Norsk
Blog

Selvfølgelig skal jeg ha Switch #ACTIV17Y

Skrevet av remote den 27 januar 2017 klokken 20:42

I 2017 er det ikke særlig mange ting som står i hodet mitt. I hvert fall når det kommer til spillfronten. Jeg har avstått fra å ta med noen konsoller til leiligheten min, med unntak av 3DS-en. Men når Switch kommer, må jeg jo ha den her. Det betyr at jeg må skaffe tv også, selv om det som kjent går an å spille på den lille skjermen.

Zelda er det eneste lanseringsspillet som duger for meg, men det ser til gjengjeld ut som tidenes Zelda. Jeg synes Skyward Sword var litt skuffende med den separerte verdenen, og jeg ble sint hver gang en bestemt Nrk-journalist mente det var bedre enn Ocarina of Time. Breath of the Wild minner meg om E3-vibbene jeg fikk etter at de viste Twilight Princess for første gang. Det var tidlig i ungdommen hvor man fortsatt kunne glede seg som et barn.

Jeg tror jeg ennå ikke har innsett hvor utrolig det kommer til å være å kunne ta med seg det samme Zelda-spillet man har i stua til hytta for å spille videre der. Eller hvordan det potensielt kan bli på en Smash-turnering. Nintendo må lage en port ASAP. Bare denne funksjonen tror jeg vil trekke mange seriøse spillere til konsollen, dersom de klarer å skaffe seriøse spill fra tredjeparter. Nintendos håndholdte konsoller har jo alltid gjort det bra, så kanskje de klarer å selge seg mer til andre når Switch er en hybrid.

Jeg er imponerende hvor anvendelig joy-con-kontrollerne til Switch er. De er på sett og vis helt vanlig kontrollere, samtidig som de kan fungere som to Wii-moter. Det blir spennende hvordan de kjennes ut i hendene. Det føles ut som Switch er det Wii U burde ha vært. Det virker som konseptet fenger, og jeg unner Nintendo en opptur igjen.

For Wii U-eiere er det ikke like mye interessant som kommer med det første, men dersom man ikke har en Wii U, vil lineupen i 2017 være utrolig sterk. Jeg unner flere å kunne spille Mario Kart og Splatoon. Samt Smash 4 som jo må komme før eller siden. Selv gleder jeg meg uhyre mye til Mario Odyssey. Wii U fikk aldri et ordentlig Mario-spill, men her kommer det med en gang på Switch. Jeg må heller ikke glemme Xenoblade 2 hvis det nødigst ikke blir utsatt.

Det er lysere tider i vente. I hvert fall for Nintendo-idioter som meg.

HQ