Norsk

Batman v Superman Dawn of Justice - Knuste Drømmer #ÐR34M$

Skrevet av sideswipe den 2 mars 2017 klokken 11:11

Har du ennå ikke blitt med på Stafettbloggen(vet ikke hva du driver med) og du har lyst, så kan du finne reglene her.

Skulle du være interessert i hvordan forrige uke var, så finner du denne ukens tema + oppsummering her.

ADVARSEL! Denne anmeldelsen inneholder spoilere både for Batman v Superman Dawn of Justice og Man of Steel. Dette er gjort for å gjøre det lettere for anmelderen å si sin mening. Er du ikke fornøyd så har du absolutt ingen rett til å forfølge anmelderen(hvor enn han befinner seg) helt til du finner hvor han bor, da dette hadde vært veldig ubehagelig for både anmelderen og forfølgeren/e.

Son of Krypton vs Bat of Gotham - Lex Luthor, Batman v Superman Dawn of Justice

Batman v Superman Dawn of Justice var filmen som mange håpte skulle få DC tilbake på rett spor igjen, istedenfor bestemte de seg for å fortsette å gå rundt grøten.

Rollegalleriet består av Ben Affleck(Batman), Henry Cavill(Superman), Gal Gadot(Wonder Woman), Jesse Eisenberg(Lex Luthor), Amy Adams(Lois Lane) og Jeremy Irons(Alfred Pennyworth) med fler.

Filmen starter bra. For å sitere en youtube anmeldelse av Chris Stuckmann som påpeker at filmen starter som en «politisk thriller». Det er jeg helt enig i, men det blir fort kastet ut av vinduet etter filmen har vart i omtrent en time.

Filmen starter med et ynkelig forsøk på å gi oss et innblikk i hvordan Batman ble til, selv om Nolans trilogi gjorde det mye bedre. Filmen starter for fullt omtrent der Man Of Steel sluttet. Zod er død og Superman blir stilt for retten. Dette er vel og bra, men det funker ikke alltid å avslutte en scene med eksplosjoner(Dette er det bare Michael Bay som kan gjøre og fortsatt ha verdigheten i behold). Bruce Wayne er sint etter hva som skjedde i Man of Steel, og når han treffer Kent er de ikke akkurat «bestevenner».

Misforstå meg rett jeg er veldig fan av Jesse Eisenberg som skuespiller, da han har hatt solide roller i både The Social Network, Now You See Me og Zombieland(en av mine favoritt filmer), men hans tolkning av Lex Luthor er jeg litt usikker på. Luthor blir fremstått som en galning som ikke bare har sinnsyke ideer, men han må ha laget seg en egen blanding av minst to narkotiske stoffer. Han er oppe i skyene og veldig truende til tider. Det hjelper heller ikke at han får tak i Zod sin kropp til å senere skape Doomsday.

Gal Gadot som har spilt i 3 Fast And The Furious filmer leverte en grei tolkning av Wonder Woman, selv om hun hadde mer en nok tid til gi karakteren litt særpreg. Spørsmålet er hvorfor er hun med i filmen i det hele tatt? Å ja, bare for å gjøre klart for den kommende Wonder Woman filmen. Ingenting er nevnt om hvorfor er der. Hun er veldig hemmelighetsfull og når alt kollapser, så dukker hun opp plutselig ut av løse lufta. Snakk om «bra» manus!

Jeremy Irons som Alfred er et veldig bra valg og han skuffer heller ikke i de 10-20 minuttene han er på skjermen. Synd at han ikke har en større rolle i filmen.

Henry Cavill som Superman. Han tilfører ikke noe særlig nytt til rollen. I filmen er han fylt av hat og sinne, men det blir aldri sagt noe særlig om hvorfor. Superman er og forblir i øyeblikket en superhelt som ikke har fått en bra og «moderne» film på lang tid(dette er nok spikeren i kista for Superman solofilmer).

Ben Affleck sin tolkning av Batman er vel filmens bedre halvdel og den delen som folk har vært mest fornøyd med. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk, men jeg er definitivt enig med flertallet.

Nå er vi kommet dit hvor jeg anbefaler deg å stålsette deg for her kommer de «virkelige» problemene. Filmen greier ikke å bestemme seg for hva slags film det er. Er det en politisk thriller eller er det en action film(hvem vet). I realiteten burde filmen heller blitt kalt Justice League Before The Storm eller noe sånt xD, fordi hver eneste mulighet som viser seg blir brukt til å bygge en grunnmur for fremtidige DC filmer. Det blir lagt ut hint til både Justice League og Wonder Woman filmen, og dette tar opp mesteparten av filmen. Ikke bare er dette dumt, men det er ikke godt nok gjennomført. Vi må jo ikke glemme at når traileren kom, så ble den kritisert for å vise hele filmen.Dette er i bunn og grunn sant, har du sett traileren, så har du sett de heftigste kampene. Med andre ord, så kan du finne frem popcornet, skru på youtube og nyt 2 minutter med komplett ødeleggelse.

Så er den store kampen her! Batman denger på Superman og Superman denger på Batman. Alt ser ut til å bli en heftig kamp helt til det viser seg at Supermans «mor» er i fare. Batman og Superman blir «best buddies» igjen som om ingenting har skjedd. «Moren» hans blir reddet og de lever «Happily ever...», men vent hva er den lyden der. Er det en skapning som ikke fikk nok kjærlighet som barn eller er det Zod på en veldig dårlig dag. Jeg går for sistnevnte. Det at Luthor kan skape en skapning så ond og full av hat med teknologi langt inn i fremtiden er utrolig og rett og slett urealistisk(dette er jo en superhelt film «So screw realism»). Doomsday blir til og han etterlater seg ødeleggelse hvor enn han går(Det at han ikke fikk drømmedama hjelper heller ikke på humøret). Wonder Woman dukker opp og hjelper til med å beseire Doomsday og forsvinner like kjapt som hun kom. Det ender med at Superman «ofrer» seg selv ved å fly Doomsday ut i verdensrommet, fordi det ikke fantes noen annen løsning.

+Batman, Alfred Pennyworth

-Rotete, sjangerkonflikter, motivasjon, Superman, Trailerene, sette opp grunnmur for fremtidige DC filmer

Se den om du vil, men ikke ha for store forhåpninger. Jeg er fortsatt større fan av Christian Bale sin tolkning av Batman, så jeg anbefaler deg å se Nolans trilogi for den ultimate Batman opplevelsen i øyeblikket.

Alt i alt 5/10

HQ