 3d monokkel
http://us.toshiba.com/spectacle

Guild Wars 2
Commando Class revealed
http://www.guildwars2.com/en/the-game/professions/commando/

Firefox
Anti Aprilsnarr addon
http://mozillalabs.com/blog/2011/04/protecting-users-from-an-age-
old-threat/

Dead island trailer kronologisk re-edit

Advarsel: Alle linker i denne bloggen inneholder sterke sener.

Som vanlig går det lang tid mellom hver gang jeg får lagt ut noen spillrelaterte videoer.

Tok meg omsider tid til å redigere om den nye Dead Island traileren alle snakker om (har du ikke sett den kan du se den her: http://www.youtube.com/watch?v=lZqrG1bdGtg ) slik at alle klippene ligger i kronologisk rekkefølge.

Det finnes mange filmer og spill med zombie tema. Men sjelden ser du medier ta for seg de personlige delene av historiene. Hvordan det er for en far å miste en datter i ett zombie angrep for eksempel. Skal vi tro traileren virker det som om Dead Island er spillet som har satt seg fåre å rette på dette problemet.

Her er min re-eddit av traileren, satt sammen i kronologisk rekkefølge:
http://www.youtube.com/watch?v=5kNVmYqTGWE

Fortell meg gjerne hva du synes ;)

Putemonster eid i StarCraft 2 turnering

Blir en kort blogg denne gangen. :)

Så jeg var med på fin første SC2 turnering. Heard You Like Starcraft (HuLSC) Tournament 2, for ett par uker siden og videoen har nå endelig blitt lagt ut på youtube.

Dette er ikke en offesiel turnering. Bare noe som ble kokt sammen for morro skyld, så det var ingen pengepremie. (jeg tror denne turneringen var mer som øvelse for castarne, siden de skal ha en pengepremie i neste turnering.) Grunden til at jeg fikk høre om den er at den norske casteren i turneringen går i klassen min. Det var rundt 16 stykker med i turneringen fra over hele europa.

Mitt ferdighetsnivå ligger ett eller annet sted mellom gull og platinum, men jeg ble selfølgelig matcha opp mot en diamant spiller ved navn Lupus. Noe som resulterte i en raskt, men smertefullt nederlag.

Så hvis du vil se meg bli gruset i starcraft 2 har du anledningen nå:

Game1: http://www.youtube.com/watch?v=loZJOaWituY

Game 2: http://www.youtube.com/watch?v=z4RmAxQ836s&feature=related

Resten av turneringsvideoene ligger på kanalen til oplasteren hvis du vil se de. alle har imidlertidig ikke blitt lastet opp enda.

Hvis du vil være med på neste turnering (jeg vet ikke når det er), antar jeg det bare er å ta kontakt med RYKO (opplasteren) eller HuLSC.