Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Grattis, du begynner å bli gammel!

Grattis, du begynner å bli gammel!

Ja, da var man enda et år eldre. Kan ikke si jeg har noe til overs for å feire at man blir et år eldre. Det var da man gikk på barneskolen, det. Likevel er det koslig å få litt gratulasjoner og en god unnskyldning til å spise kake.
Selv er jeg sykmeldt for tiden. Håper på å finne ut hva som feiler meg og få både helsa og psyken på rett kjør igjen. Den siste uken har bare vært et lite helvete.

Man prøver likevel å gjøre noe positivt ut av det. Jeg har fått mere tid med min bedre halvdel, samlet nær slekt til en liten bursdagsfeiring og pløyd meg gjennom en del spill, mens jeg har lugget noe utmattet i sofaen med sengedynen over kroppen og sett på Mot I Brøstet. Ja, nærmest alle sessongene. Har også fått et utbytte av min TV2 Sumo-konto ved å pløye meg gjennom mange ulike serier, samt mange turer med Dag Otto Lauritzen. Joda, man klamrer seg til skjermen når sykdommen inntreffer.
Dessuten fikk jeg endelig sett "Min Nabo Totoro". En fin animefilm som har en varm historie.

Spillmessig har det gått mye i CoD: BO4 - Blackout, men også en del Red Dead Redemption 2. Tror jeg må ha en liten pause fra cowboylivet nå etter fantastiske gode 200 timer i ville vesten. Supert spill jeg aldri vil få anbefalt godt nok. Har også spillt Fe, som jeg virkelig har kost meg med. Har også vært gjennom spill som Monochroma og Ori And The Blind Forest. Dessuten har jeg ledd meg gjennom det tragiske Guts And Glory.

Hva 2019 anngår, gleder jeg meg til noen spill. Blandt annet ser jeg frem til Draugen. Jeg elsker når noe nordisk og familiært kommer inn i spillsammenheng. For å være ærlig så har jeg ikke fulgt med så mye på hvilke spill som kommer i år, men Gears 5 står nok øverst på ønskelisten så langt. Et nytt Little Nightmares hadde heller ikke vært å forakte. Time will tell.

Uansett; ha en riktig god helg!

Facebook
TwitterReddit
Grått nytt år!

Grått nytt år!

Godt nyttår! På tide å finne noen forsetter som snart vil brytes.

Etter en noe tung tid må jeg nok innrømme å ha gått på en smell. Møtt veggen, rett og slett. Sykdom i familien, masse jobb og egne problemer på tankefronten har resultert i at jeg er tappet for energi. Jeg kan sove i 12 timer og fortsatt våkne med en utslitt kropp. Det er nok på tide med en pause fra alt en ukes tid eller to.

På slike tider trekker jeg meg inn i meg selv. Jeg holder meg unna folk så lenge jeg klarer det og kan det. Jeg har god støtte i min samboer. Hun er rett og slett fantastisk.

I det siste har jeg gamet alt for mye. Utallige timer i Red Dead Redemtion 2, samt totalt syvhundre-og noe kamper i Cod: Black Ops 4 sin Blackout-modus med min bedre halvdel. Dessuten har Xboxen fått kjørt seg med South Park - Fractured But Whole, Ori And The Blind Forest, Fe og Fifa 19, samt TES3: Morrowind.

Jeg har etter 170 timer i RDR2 endelig fått finskrevet og fått ferdig en endelig anmeldelse av spillet som først ble skrevet kort tid etter spillets release. En anmeldelse av Ori er også ferdig. Mulig flere er på vei når jeg får ånden over meg.

Utenfor vinduet snør det. Samboeren er på jobb, nattvakt. Jeg og hunden, samt katten er hjemme.
Jeg tenker litt på hva 2019 kan bringe. Ja, både i mitt virkelige liv og på spillfronten. Jeg håper på gode spill, selv om jeg vet ingen kan toppe RDR2 fra i fjor. I mitt virkelige liv håper jeg på å få dratt i land storpotten i Lotto.

Dette var alt jeg hadde på hjertet denne gangen. Bare litt vissvass, rett og slett.

Takk for alt det fantastiske året 2018 har gjort. La oss håpe at 2019 blir noen lunde like bra.
Og takk for at du leser bloggen min.

Ønsker dere alle et godt/grått nytt år :)


Bildet viser forøvrig hvor man ikke bør trave i RDR2.

Facebook
TwitterReddit
Årets spill 2018!

Årets spill 2018!

Spillåret 2018 er over. Et år som vil huskes for sine mange spilltriumfer og kaotiske fiaskoer. Er år med en god klype storspill vi har ventet lenge på og også mindre spill som har overasket positivt. Jeg har pløyd meg gjennom mange titler og brukt alt for mye gryn på gaming i 2018 også, så nå er det på tide å gjøre seg opp en mening. Dette er mine favorittspill fra 2018. Ikke bare utgitt i 2018, men som jeg først har fått spillt i 2018.
Der er en liste med ti spill hvor nummer 1 selvsagt står igjen som vinneren for min del.


Nr. 10: Sea Of Thieves

Greit, jeg skal innrømme at jeg mistet gnisten på sjørøverlivet etter hvert, men jeg vil aldri glemme de morsomme og spennende reisene til sjøss. Et vakkert spill som har fått litt ekstra innhold med tiden, men som desverre enda må gjøre litt mer for å hekte meg igjen. Likevel fortjener det en plass på listen, selv om det ble sisteplass.


Nr. 9: Fallout 4

Jeg gikk ikke til innkjøp av Fallout 4 før i år, men jammen fikk jeg pløyd unna mange timer i denne postapokalyptiske perlen som fenget meg mye med sine historier, steder, karakterer og ikke minst en kul byggesimulator. DLC-ene gjorde heller ikke noe skam på spillet. Et supert RPG fra Bethesda. Noe helt annet enn det vi faktisk fikk servert fra dem i 2018. Ja, jeg snakker om Fallout 76. Hmmm...


Nr. 8: Overcooked 2

En oppfølger som fortsetter å tvinge oss til å holde tunga i kjeften for å ha kontroll på alle matbestillingene som flyr inn. Et spill som vil teste samarbeidet med dine medspillere om du spiller med noen. På de fleste måter en mye bedre opplevelse enn forgjengeren, og det må jo være en bra omtale å få.

Nr. 7: 7 Days To Die

Et spill som sikkert trenger litt finpuss, men som holder koken likevel. Jeg har iallfall vært mye hektet på denne Zombie-grøsseren, og med sofaspilling med min samboer over delt skjerm har timene forran skjermen blitt mange.


Nr. 6: Spyro - Reignited Trilogy

En fargerik platformsamling med oppussede versjoner av tre gamle Spyro-spill. Morsomme karakterer, vakre omgivelser og den gode platformer-feelingen tvinger meg til å ikke glemme å nevne Spyro og resten av dragegjengen hans.


Nr. 5: Gears Of War 4

Med nytt team både i utviklerbåsen og på skjermen var jeg nokså unådig da jeg skulle ta del i GOW4. Som sønn av Marcus Fenix ble jeg med på en utrolig actionfyllt historie som aldri ble repeterende eller kjedelig. Det er fortsatt liv i denne serien, og selv om savnet etter å spille som Marcus var til stede, så ble dette et verdig tilskudd til serien.


Nr. 4: Inside

Vel, et spill fra 2016, men samma det. Det fikk min fulle oppmerksomhet fra start til slutt i år og jeg vil aldri glemme denne syke og mystiske verdenen og alt det underlige som skjedde på reisen.


Nr. 3: A Way Out

Etter min mening årets mest gjennomførte samarbeidsspill. Med en gripende historie, livnære karakterer og miljøer, samt oppdrag som er både morsomme og varierte, må dette spillet nå høyt oppe på skalaen for min del.


Nr. 2: Call Of Duty: Black Ops 4

Her setter jeg CoD: BO4 ene og alene fordi Battle Royale-modusen Blackout har hatt et så stor avhengighetsdrag på meg. Det er vanskelig å slutte å spille den, og timene flyr lett forbi. Et stort pluss er det også at den tilbyr split-screen hvilket jeg synes er toppers.


Nr. 1: Red Dead Redemption 2

Ingen høyere. Ingen ringere. Et tvers gjennom fantastisk spill som fikk meg hektet i høst, og som jeg fortsatt føler meg langt fra ferdig med. Et spill som lar oss titte inn i den neste generasjonens spill. Ja, for slik skal det gjøres. RDR2 er og blir et mesterverk av dimensjoner, med en utrolig levende verden, engasjerende historie og hundrevis av ting å ta seg til. Det er sjelden jeg har brukt to strake timer på jakt i en skog etter en grizzly eller en panter. Sjelden jeg har stått pal og fisket i en elv i et spill i en hel time uten å føle kjedsomheten på kroppen. Jeg har blitt betatt av verdenen, fått medfølese i figurene og blitt bergtatt gang på gang. Når dette en gang vil være historie og jeg føler meg ferdig med spillet, vil jeg ha passert hundretalls med timer og ha en bråte av minner.
Det vil få prisene for årets historie, årets musikk og årets grafikkmessige ener i min bok.
Spillet som for meg vil bli husket som kongen av 2018 er så absolutt dette, og Arthur Morgan; du er en legende!

------

Så takk for et supert år forran skjermen. Ikke fra bare disse ti spillene men også fra resten av spillkartoteket jeg har hatt æren av å fått spillt i 2018.
Måtte 2019 bli like bra!

Facebook
TwitterReddit
God jul! (2018)

God jul! (2018)

Da er det vel på tide å la juleklokkene ringe kling-klang-klong, peise ribba inn i ovnen, la surkålen koke og sausen puttre mens medister og erterstuing står og godgjør seg. Fyll glassene med julebrus og det som sterkere måtte være. Ja, julen er endelig her, og jammen kom den raskt i år også.

Jeg og mine må ty til å ta julemiddagen en dag på forskudd i år, da selve julekvelden blir belastet av jobb for min bedre halvdel. Julemat i dag, pakkeåpning og restemat i morgen. Helt greit for en gangs skyld det også.

Julen har alltid vært en betydningsfull høytid for meg. Den er fyllt av minner fra fortiden og med mange muligheter for å skape nye. I fjor ble jeg stygg-dårlig på julaften, og lå syk helt til nyttårsaften. Er litt uggen i år også, men tror jeg skal greie å holde meg oppegående. Skal selv jobbe en del i jula.

For tiden gamer jeg CoD: BO4, og da for det meste Blackout. Det blir også noen rideturer i Red Dead Redemption 2, litt leking med Spyro-trilogien, samt en mengde South Park: Fractured But Whole.

Jeg har alltid forbundet julen med gaming. Har mange minner derfra, hvor kanskje Zelda: Majora's Mask og Mario Kart: Double Dash!! står mest sentralt i tillegg til Morrowind. Dette er bare noen i en rekke av mange flere selvsagt. Tror jeg har blogget om det tidligere, hvis ikke får jeg gjøre noe med det.

Jeg har også vært så heldig å vinne i kalenderkonkurransen så det kommer nok et Fifa 19 i posten i romjula eller ved nyttår. Takker GR for den fine julegaven og håper jeg ikke er like dårlig på banen som da jeg en gang gamet Fifa 2004. Ja, det er lenge siden. Jeg vet.

Selv har jeg egentlig ikke vært så veldig aktiv her inne den siste tiden. Det er så mye annet som gjerne kommer i veien nå i førjulstida. Men nå som alt stresset er unnagjort kan man sette seg tilbake og ta en oppkvikket gløgg med god samvittighet.

Ha en god jul alle sammen!

Facebook
TwitterReddit

Bethesda FØKKER opp og RDR2 seirer!

Som en av Bethesdas ivrigste tilhengere, er det med tungt hjerte jeg nå innrømmer dette; DERE FØKKA DET OPP!!!

Selv om Fallout-serien alltid vil bli i skyggen av The Elder Scrolls for meg, så har jeg også kost meg mye i Fallout 3 og særlig 4. Da et nytt Fallout-spill ble annonsert, var jeg overlykkelig. Et splitter nytt Fallout-spill som for første gang også kunne spilles online. Jeg gledet meg helt til bomben kom. Det skulle nemlig ikke være noen levende NPC-er i spillet, foruten kjedelige robotter og fiender. Ingen synlige karakterer og stifte bånd med. En dybde i Bethesdas kartotek som faktisk var grunnleggende for at spillene deres skulle lykkes. Uten dette elementet måtte det gå til helvete. Og så visst gjorde det nettopp det.

Nå er både Beta og utgivelsen historie, og vi må nok helt tilbake til No Man's Sky sin flopp ved første utgivelse for å finne den mengden med sure og hatefulle gamere som nå er på banen. Selskapet og Todd Howard har blitt en utslitt huggestamme som snart vil revne. Vi glemmer de gode spillene og legger alt til grunne fordi Fallout 76 er rævva. Vi tenker ikke engang på at dette spillet skal formes etter hvert, på lik linje med spill som Sea Of Thieves. Sistnevnte er gått i glemmeboken min. Det sier mye om hvordan denne praktiseringen lett får spillere til å falle av lasset.

Problemet her er ikke bare de utelukkende faktorene som bandt Fallout sammen, men også alle løgnene. Løgner om at dette er selskapets største verk. Vel, hvorfor trengte de så mange folk og selskapsavdelinger for å koke sammen denne tørre havregrøten? De nekter i større grad også spillere refusjon. Og på toppen av det hele forsvarer de sitt manglende produkt som følger med Power Armor-utgaven med at DE IKKE KUNNE PÅKOSTE å lage veskene i det tøyproduktet de lovte i reklamen. De har gått fra å love oss en Canvas Bag og heller spyttet ut en sårere bag laget av nylon i en utgave hvor spillere og samlere må punge ut om lag 1900kr.
Dessuten har de mikrotransaksjoner hvor vi må punge ut mye om vi skal kunne kjøpe noen kule klær som egentlig er helt unødvendig.
Som plaster på såret for denne veskefeilen har selskapet gitt spillere 500 Atoms som tilsvarer 40kr. Det er ikke nok til å kjøpe Canvas-vesken in-game engang.

Beklager å måtte innrømme det, men det virker som om Bethesda er mere opptatt av penger enn spillene de lager. Desverre. Og det er jo pengene som rår. Med dette så setter de alle sine tilhengere i gapestokken. Jeg tørr ikke tenke tanken om det nye Elder Scrolls også fråtser ut på samme måte.
Min favoritt er uansett Morrowind. Deretter kommer Skyrim og Fallout 4. Jeg kan tilgi selskapets sårlige form av bugs, men i 76 så er det alt for mye av dette.
De har ingen bakgrunn for å lage Online-spill og de greier aldri å knekke koden for å utelate haugevis av bugs, selv ikke i 2018.
Og kom ikke her å si at spillene har for mange elementer til at bugs vil oppstå. Ta Red Dead Redemption 2; joda, noen få bugs, men langt i fra så mange som i Bethesdas spill. Og kom heller ikke her å si at RDR2 ikke har mange elementer.


Hvordan kan det ha seg at jeg har fullført 40% av Red Dead Redemption 2 sin historiedel og allerede kvernet ned hele 90 timer i spillet? Jo, fordi det er så fordømt godt laget, appelerer til meg og trer et steg lengre frem i spillhistorien. I bakgrunnen står spill som ikke er i nærheten av å virke så levende og kompakt som det siste skriket fra Rockstar. Jeg har fått et alter ego; Arthur Morgan er hans navn og han er en du ikke kødder med.
Likevel er trærne blitt hans værste fiende.

Når man har greid å presse saften fra frukten, finner man etter hvert ut at RDR2 har sine feil, og man ender oppi noen repeterende momenter. Men enda jeg har slukt 90 timer så finner jeg likevel nye ting å oppleve selv utenfor storyen. Jeg er enig i at menysystemene og inventory-hjulet er litt knotete, samt at kontrollene ikke bestandig reagerer, men søren heller; dette er jo flisespikkeri fra ende til annen. Dessuten kan Rockstar fikse dette med en oppdatering. La denne ballen ligge død. Er dette spillets svakhet så kan iallfall jeg leve med det.

RDR2 er årets spill for meg. Ingen over og ingen under. Ingen kan ta fra meg det å vite at dette spillet har latt meg spille på en helt annen måte. Det har blitt et slags parallelt liv hvor jeg rir over viddene på min stolte ganger, stadig ute etter nye eventyr. Kanskje blir jeg stormet ned av noen innfødte. Kanskje velger jeg å bruke en time på å fiske i elva. Kanskje dra på jakt ute i skogen. Søke og finne en Grizzly. Ta fine landskapsbilder. Stjele en hest. Kreve inn penger. Angripe noen. Rane er tog. Drikke meg dritings. Eller bare ri rundt og se dag blir til natt for så å lyse opp en ny morgensol over prærien. Denne listen kunne raskt blitt lengre, men jeg stopper der.

Jeg funderte på å skaffe meg Fallout 76, men jeg er sjeleglad det bare ble med tanken selv om spillet få dager etter release ble sunket til en litt over 200kr. lavere pris (!).
Jeg ser i ettertid at Fallout 76 har blitt en fin gapestokk, men jeg respekterer også de som liker det. Hvem vet, kanskje kan Bethesda fikse dette tilsynelatende makkverket? De burde kanskje prøvd litt mer før de ga det ut? JA, KANSKJE DET!!!
Det som uansett ble min største grunn til å la være å kjøpe det var som sagt mangelen på NPC-er. Jeg ville nok heller ikke likt RDR2 om det manglet en verden hvor folk bodde og levde i form av NPC-er. Jeg ble overveldet da Todd Howard kunngjorde at Fallout 76 var på vei, men mine bange anelser kom allerede første gangen jeg fikk nyss i at NPC-er ble uteblivende.
Noen som kan motsi alle anmeldere som har gjort Fallout 76 til en mørbanket hoggestamme? I så fall; kjør på!

Så jeg har altså ikke det grunnlaget til å si at Fallout 76 er rævva siden jeg ikke har spillt det. Jeg har bare sett og lest alle reviews og tjue-tredve gameplay videoer av det. Jeg kan jo ta feil.....men jeg tror egentlig ikke det.

Tilbake til RDR2. Dette spillet er helt fantastisk, og jeg ville tro jeg skulle føle meg mettet etter 90 timer. Neida, jeg er sulten på mer. Og mer er det i vente. Mye mer. Det skjer noe nytt hver gang jeg spiller. Noen ting har jeg sett før, men når man etter 90 timer enda finner noe nytt å glede seg over, synes jeg spillet gjør en god jobb. For all del; jeg kan jo faktisk finne på å ro ut med en båt lf fiske i et vann i en times tid. Bare la stillheten senke seg. Ja, som om det var i det virkelige liv. Egentlig er det ganske sykt, men slik er det.
Om jeg en dag skulle gå lei dette western-eventyret, så vet jeg at jeg vil trekke tilbake til det igjen. Trekke tilbake til alt av finurlige ting som møter meg i spillet. Trekke tilbake til Arthur Morgan og hans ville tilværelse i en spillverden som lever mer enn noen annen.

Facebook
TwitterReddit
Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.