Norsk
Blog
Sykt, syyyykt spill!

Sykt, syyyykt spill!

For tiden gamer jeg PUBG, gjerne Test-serveren for den nye patchen til Xbox. Ellers går det i å kjempe online på Rocket League med dama. Men nå hadde jeg et nytt spill å spille på også, og det var faktisk litt....sykt.

GRAVEYARD KEEPER
(Spoilers alert)

De siste timene har jeg tatt meg av lik i Graveyard Keeper. Lik? Ja. Spillet er en slags vondartet tvilling av Stardew Valley, og den er mørk. Man skal i bunn og grunn ta seg av en kirkegård, fordi man skal tjene opp penger og et godt rykte slik at man kan få tilbake sitt normale liv. Dette livet er nemlig ikke normalt. Lik kommer fraktende i en kjerre av et snakkende esel. Likene må man lage graver til og gravstøtter.
Her kommer twisten som er...litt makaber. Man kan skrelle likene for kjøtt som man videre kan selge til en kar som driver en kro i byen. Han ser seg ikke blind på å bruke kjøttet til å feks. lage delikate burgere.
Spillet oser av satirisk mørk humor.
Plutselig fikk jeg besøk av et spøkelse som klaget over et lik på kirkegården som var et mareritt for de andre hvilende sjelene. Forslaget var at jeg skulle grave opp det problematiske liket og kaste det i elva. Jeg gjorde det og fikk kjeft av min mentor Gerry, som er et hoppende skjeletthode. Han mente det var mer gunstig å brenne lik jeg ikke likte.

Skjønner dere nå hva jeg mener med sykt? Men jeg liker det. Det er slike spill man sjelden kommer over, og det har nok sin grunn. Det skal baller av stål til for å smøre sammen noe så makabert. Jeg må innrømme at jeg så langt har kost meg med spillet. Nye lik kommer slengt av kjerren og det ser ut som den endeløse geskjeften vil vare evig. Face it; en gravgraver går aldri tom for jobb.

Men er det flere som kjenner til dette spillet?
Er det noen som tar seg nær av det makabre som å bruke menneskekjøtt fra lik til å lage burgere i all hemmelighet? I så fall kan jeg godt forstå det, men jeg synes det er et kult spill som tørr å trosse folks fordommer. Det er orginalt. Jeg smiler av det av den grunn at det er litt...uvanlig.

Om en stund vil jeg nok gi en anmeldelse av spillet. Har også pøst ut noen andre anmeldelser i det siste om noen vil lese min mening om bla. PUBG og Overcooked 2.

Ja! Overcooked 2 var virkelig en fin oppfølger. Jeg og dama rundet det nokså raskt, men det var jammen verdt å vente på.
Jeg elsket det!
Også har jeg gamet litt mye Pokemon Go i det siste. Ja, jeg vet det kanskje ikke er like populært nå men jeg er vel sær nok til å betegne det som en slags hobby, he, he.

Uansett...takk for nå og ha en fin natt :)

HQ