Norsk
Blog
Forumets Tilstand 1.9

Forumets Tilstand 1.9

Skrevet av Strategist den 21 mars 2011 klokken 21:57

Lenge siden sist
Grunnet sykdom ble det ingen "Forumets Tilstand" forrige fredag, som tilfeldigvis også var årets viktigste dag: Pi-day. Feiret du?

Rankingsystemet
Jeg gjør opp for to uker uten å ha gitt lyd fra meg ved å komme med en ekstensiv blogg igjen. Denne gangen skal jeg ta for meg noen myter om rankingsystemet her på siden.

Først av alt: Rankingsystemet er ikke så bugget som man skal ha det til. Det stemmer at det ikke er mulig å ha én stjerne, noe som er teit. Man får ikke stjerner før man når to. Men det stemmer ikke at negative stemmer gir positivt utslag på rankingen, og positive stemmer gir negativt utslag. Det stemmer ikke at det å gi en negativ stemme kan gi en bruker flere stjerner.

Stjernesystemet kombinerer flere faktorer for å gi brukere en ranking. Antall venner i vennelisten er en av disse faktorene, men med en forsvinnende liten effekt. Stemmer gitt av andre brukere som indikerer hvordan de oppfatter deg som bruker er selvsagt en sentral faktor, men jeg kan legge til at det ikke har spesielt stor effekt på rankingen å trygle om stemmer i andres gjestebøker. Om ikke annet så fordi eventuelle positive stemmer fort veies opp av alle de som får et dårligere inntrykk av deg på den måten.

Videre så er aktiviteten en faktor, altså hvor mye du er til stede på siden, hvor mye du er pålogget. En viktig parameter er antall poster og substansen i postene. Å poste gjevnt og trutt, og skrive stort sett fyldige poster med substans gir utslag på rankingen i positiv retning.

Dersom du ønsker å gjøre positive utslag på rankingen din, så er den sikreste måten å være aktiv i tråder i forumet, og ikke minst å lage egne førsteposter om spill eller diverse tema som ikke allerede er diskutert her på siden. De bør selvfølgelig ha en viss fyldighet og appelere til andre brukeres ønske om å poste i dem.

Dette er noen av parametrene som avgjør antall stjerner for hver bruker på forumet. Jeg håper enkelte av de mest hårdnakkede mytene om stjernesystemet er blitt avkreftet. Det er ikke herved sagt at moderasjonen er fornøyd med hvordan stjernesystemet utspiller seg. Selv om de mest omtalte bugs har blitt fjernet fikset for flere år siden, er parametrene og vektingen av disse ikke helt etter vårt ønske. Det gir blant annet utslag i et fåtall enkelttilfeller der enkeltbrukere får fem stjerner etter kun et par poster i forumet.

Monstersitater
Jeg har blitt oppfordret til å ta opp dette nok en gang. Monstersitater er når en post inneholder et sitat av en svært lang post tidligere i tråden, og sitatet ofte bare kommenteres med en one-liner eller et ord. Når man siterer et langt innlegg er det i de fleste tilfeller helt unødvendig å sitere hele innlegget. Man trenger bare å sitere akkurat det avsnittet eller den setningen som man kommenterer i sitt eget innlegg. Resten av posten er det uinteressant å gjennta. For å sitere bare et utdrag av en annen post markerer man med musen (ved å dra den over teksten mens man holder venstre museknapp inne) akkurat den teksten man ønsker å sitere, og trykker på siter-knappen for å sitere bare den teksten som er markert blå.

Hvorfor henger moderasjonen seg opp i akkurat dette? Jo, fordi vi er opptatt av at forumet og tråder skal være ryddige og oversiktlige. Når du siterer et innlegg som fyller nesten hele skjermen fra topp til bunn, eller enda mer, bare for å si "ok" eller "ja og ha", så gjør det det vanskeligere for andre å følge tråden og dens diskusjon. Det ser mer rotete ut, og det sinker diskusjonen. Det er rotete og visuelt forstyrrende. I så måte er dette noe som moderatorene med hjemmel i reglementet vil fortsette å slå ned på og forsøke å rydde opp i når det forekommer. Jeg oppfordrer derfor til å la være å lage enorme sitater når det er unødvendig.

Ny funksjon
Alle som ikke har funnet de nye verktøyene for å finne og organisere venner i krypinnet enormt nyttige og velfungerende bør legge igjen en kommentar og opplyse om hvorfor her.

Kom med forslag!
Det er tid for igjen å oppfordre dere brukerne til å komme med forslag til hva dere ønsker at moderatorene og redaksjonen skal gjøre for å forbedre forumet og communitiet. Altså ikke-tekniske endringer og tiltak som dere ønsker at vi skal sette igang på forumet. Mye ligger alt på bordet vårt, men jeg vil høre deres mening om hva dere ønsker av forumet. Men husk at vi kan ikke trylle. Det er dere brukerne som i fellesskap med oss og hverandre må skape det communityet dere ønsker å være en del av.

HQ