Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk

Brettspillanbefaling: Dead of Winter

Brettspillanbefaling: Dead of Winter

Glem Monopol, dette er spillet som kommer til å rive i stykker familier og ødelegge vennskap! Jeg har vel aldri vært borti et mer intenst brettspill før - det er som å spille 28 Days Later eller en særs spinnvill episode av Walking Dead.

Konseptet er relativt simpelt. Man skal hjelpe folk med å overleve i en by som er omringet av zombier. Man må bygge barrikader, samle ressurser og drepe zombier. Man spiller som to karakterer samtidig som man trekker på måfå fra stokken med karakterkort. Alle karakterene har forskjellige evner som påvirker hvordan du spiller med dem. Et av kortene gir deg rollen som Betrayer, og den personen fortjener å dø en ekstremt langsom å smertefull død.

Spillet går over flere runder, og hver runde har noen delmål man må oppnå, i tillegg til at spillet har et stort overordnet mål, og hver spiller har personlige mål de må nå.Dette er et samarbeidsspill så hvis man når det overordnede målet så vinner man over brettet, og hvis man i tillegg har oppfylt sitt personlige mål vinner man over de andre spillerne. Her er det mange muligheter for å vinne, men det er desto flere muligheter for at ting kan gå veldig, veldig galt.

Betrayerens personlige mål er å være den største rasstappen i brettspillenes historie.

Marginene som avgjør om man overlever til neste runde eller blir spist av zombier er ekstremt små, så man blir sittende å kaldsvette hver gang man skal sjekke om delmålene for runden er oppnådd.

De forskjellige evene til karakterene gir spillet en fin og velbalansert mekanikk som gjør at kamper og leting etter ressurser blir veldig spennende og nervepirrende.

Anbefales til alle som har noen venner de vil bli kvitt, eller som gjerne vil sitte på hytta uten å utveksle et kløyva ord med resten av familien. Dead of Winter fikser biffen.

HQ

Tegneserieanbefaling: Black Science

Dette er kanskje ikke allmenn kunnskap, men før jeg kastet Tor Erik av GR-tronen og plantet kronen på mitt eget hode, jobbet jeg i Outland. Nærmere bestemt, jeg var blogg, brettspill- og bokansvarlig i Outland Sandvika, og brukte naturlig nok mye av tida mi på å lese bøker og tegneserier. Nå har vi jo Ingar som blogger en del om bøker, så jeg tenkte jeg heller skulle dekke tegneserier. Og jeg begynner med en av mine absolutte favoritter: Black Science av Rick Remender.

Tegneserieanbefaling: Black Science

Dette er en superdyster tegneserie som egentlig ikke burde leses av noen! Den er Murphys Lov inkarnert, og kommer til å gjøre deg meganedfor. Se for deg en krysning av Rick and Morty og Black Mirror, og så har du en liten anelse om hva som venter deg skulle du finne på å hive deg ut i Black Science-universet.

Kort fortalt handler serien om Grant McKay, et geni som finner opp en maskin som gjør det mulig å reise mellom dimensjoner. Grant og gjengen hans skal så klart bruke oppfinnelsen til altruistiske ting som å finne livsnødvendige ressurser og kurer til sykdommer...den typen ting. Maskinen bryter sammen på jomfruturen, og Grant og kidsa hans er støkk i en fremmed dimensjon og må prøve å fikse maskinen før det er for seint. Det som følger er en serie med feilsteg, det ene mer katastrofalt enn det andre, og før du aner ordet av det har Grant greid å rote det så til for seg selv i en rekke dimensjoner at andre versjoner av ham er ute etter å ta livet av ham for å ordne opp i ting! Grant prøver å rette opp i feilene sine, men han er en omvendt Kong Midas, og alt han tar i blir til dritt. Han besøker dimensjon etter dimensjon og forlater alle sammen litt verre enn da han fant dem.
Og nå har jeg ikke engang nevnt hvor ille han steller ting til for familien sin!!

Dette er en tegneserie hvor jeg faktisk synes det er litt bra at det går en stund mellom hvert volum, fordi dæven døtte, man blir så deprimert av å lese dem at man trenger noen måneder på å komme seg, før det er påan igjen med neste volum. Men fy fader så bra den er! Rick Remender er en mesterlig historieforteller, og den visuelle stilen i Black Science er nydelig.

Anbefales til alle som setter pris på litt god science fiction!

HQ
Geostorm - en film om vitenskap som ikke vet hva vitenskap er.

Geostorm - en film om vitenskap som ikke vet hva vitenskap er.

I går var jeg på kino og brukte mine hardt opptjente penger på å se Geostorm. Det er penger, og to timer av livet mitt jeg aldri får tilbake. Filmen er laget av Dean Devlin, en fyr som er mest kjent for å være produsent på filmer som Stargate, Independence Day og Godzilla. Nå har han altså mekket sin egen film, og det er noe av det verste skvipet jeg noensinne har sett!

Dette er kanskje den mest amerikanske katastrofefilmen ever, og drar inspirasjon fra Gravity, 2012, The Day After Tomorrow og Volcano. Den handler om hvordan klimaforandringer er i ferd med å ødelegge verden, og om hvordan en fyr bygger et værkontrolleringssystem kalt Dutch Boy for å redde menneskeheten. Dutch Boy kan senke og øke temperaturen på jorda, bryte opp stormer, forhindre flom, you name it.

Konseptet er ganske kult, og den første halvtimen av filmen er ikke så verst. Men så begynner de å blande inn konspirasjoner verdig en superskurk fra en hvilken som helst superheltfilm sluppet de siste 10 årene. Og da rakner det hele i sømmene! Så mange plotthull, så lite vitenskap. Denne filmen er så dum! Herre jemini, hvem i all verden har lest dette manuset og tenkt: "Ja, dette gir mening."

Et lite eksempel: Hovedpersonen (Gerard Butler) greier å redde seg ut av en eksploderende romstasjon ved å gjemme seg i en satelitt, og så blir han plukket opp av en romferge (som bare har tatt en u-sving, null stress) fordi han avfyrer styringsthrusterne på satelitten i et mayday-mønster, som Houston plukker opp på magisk vis!

Et annet plotthull, hvor folk bare plutselig "teleporterer" til en lokasjon for å redde dagen, blir glattet over med at presidenten sier "because I'm the goddamned president of the United States, that's why."

Og ikke få meg til å begynne på hvordan alle personene bare vet nøyaktig det de trenger å vite for å føre plottet videre. Som hacker-berta som vet nøyaktig hvor i en videosamtale mellom hovedpersonene hun skal plukke ut ord for å avsløre en hemmelig kode...

Og og, det er et helt subplot hvor noen må kidnappe presidenten for å få noen kill-codes for å slå av Dutch Boy, men hele stasjonen er i ferd med å selvdestrueres så kill-codene er egentlig helt unødvendige... og så er det noe med et datavirus, og jesus kristus, ingenting henger på greip i denne filmen!

Vi satt i kinosalen og skrattlo, ikke fordi filmen mente å være morsom, men fordi den er så idiotisk absurd.

Men, den er pen å se på, det skal den ha. Alle scenene ute i verdensrommet er veldig stilige. Hvis man ser bortifra at ingenting funker på den måten filmen skal ha det til. Filmen har også en gjeng med veldig kickass hjelpere og sidekicks. Men de er fullstendig bortkastede på denne filmen...

Den eneste grunnen til å se denne filmen er hvis du er veldig nysgjerrig på hvordan Hammer of Dawn fra Gears of War ville sett ut i virkeligheten...for holy crap, når Ducth Boy setter i gang med ødelegge verden fremfor å hjelpe den, så ser det unektelig himla kult ut.

Men for guds skyld, ikke bruk penger på å se den!

Lengter du tilbake til gode gamle dager?

Lengter du tilbake til gode gamle dager?

Dette innlegget er kategorisert under: arkadespill, spillehall

Da vil jeg anbefale å ta turen innom Tilt i Oslo. De åpnet nemlig en arkadehall i kjelleren for noen uker siden! Jeg var så klart på åpningsfesten med Player 2 og løp rundt som en virvelvind fra maskin til maskin, og brukte opp alle mine hardt oppsparte Tilt-tokens. Eller hardt oppspart og hardt oppspart - det er trøstepremier jeg har vunnet på Magnus og Jon Catos Spillquiz, haha.

Men uansett, Tilt har åpnet opp kjelleren sin, og der har de to etasjer med rundt 40 arkadespill, samt shuffle board og fotball- og ishockeyspill. De har en 5-600 maskiner totalt som de kommer til å rullere på, så det kommer alltid til å være noe nytt man kan prøve! De har så klart de gode gamle klassikerne som Space Invaders, Pac-Man, Street Fighter, Tekken og Time Crisis 2, men de har også en hel haug andre, litt mindre kjente spill. På et av dem, Black Widow, greide jeg faktisk å lure meg inn på highscore-lista! Tviler på at jeg fremdeles er der, men moro så lenge det varte, hehe.

Så hvis du har lengtet etter en god gammeldags spillehall, er Tilt definitivt plassen for deg! Jeg anbefaler hvert fall alle spillinteresserte om å ta seg en tur innom, det er utrolig mye kult man kan oppdage der.

Så har jeg blitt sjef da...

Så har jeg blitt sjef da...

Tor Erik har forsvunnet ut, og jeg har sneket meg inn. *surprise*

Hvem skulle tro at 5 år med ubetalt, medium-hardt arbeid skulle lønne seg? Ikke jeg i hvert fall!

Så hvis du har lurt på hvorfor jeg som aldri skriver nyheter, plutselig har begynt å skrive nyheter, vet du nå grunnen.

Nå er det bare å krysse fingrene for at jeg greier å fylle skoa til Tor Erik og hoppe etter Wirkola.

Ikke stressa overhodet, neida!

Hahaha
haha
ha....