Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Les først, skriv senere!

Les først, skriv senere!

Uten å ha hatt noe spesielt ønske om å ta engelsk tentamen her på videregående med vår nåværende møkkalærer, så endte det likevel at jeg ble plassert på en liten pult i et lite klasserom med dårlig luft og en håpløs oppgave foran oss.
Og ikke for å skryte, men på ungdomsskolen gikk engelsk-karakterene for det meste i seksere, med toppkarakterer på vitnemålet og fantastisk respons fra lærere som jeg faktisk likte uten store problemer.

Så i forrige uke eller noe, så fikk vi den fryktede oppgaven, hvor det stod at vi først skulle gjøre en kjedelig oppgave om setningsforskjeller og sammenlikning, noe som var helt unødvendig på grunn av at læreren tydeligvis glemte at hun hadde laget oppgaven mens hun rettet prøven.
Den andre oppgaven var å skrive om en karakter fra en tekst/film som vi hadde jobbet med på skolen, og som kunne ha et positivt eller negativt inntrykk og virkning på ungdommer.
Siden jeg ikke kom på en eneste karakter fra hverken bok eller film som var interessant nok til å ha inntrykk på ungdommer (seriøst... "Alle Presidentens Menn", "David Copperfield, "Far and Away" med Tom F*ckings Cruise...), så valgte jeg heller å ta en litt annen vei med oppgaven: Jeg skrev om spillkarakteren Max Payne, mest på grunn av den dype bakhistorien, mørke personligheten og alle tankene som ligger innenfor en psykologisk fortelling om å miste alt og fremheve tanker som overraskende mange ungdommer går gjennom.
Jeg skrev nøyaktig slik som det ble forklart, uten en eneste skrivefeil i teksten, og med noe læreren kalte et svært godt språkbruk.
Jeg ble fornøyd, leverte inn oppgaven og følte meg faktisk ganske stolt over å ha virkelig vist fram en dyp personlighet innen for en annerledes sjanger og påvirkende historie.

I går fikk vi tilbake den rettede prøven, hvor deriblant min ble rettet av tre engelsklærere.

...

Jeg strøk.
En enkel linje på et papir; En stryk i det faget jeg elsket mer enn noensinne, og jeg faktisk likte fordi det var noe jeg fikk til, forstod og alltid hadde det gøy med, samtidig som jeg faktisk hadde potensiale innenfor skriving.
Men nei, det gikk til helvete.
Jeg har aldri i hele mitt liv strøket på noe som helst, ikke en gang matematikk (som forresten er mitt dårligste fag.) Men nå skjedde det altså, og bare for å gjøre det ekstra ille; på en terminprøve.
Så da gikk jeg altså ned tre karakterer, og læreren forklarte nøye hvordan jeg neste gang måtte følge oppgaven og skrive skikkelig uten å prøve å være kreativ.
Dessuten sa hun faktisk rett ut at hun ga faen i språkerfaringen (vel, hun sa det på en litt finere måte), mens jeg smilte og forsøkte å holde meg fra å slå kjerringa i trynet og forklare nøyaktig hva jeg synes om henne.

Ikke for å begynne med noe emo-klaging her, men... stryk. Det er ganske strengt! Hun ga med ikke en gang poeng for den første oppgaven, som jeg hadde forklart svært nøye, faktisk så nøye at hun tidvis ikke forstod hva jeg mente.
Så mistet jeg busskortet mitt og kom bare så vidt med hjem.

Ja, og forresten: Den beste karakteren som ble gikk i klassen fra 4-3. Ja, og i den andre klassa strøk også 50% av elevene fordi de tydeligvis hadde misforstått oppgaven eller ikke skrevet bra nok.

Hvem skylder jeg på? Vel, selvfølgelig meg selv for å ha forsøkt å være kreativ og spennende, med også på læreren for å ha gikk oss så forvirrende oppgaver at omtrent 2/3 av klassa misforstod henne. Men så var det jo 3 lærere som rettet, så jeg kan vel egentlig ikke klage til læreren. Det har jeg ikke tillatelse til uansett, i følge hennes håpløse forklaringer og klager på elevene som ikke gir noen mening når du ser nøye på dem.

Men jeg skal egentlig ikke klage; Det var jo tross alt en del av pensum å forklare en av de karakterene jeg ikke bryr meg om, og som ikke gjorde noe inntrykk på meg uansett hva som skjedde. Mesteparten av tiden ville jeg enten at de skulle holde kjeft, snakke mer tydelig eller bare dø så vi fikk mindre å forkusere på.
Beklager, men jeg misliker læreren. Om du hadde kjent henne ville du mest sannsynlig forstått.

Vel, bortsett fra det har omtrent dette her skjedd: Jeg gikk meg bort i Oslo, fant Half-Life 1, 2 og Episode 1 til 19,- kroner, jeg har nettopp runna Alan Wake, mor har kjøpt seg Star Wars-pysj, Red Dead Redemption suger som forventet, og hadde det dritgøy på bussen i dag.

---------------------------------------------------

Så, hva med deg? Har du noen gang misforstått en oppgave, mislikt en lærer eller hatt en dårlig tid med prøven din?

HQ