Norsk
Dimme!

Dimme!

Skrevet av SeTorsken den 1 juli 2010 klokken 18:26

Nå sitter jeg på kaserne Troms på setermoen leir i senga en siste gang før jeg drar herfra for godt. I morra tidlig går turen til Tromsø og fly hjem. Jeg har nemlig fullført førstegangstjenesten min!

Jeg har tjenestegjort i Panserbataljonen - stridsvogneskadron 2 som vognfører på Leopard 2. Kort sagt så kjører vi stridsvogn, eller da populært kalt Tanks. Typen Leopard 2a4 NO.

Tjenesten har vært spennende, morsom, krevende, møøøk kjedelig og utfordrene til tider. Mens jeg var på øvelser o.l var ting ganske ofte kjipt. Det var f.eks helt sinnsykt kaldt i vinter her oppe. Å gå på do i guds frie natur i minus 40 grader er ingen hyggelig opplevelse.
Uansett hvor kjipt jeg hadde det på øvelse osv så er det ikke det jeg kommer til å huske. Jeg kommer til å huske det morsomme og kule. Som da vi var på skarpskyting med vognene for første gang. Eller da vi hadde bataljonen i angrep skarpt(Det var helt sinnsykt rått!). Og den følelsen du får når du suser bortover øvingsfeltet på Rena i 80-90 km/t med den 55 tonn tunge vogna! Kan love deg at jeg gliste fra øre til øre da! Det er det jeg kommer til å huske fra tjenesten.

Selv om militæret er kjedelig og hardt til tider anbefaler jeg alle å gjennomføre førstegangstjenesten. Du opplever mye du ellers aldri vil få oppleve og du vokser som person.
Og selvfølgelig vil jeg da anbefale Stridsvogneskadron 2 til alle ;) tror det skal mye til for å få en bedre tjeneste! Bare bra befal, du får kjøre Leopard 2(hvis du er vognfører da) og du kan le av infanteriet som må gå lange marsjer på øvelser om vintern, mens du sitter i vogna mens varmeapparatet står på fullt og spiser potetgull og drikker cola ;)

Jeg gleder meg helt sykt til å komme hjem i morra og treffe gamle venner og kjente og få en velfortjent sommerferie. Så er det på'n igjen etter sommern med studier!

Noen andre her som har tjeneste gjort i Panserbataljon? eller kanskje til og med esk 2?

Link til dimmefilm: http://www.youtube.com/watch?v=7NgM1j3l5OY

HQ

Utdanning og jobb

Skrevet av SeTorsken den 10 mars 2010 klokken 09:54

Nå er det ikke så lenge til søknadsfristen til høyskolene går ut. Jeg har igrunn bestemt meg for å søke Digital medieproduksjon på Remmen i Halden(bor ikke så langt unna Halden).

Det jeg tenker på da er hvordan er jobbmulighetene etter å ha gått en sånn linje? Er det noen her som har gått på noe lignende eller vet om jobbmuligeter etterpå?

Dere i redaksjonen vet kanskje hvordan markedet er? Hva ser dere etter hvis dere trenger en ny arbeider til å drive nettsiden deres, eller designe bladet etc?(Bare et eksempel)