Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Konflikten mellom Israel og Hamas

Konflikten mellom Israel og Hamas

Skrevet av tarkan den 5 januar 2009 klokken 22:35

Konflikten i midtøsten har pågått helt siden Israel fikk noe av områdene 14. Mai 1948 av FN. Allerede dagen etter starten elendigheten, og har vart helt til nå (forskjellige kriger og konflikter). I dag er det konflikten mellom Israel og Hamas som preger situasjonen der nede. For ikke mange dagene siden starten Israel en skikkelig offensiv(deffansiv?) mot Gaza, der de har prøvd å ta ut plasser der rakketutskytninger fra Palestinerenes side foregår. Desverre ligger disse midt i blant de sivile. Jeg verken tror eller håper at Israel har intesjoner om å ta sivile liv, men det er tydeligvis ikke til å unngå. Appropo sivile; Hamas gruppen som kjemper for Palestina ser ut som sivile, så hvordan skal da Israel vite om de dreper en uskyldig mann eller en væpnet en? Derfor er det grunn til å tvile litt på tallene om de mange sivile tapene, selvom en stor andel er kvinner og barn.

Jeg sier ikke at Palestina fortjener dette, men når det står i charteret deres at Israel skal fjernes fra kartet og at araberene skal gjenforenes kan jeg forstå motstanden (Noe ala grunnlov). Motstanden Israel gjør er veldig ekstrem akkuratt nå, men skal man virkelig leve med daglige rakkettangrep ut livet?

Hva mener dere om konflikten/krigen?

HQ