Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands /
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Kurt Josef Wagle og Mordmysteriet på Hurtigruta - Ostepop Bluuueees!

Skrevet av sideswipe den 11 desember 2017 klokken 11:46
Dette innlegget er kategorisert under: Filmanmeldelse

Du Wirkola, du Wirkola. Etter regien på en amerikansk film er du endelig tilbake i hjemlandet der du hører hjemme. Et lavt budsjett, praktiske effekter og banal humor har du vist at du mestrer tidligere, men greier du det denne gangen også?

Jeg har fortsatt Død Snø 3 feber som bare blir høyere og høyere, men oppfølgeren til Kurt Josef Wagle og Legenden om Fjordheksa har fått feberen til å bli litt mer tolererbar (foreløpig).

Rollelista består av Stig Frode Henriksen (Kurt Josef Wagle), Jørn Tore Nilsen (Rock Fjellstad), Marion Ravn (ganske selvforklarende) med flere.

Rock Fjellstad, Kurt Josef Wagles trofaste følgesvenn har utrolig nok fått seg en spillejobb på selveste hurtigruta Dronning Sonja. På samme tidspunkt skal Marion Ravn ha julekonsert på båten, men det går ikke helt som planlagt. Rock og Kurt får plutselig en ganske så utradisjonell "julenøtt" i fanget, som må løses.

Dette er en film som absolutt ikke er for alle, da omtrent ingenting er på stell bortsett fra de praktiske effektene og den unødvendig morsomme og "irriterende" musikken.

Filmen er et stort rot. Stig Frode og Wirkola har selv sagt at nesten alle ideene de får når de skriver manuset blir med i filmen. Her er det ikke snakk om dårlige ideer altså!

For det generelle filmpublikum ser Rock Fjellstad ut som en komplett idiot. Det er jo ikke akkurat slik at en som tror bløtkake hjelper mot kvalme fremstår som den skarpeste kniven i skuffen. Wirkola har en tendens til å vanligvis ha en idiotisk karakter i filmene sine. Rock i Kurt Josef filmene og Kato i Kill Buljo. Er blant et av Wirkola sine kjennetegn.

Marion Ravn er Marion Ravn, det eneste unntaket er at grovheten og banningen er tatt til et helt nytt nivå. Det er nesten slik at jeg må finne frem ordboka for å lete meg frem til alle de "fine" glosene.

Kurt Josef Wagle er som vanlig irritert og lei av Rock Fjellstad sine dumme påfunn. Kan ikke egentlig klandre han. Han bor jo sammen med en som sikkert ikke vet forskjellen på fryseren og toalettet.

Filmen har 12-årsgrense, men jeg ville ikke anbefale å ta med tolvåringen din på denne filmen. Filmen er mer rettet mot min aldersgruppe der bare den "dårligste" humoren er godt nok.

Alt i alt er dette en film for Wirkola sin fanskare eller de som har en tendens til å le av de mørkeste og groveste vitsene på den festen som var kjedelig fra før av. For her slås lyset av.

Alt i alt

8/10

+ Har du den rette humoren så vil du kose deg godt.

- Et rot av en film

Happy Death Day: Gratulerer Med Dagen For Evig Og Alltid...

Skrevet av sideswipe den 29 oktober 2017 klokken 13:55
Dette innlegget er kategorisert under: Filmanmeldelse

Halloween er bare noen dager unna. Dette til både glede og forargelse. Dette er tiden man får små "snørrunger" på døra som truer med å kaste egg på huset ditt eller dekorere bilen din med doruller, så godt som mulig. For de som ikke går fra hus til hus og mottar appelsiner, så er Halloween en kveld for skrekkfilmer. "Heldigvis" har jeg vært på kino og sett en slik film, tror jeg...

Rollebesetningen består av Jessica Rothe(Tree) og Israel Broussard(Carter) med flere. Regissøren er Christopher B. Landon(Scouts Guide to the Zombie Apocalypse).

Tree går på College. Hun våkner opp på rom med en ukjent gutt etter en vill fest dagen før. Dette er tilfeldigvis også bursdagen hennes. Dette skulle vise seg å bli den mest irriterende dagen hennes noensinne.

Hvis du som meg så traileren og tenkte at dette så interessant ut, så kan jeg trygt si at det du så er det du får, men ikke noe mer. Traileren gir deg det filmen er, nemlig en veldig lett film som er lett å fordøye og dermed lett å kose seg med. Forventet du derimot å bli skremt, så tror jeg ikke du finner det her. Filmen bommer nemlig litt på sjangeren den er satt til. Ton ned Død Snø et par hakk og du har filmen din.

Med det sagt så koste jeg meg virkelig med filmen, den er morsom til de grader. Det er scener jeg kunne sett om og om igjen, fordi de passer inn perfekt. Soundtracket sitter som klistret. Det er "mulig" at College livet ikke er som dette. Tree er kanskje en overdramatisk protagonist, men Jessica Rothe får karakteren sin til å opptre troverdig.

For det meste følger filmen den beryktede røde tråden gjennom hele filmen, men det rakner mot slutten. Twisten er en skikkelig nedtur og blir behandlet på en veldig klomsete måte. Etter litt grubling kan jeg se sammenhengen, men det er allikevel langt fra den beste twisten jeg har sett.

Alt i alt er dette en morsom film med et interessant premiss som dessverre rakner litt mot slutten. Filmen kan ses av omtrent alle, selv om det ikke er noen garanti for at du vil like den. Jeg koste meg og det kan ingen ta fra meg.

8/10

+ Godt skuespill, interessant premiss, morsom
- forvirrende slutt, bommer litt på sjangeren

sideswipe

IT(2017) - You want it back Georgie?

Skrevet av sideswipe den 9 september 2017 klokken 14:40
Dette innlegget er kategorisert under: Filmanmeldelse

Med Sommerferien over og med det også dvalen er jeg "endelig" tilbake. Hva passer vel bedre enn å komme tilbake med et hyl?

Jeg har aldri sett en skrekkfilm på kino før nå og jeg tok med meg en litt små skeptisk kamerat på gårsdagens premiere. Å se filmen med kinoen sitt anlegg kan virkelig ikke sammenliknes med å sitte hjemme i stua. Vi kom begge helskinnet ut av kinoen uten noen merkbare skader eller lidelser.

It er basert på en av Stephen King's aller mest populære bøker, som for andre gang blir filmatisert i en ny innpakning. Filmen er regissert av Andrés Muschietti(Mama). Rollegalleriet består av Bill Skarsgård(Pennywise), Finn Wolfhard(Richie), Sophia Lillis(Beverly), Jaeden Lieberher(Bill), Jack Dylan Grazer(Eddie), Wyatt Oleff(Stanley), Chosen Jacobs(Mike) og Jackson Robert Scott(Georgie) med flere.

Året er 1988. Vi befinner oss i den lille og muligens ubetydelige byen Derry der uforklarelige borføringer av barn og ungdom har funnet sted. Barna i byen begynner å se uforklarlige ting som ingen andre ser unntatt dem selv. Ingen tror på dem og så dumdristige som de er bestemmer de seg for å ta saken i sine egne hender.

Den sammensveisede vennegjengen The Losers Club har en kjemi som man sjelden finner i filmer nå til dags. Vitser fra Richie(Finn Wolfhard) på akkurat de riktige stedene og tidene i tillegg til en skremmende god start, bør virkelig være en god nok grunn til å gjøre seg klar for en skrekkelig opplevelse.

Bill Skarsgård som Pennywise er en skremmende og fornøyelig affære. Med sin mørke humor så stjeler han omtrent hver eneste scene han er i. Den dansende klovnen er også blitt satt ut i live på skjermen med imponerende sminke akkompagnert med CGI der det trengs.

Alle og enhver spiller bra. Kameraarbeidet er mesterlig utført, men ved noen tilfeller når greenscreenen tas i bruk så er det fullt mulig at innlevelsen forsvinner. Det er nemlig tilfeller av greenscreen som nesten ser ut slik du hadde gjort det selv.

Hjertet ditt banker fort de første 30-60 minuttene, men etter det, så blir du litt for vant til den stadige bruken av skummel musikk før en jumpscare. Det endte med at jeg ofte satt og lo etter hver jumpscare, fordi det var mange jenter som skrek, for ikke å nevne den ene gutten som alltid hylte ekstra høyt. Det er vel verdt å nevne at du burde ha en ganske god blære. Min var nesten full etter en halvtime uten å drikke en eneste slurk med noe som helst, så jeg anbefaler dermed kinoene å montere toaletter i kinosalene der skrekkfilmer vises.

Bruken av skrekkfilmklisjeer er høy, men det er ikke noe som er verdt å pirke på siden disse perfeksjoneres og tilpasses istedenfor å helt kopiere hver eneste skrekkfilm der ute.

Alt i alt en av de beste skrekkfilmene ute på markedet akkurat nå. Jeg anbefaler ingen med klovneskrekk å se denne filmen, da du absolutt ikke kommer til å overvinne frykten din etter å ha sett denne. Husk å gå inn i kinosalen med tom blære!

8/10

+ alle spiller godt, Pennywise

- latterlig dårlig greenscreen til tider, omtrent bare jumpscares

sideswipe

Riverdale #Sommer&Sol

Skrevet av sideswipe den 16 juni 2017 klokken 18:29
Dette innlegget er kategorisert under: Stafettbloggen

Våre høyst viktige regler

Oppsummeringen + denne ukens tema

Sommer og sol er så mangt. Det kan være å stirre ned i mobilskjermen på leting etter "sjeldne" pokemon(deriblant pidgey...). Kanskje du nettopp er ferdig med skolen og er nå helt klar til å absorbere solstrålene helt til du er like grilla som den kyllingen du spiste her forleden. Kanskje skal du på ferie, eller kanskje er det endelig på tide å legge bak seg alle de sesongene av favoritt tv-serien din. Jeg har i så fall en anbefaling.

Rollegalleriet består av: Cole Sprouse(Jughead), Kj Apa(Archie Andrews), Lili Reinhart(Betty Cooper), Camillia Mendes(Veronica Lodge) og Madelaine Petsch(Cheryl Blossom) med fler.

Blossom familien mister sønnen sin. Både himmel og jord blir satt i bevegelse. Nå er til og med mannen på gata innblandet i et mulig drap...

Jeg har blitt fengslet. Ikke bare vender Cole Sprouse(Zack and Cody) tilbake fra de døde, men jeg så også gjennom denne serien på null komma niks.

Fra spøk til alvor, så er dette garantert en serie for de som er glad i krim, men som muligens er litt lei av den mulige depresjonen som medfølger dagens krimserier. Denne serien er ganske lett å følge med på og det tar ikke lang tid å se gjennom den for de som "løper" maraton.

Med interessante karakterer spesielt Jughead(Cole Sprouse) så har du ingen grunn til å finne frem favorittboken din.

Serien er kanskje forutsigbar, men med musikk som passer på en prikk og karakterer som utvikler seg jo mer du ser av dem, så er dette garantert en komplett pakning og kanskje en av de beste "nye" seriene jeg har sett hittil i år.

Jeg kan virkelig ikke vente med å se hvordan Riverdale utvikler seg i sesong 2 som kommer i oktober i år.

Ali i alt 10/10

+ Rollegalleriet, musikken, Cole Sprouse, historien

- kan være litt for forutsigbar til tider

Ha en fin helg!

sideswipe

Elsker å hate?: Much Ado About Nothing

Skrevet av sideswipe den 13 juni 2017 klokken 21:09
Dette innlegget er kategorisert under: Elsker å hate

Shakespeare er om man vil det eller ei en stor del av både livet og skolegangen. Man blir stadig påminnet om hans eksistens. For den yngre generasjonen er han kanskje litt kjedelig, men det betyr ikke at både USA og andre land ikke har greid å lage en egen variant av verkene hans.

Rollebesetningen består av: Keanu Reeves(Don Juan), Kenneth Branagh(Benedick), Emma Thompson(Beatrice), Kate Beckinsale(Hero), Denzel Washington(Don Pedro of Aragon), Michael Keaton(Dogberry) og Robert Sean Leonard(Claudio) med fler.

Det er klart for bryllup mellom Claudio og Hero, men når rykter begynner å spre seg ender bryllupet med å bli forskjøvet.
Med en haug av kjente skuespillere, så er det vel grunn til å tro at dette ville være en fornøyelig affære?

Filmen er som nesten alle andre Shakespeare verk veldig høytidelig og filosofisk. Det tar rett og slett ikke lang tid før man blir lei. Musikken sitter som den skal og historien henger i en tynn tråd. Du blir nok heller sittende å le av spesielt Michael Keaton sin tolkning av karakteren sin, da han absolutt er en av de mer latterlige høydepunktene.

Med actiontunge skuespillere som Keanu Reeves og Denzel Washington, så er det vel litt rart at det ikke ble noe særlig med action eller onelinere? Keanu Reeves står for det meste bare i bakgrunnen og blir tatt i bruk når det passer seg.

Med det sagt, så er dette definitivt en film for folk som er glad i Shakespeare eller bare ville se sine «favoritt» skuespillere i nytt territorium. For den yngre generasjonen, så er nok dette en film som man bør styre unna med mindre man absolutt ikke har noe å gjøre. Den kan også ses som en film man vil ha litt moro med da dialogen føles litt latterlig ut til tider.

Ali i alt 5/10

+ Rollebesetningen, Michael Keatons karakter

- latterlig dialog, tynn historie