Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
GOTD: Nr. 25-21

GOTD: Nr. 25-21

Game of the Decade 2000-2009
Nr. 25 - 21


Når det først kommer en såkalt «bandwagon» på åpne nettsider, så er det alt for lett å bli sugd inn. Du har dine favorittspillkarakterer på GameSpy, memes på Furaffinity of en hel haug med bullshit som ingen bryr seg om på rundt 50% av gratis onlinespill. Så... Da er det vel bare å slenge seg på.
Det virker som om «Tiårets Beste Spill», eller «Game of the Decade» har blitt svært populært på flere steder, så da tenkte jeg «Vel, jeg kan jo likesågodt gjøre dette som å drive med mer nyttige ting.» Så... Her har du altså MINE utvalgte til tiårets 25 beste spill. Jeg vet det, jeg er så original...
Og husk: Det er ikke sikkert at dine favorittspill er på denne lista. Husk; Hver sin smak.
(Og ja, jeg hadde lite å gjøre.)

Nr. 25: Damnation (2009)

Ja, du leste riktig; Damnation, en stor del av haugene med møkk som dukket opp i 2009. Nå lurer du sikkert på hvorfor jeg plasserte et slikt møkkaspill på denne lista? Vel... Damnation er rett og slett så EPISK dårlig at jeg bare måtte ta med. Det er den type spill som man fortsetter å snakke om lenge på grunn av sin elendighet. Det er en type spill som suger så hardt at jeg faktisk liker det. Gjør det Damnation til et bra spill? Nei, det er fortsatt et møkkaspill, men et utrolig minneverdig møkkaspill. Jeg fikk meg en skikkelig god latter der jeg satt og hørte på «dialogen» og alle de andre latterlige tingene. Only in America :3
Damnation burde regne seg selv som SVÆRT heldig som i det hele tatt ble nevnt her (Ok, nå må jeg slutte å bruke caps-lock på visse ord...), og ikke minst på siste plass. ... Eller jo, siste plass er faktisk minst.

Nr. 24: Freedom Fighters (2003)

Vel, dette spillet er det kanskje ikke mange av dere som har hørt om, og med god grunn: Det ble fullstendig overskygget av utviklerens andre spill som kom ut samtidig: Hitman.
For de som ikke vet det, så er Freedom Fighters et utmerket TPS/actioneventyr/squad-basert actionspill til PS2 hvor du kunne styre en karakter som igjen styrte en liten armè med soldater for å nedkjempe russere i Amerika. Høres simpelt ut, men det er faktisk veldig bra utført. Med en interessant historie (wow!), intelligente medhjelpere og masse action, så hadde Freedom Fighters virkelig noe for de fleste. Ihvertfall om du liker slike ting, noe jeg faktisk ikke liker. Gratulerer, FF, du ga meg et nytt syn på din egen sjanger.

Nr. 23: Banjo Tooie (2000)

Ja, det var ganske nærme. 2000, hæ? Dette er et av de mest minneverdige spillene på N64 maskinen, og et av de svært få N64 spillene som kommer med på denne listen :(
Dette gamle plattformspillet er oppfølgeren til Banjo Kazooie, enda et N64 spill. Begge spillene handlet om en bjørn og en fugl som fløy rundt og samlet egg, noter og puslespillbrikker mens de kjempet mot en grønn heks med en kjempe i labfrakk, og en haug med grønnsaker, mini-steinkjemper og greier. Ja også var det en trollmann som brukte en hodeskalle som hatt og ei indianerdame som hjalp deg. Um... Acid trip?
Vel, selv om det var en mindf**k uten like, så var det et utrolig underholdende og artig spill. Selv om det ikke når opp til et like høyt niva som originalen, så er det et av de mest minneverdige spillene på N64. Det fungerer omtrent like bra som dop, bortsett fra at du ikke dør. Vel, mest sannsynlig.
Men seriøst... En bjørn med en diger fugl i ryggsekken sin...?


Nr. 22: Tales of Symphonia (2003)

Jaja, enda et spill fra 2003. Dette er et av mange rollespillklassikere på vår kjære Gamecube. Det var et av de rollespillene som greide å skille seg ut fra andre rollespill med et unikt kraftsystem i kampene, som også ble utkjempet i et stort, nesten-free-roaming verden. Faktisk 2 nesten-free-roaming verdener, hver med sine unike byer og våpen.
Jeg tror grunnen til at jeg husker dette spillet så godt er på grunn av karakterene; Jeg hater hver eneste en av dem. Helt alvorlig; Jeg kan ikke fordra en eneste av de fordømte av karakterene, bortsett fra Presea fordi hun sjeldent snakker. Men hun har rosa hår, og jeg hater det også.
Om man ser bort fra alt dette er ToS et herlig spill; Historien er svært engasjerende (men likevel ganske klisje), veldig stilig grafikk og et kick-ass kampsystem som virkelig holder deg inne i spillet og gir det det du ønsker deg... Til og med en gjeng irriterende folk med rosa hår.

Nr. 21: Dead Rising (2006)

Når man går rundt på kjøpesenteret er det svært fristende å gripe tak i en fotball fra lekebutikken og hive den i trynet på noen, eller å knabbe en hagesaks og rive ut en persons indre organer.
Ok da, det er kanskje ikke så gøy å gjøre det på mennesker, men det er svært gøy med zombier. Ja, det var nettopp dette Dead Rising gjorde: Plasserte deg i et digert kjøpesenter fullt av zombier hvor du kunne bruke hva som helst som våpen. Dette var mitt aller første Xbox 360-spill, og jeg elsker det like mye som før. Ingenting er så gøy og herlig som å slakte zombier med sverd, plastrør, motorsag og skateboard. Også har du en haug med skytevåpen også.
Dette er et av de spillene som virkelig oppfordrer til å spille gjennom flere ganger. Haugevis av slutter, en uendelig antall våpen og bare ren moro er akkurat den typen underholdning man trenger på en Lørdagskveld. Det er en smule hjernedødt, men utrolig morsomt. Det blander humor, skrekk og ekstrem vold til å skape en helt ny type zombiespill som George A. Romero forhåpentligvis er en stor fan av, og med alle de herlige elementene man finner i dette spillet, så er det svært vanskelig å ikke digge det. Med en artig bakhistorie og ekstremt mye å gjøre, så er dette den perfekte tittelen for alle zombie-fans. Inkludert meg.

HQ