Norsk
Blog

En kort anbefaling av to serier #C0MMUN17Y

Skrevet av remote den 9 februar 2017 klokken 22:48

Det er to serier som jeg har sett en del på i det siste. Den ene er jeg under halvveis med, den andre er jeg ferdig med. Her er to korte anmeldelser.

Vi kan begynne med den jeg er ferdig med: Rick and Morty. Etter min mening er dette den beste serien i sin sjanger. Sjangeren er i kategorien Family Guy, South Park og The Simpsons m.fl. At Rick and Morty er den beste av alle disse, sier ikke så rent lite. Det kommer nok litt an på hvilken humor man foretrekker. Jeg liker så mye random humor, oppfinnsomhet og uforutsigbarheter som mulig. Derfor er Rick and Morty midt i blinken. Serien handler om en gal bestefar som er alkoholiker og universets største (tydeligvis) vitenskapsmann som tar med seg barnebarnet Morty på nye eventyr. Det høres veldig merkelig ut og det er det. Man må bare se det selv. Serien er drøyere og mer crazy enn alle andre jeg har sett. Det har kommet to sesonger, og tredje sesong ryktes å komme i mars, så da skal jeg sitte pal. Jeg knaller faktisk til med en 10/10 til denne serien, og det er jeg ikke raus med.

Den andre serien som nok har fått sin omtale for lenge siden, er Narcos. Jeg begynte ikke å se den før noen måneder siden, men er passe solgt. Jeg har kun kommet til slutten av sesong 1, så har en sesong igjen. No spoilers. Serien handler om en columbiansk narkobaron og DEAs forsøk på å fakke ham. Serien er basert på virkelige hendelser på 70- og 80-tallet, hvis jeg ikke husker feil. (Det var i alle fall på den tiden hvor alle har bart og ser like ut). hovedkarakterene har eksistert i virkeligheten. Serien framstiller seg som halvdokumentarisk, noe som gjør den frisk og freidig, men jeg velger å ikke spekulere for mye i hva som er sant og ikke. Flere ganger hopper den pent over perioder der det ikke skjedde noen ting. Derfor skjer det som regel en del i hver episode. Selv har jeg ikke sett noe lignende som dette, så jeg er framdeles fascinert. Jeg gir den 9/10 så langt.

Over og ut. Det skal ikke mer tll for å skrive en blogg.

HQ