Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Westworld (The Maze) anmeldelse (En ikke så helt vanlig fornøyelse park)

Skrevet av Xtord den 8 januar 2018 klokken 09:33

Westworld er en westeren , science fiction thriller og rollegalleriet består av blant annet av :
Evan Rachel Wood som Dolores Abernathy
Thandie Newton som Maeve Millay
James Marsden som Teddy Flood
Jefrrey Wright som Bernard Love
Ed Harris som the man in black
Jimmy Simpson som William
Luke Hemsworth som Ashely Stubbs
Ben Barnes som Logan
Anthony Hopkins som Dr Robert Ford
Shannon Woodwars som Ellsie Hughes
Rodrigo Santoro som Hector Escaton
Tesse Thompson som Charlotte Hale
Sidse Babett Kundsen som Theresa Cullen
Ingrid Bolsø Berdal som Armistice
Med fler

Jeg har nå sett igjennom 10 episoder på litt under to uker hvor de siste 9 er på under 1 ukes tid og dette er en aldeles strålende første sesong som foregår både i en park som selvsagt heter Westworld og det som skjer på utsiden av Westworld. Med roboter og mennesker, Host som roboten kalles i parken kan ikke drepe de som besøker parken, dette går jo tilslutt ganske dårlig, noe som enkelig er selvskreven eller så ville det nok ikke vært mye å se på, men mer en dette kan jeg heller ikke si om handlingen uten å spoile , hva som skjer, og alt det der.

Man føler en haug av forskjellige karakterer med masse forskjellige personligheter og kanskje også agendaer, du vet aldri hvor den strålende Anthony Hopkins sin rolle som Dr Robert Ford er og han gjør rett og slett en strålende presentasjon. Det gjør også Ed Harris som den mystiske the man in black eller den brutale Armsistice (Ingrid Bolsø Berdal). Dette gjelds også flere av rollene som Charlotte Hale (Tessa Thompson) og Theresa Cullen ( Sidse Babett Knudsen) og flere av karakterene. Det er veldig vanskelig å vite hvor man har en del av karakterene i starten og det å plassere de sagte men, sikkert er veldig bra. Og konseptet med serien er også veldig vanskelig å skjønne med engang.

Når det kommer til de andre karakterene så er det så å si ingen jeg likte alle blir spilt mer enn bra nok med mer en nok personlighet eller mystikk.

Serien er en serie som kommer til å få deg til å stille et par spørsmål om det er angående det som vil skjer videre , eller om temaene til serien og tematikken , om hva som blir sagt og fortalt , så holder serien deg med ansikt på skjermen og ikke gir slipp før siste episode er ferdig, med veldig få kjedelige og ubetydelig øyeblikk om noen i det hele tatt.

Alle episoden har noe positivt og bra i seg med bunnsolid pilot som gjør deg nysgjerrig og en meget overaskende siste episode, selv om episode 7 kanskje er min overall favoritt. Dette er en serie med mye god twister. Og om du også er glad i å se filmer to og tre ganger eller serier for å se om du legger merke til nye ting eller de små forvarslene (forshadowing) som skjer fremover i serien, for det er mange av de.

Dette er også en serie med mye bra referanser selv om jeg ikke tok noen av de før etter jeg så de selv om jeg burde klart å ta minst to av de ????

Er også være å skryte av dialogen, for den er også meget solid, med mye gode replikker, det samme gjelder action sekvensene, og det har også noen ganske brutale øyeblikk og noen veldig fine transaksjoner. I tillegg er alle tilbakeblikkene (flashback) og drømme sekvenser også veldig bra.

Musikken i serien er også blant det bedre jeg har vært borti når det kommer til tv serier og filmer, om det er musikken som foregår når du starter serien altså introen, eller om det er musikken som er på de fleste tog seriene, eller paint in the black fra første episode, eller andre melodier som ending sangen, er det fantastisk god musikk.

Dette er rett og slett en av de beste første sesongen jeg har sett og er alt en av min absolutt favoritt serier som gjør at sesong 2 har dermed blitt noe av det jeg absolutt gleder meg mest til i år, at jeg kanskje skulle glede meg mer til en tv serie over et spill, er nesten sykt, med det er jaggu meg kanskje faktisk sånn i år.

Westworld the maze er som sagt en aldeles strålende første sesong hvor du ser de har lagd mye arbeid i det, en serie som stiller deg spørsmål og får deg til å tenke. En serie som holder deg på pinebenken, hvor alle episoder er meget, meget bra.

Dette er anbefalt og tiden på disse episoden går relativt fort. Det er en serie med mye mystikk og det er veldig bra å høre at de alt har planlagt endingen til serien og tar seg over 1 år per sesong og startet alt etter det jeg skjønner på sesong 2 før sesong 1 var avsluttet eller i hvertfall på skriptet.

Overall score er dermed 10/10

Positive - Dialog, skuespillere / karakterer, musikk, handling, og mer

Negativt- Har enkelig ingen.

Noen spill jeg har lyst å prøve å runne i løpet av 2018.

Skrevet av Xtord den 24 desember 2017 klokken 00:42

Her er noen spill jeg har lyst å få runnet i løpet av neste år noen av disse har jeg også kommet et gått stykke uti allerede. Hadde tenkt å lage 10 spill, men det ble litt flere, pga noen stand- alone expansion pack, eller ekstra episoder. Skal jo også sies at jeg har runnet gått over 30 spill i år så dette burde gå til neste år dog, jeg får ta det som det kommer, og det kommer mye an på spill humør, og antakeligvis kommer jeg også til å runne en del spill som ikke står på listen.

Tar med en liste over spill som jeg har runnet, men vil runne en gang til også.

Jeg tar listen ut ifra hvilke år spillet ble utgitt og starter med nyeste først, remasters havner på datoen når originale versjonen ble utgitt.

2017 - The legend of Zelda Breath of the Wild, det er flere spill fra dette året jeg har å runne eller og kjøpe som Nioh, Nier, Hollow Knight, Cuphead, Night in the woods, West of Loathing og Resident evil 7, men Breath of the Wild av det jeg har spilt rundt 15-20 timer, tipper jeg så likte jeg det enkelig veldig gått, det er tross alt et spill som lar gameplay, frihet gå først noe jeg stort sett setter stor pris på, av en eller annen grunn sa det bare stopp.

2016 - Fire Emblem Conquest, en av spill seriene jeg er mest glad i, har langt over 100 timer på Birthright og har en del på Conquest, spiller på hard noe som har gjort at det har blitt et lite stopp. Men, ja dette er et spill jeg bør få fullført snart.

2015- Clannad, dette ble vel utgitt mye tidligere i Japan, men det var nå vi fikk det, av alle visuelle noveller er det av en eller annen grunn dette spillet jeg har lyst å runne mest

2014/2015- Legend of heroes trails in the sky FC (First Chapter) og SC (Second chapter). Spilt over 25 timer på det første spillet med gått over 20 timer på 4 dager,men nok om det. Likte det meget godt. Liker karakteren, settingen, musikken og selv om historien kanskje for mange er veldig vanlig så liker jeg den allikevel veldig gått fordi den er forklart på en god måte, derfor er begge disse to spill jeg har tenkt å runne (når jeg kjøper nr 2, som nok blir snart)

2014- Bayonetta 2, et spill jeg har vært så nær å starte opp til flere ganger, jeg har bare ikke klart å få det til, av en eller annen grunn og det er selv om jeg har hørt mange si det er bedre enn nr 1, og det var alt veldig bra.

2013- Fire Emblem Awakening , er på siste kapittel, spiller på hard, tar litt dlc-er og har gått over 160 timer i spillet, et av de absolutt beste spillene i serien om ikke det beste, er i hvert fall der med fe 7 for min del minst, men har ikke tatt siste kapittel enda, makser ut s- links osv. Største grunnen til jeg fikk en 3ds. Solid spill.

2010- Starcraft 2 og Legacy of the void. Har runnet Heart of the swarm i de 12 timene jeg brukte på det var bare strålende og noe av det morsomste 12 timene jeg har hatt i et spill. Jeg er generelt glad i rts, men, ja to rts jeg føler jeg må få runnet snart og kanskje som sagt til neste år

2007- Super Mario Galaxy, litt som Awakening, jeg er svært nær slutten, mangler vel bare en stjerne for å unlocke siste verden, et nær perfekt platformer syns jeg, kost meg spillet når jeg spiller det. Ikke så ofte jeg tar opp wii-u... Uansett et spill jeg må få fullført

2006- Final fantasy Xii kommet et gått stykke på hd remasteren, og har bare blitt opptatt med andre ting her også (vanlig her), men av det jeg har spilt har jeg likt spillet veldig gått. Er glad i ff serien og har jo fullført 9 final fantasy spill minst. Sammen med blant annet fire emblem en av de serien jeg generelt er mest glad i.

2004- Half life 2 og episode 1 og 2. I følge noen er dette bedre en eneren så får vi se hva jeg syns, runnet half- life 1 for nesten to år siden, men jeg likte det veldig godt selv etter all den hypen jeg hadde hørt om det, tenkte når det først var på salg for 2 år siden med Portal, var på greit avslag og tenkte hvorfor ikke, så nå har det gått et par år og jeg har enda ikke tatt meg tid til å starte nr 2. Og noen vet åssen det gikk med Portal 2 :)

2000 - The legend of Zelda Majoras Mask (3ds versjonen i dette tilfellet), men har tatt rundt 40%, kanskje så mye som 50% og. Mørkt, litt dystert spill, likt bossen så langt, likt at du har bare tre dager, ikke like ille som det høres ut som, men ja dette er et spill jeg har lyst å få fullført.

1998- Starcraft 1 (remastered i dette tilfellet) spilte litt av eneren, men stoppet opp når remasteren ble bekreftet, stoppet vel kanskje litt før, men når remasteren ble bekreftet, tenkte jeg det like godt var å vente, igjen et rts jeg har lyst å få fullført.

1998 - The legend of Zelda Ocarina of time (3ds versjonen her også) ikke så mye å skrive om her bortsett fra at det enda av mange blir Ansett som et veldig solid spill om ikke fremdeles et av verdens beste, men jeg har til gode å starte dette, men ja, et spill jeg har lyst å få runnet selv om vann tempelet eller hva det nå kalles skal være ganske tøft eller dårlig.

Det er rimelig sikkert at denne planen går dårlig siden i det en øyeblikket for jeg plutselig lyst å spille det og i det andre øyeblikket for jeg lyst til å spille noe annet, allikevel så skal jeg være relativ fornøyd med om jeg får fullført 25 spill, men, ja så lenge jeg koser meg med de spilla jeg spiller så får det være.

Av spillet jeg alt har runnet, men vil runne en gang til så her er det par til.

Persona 5 kommet gått over halvveis på ng+, og skal ikke se helt i bort fra at jeg spiller dette i jule ferien eller rett etter, uansett det må få runnes to ganger, og kanskje det også blir en anmeldelse hvem vet? :)

Persona 4 Golden. Fullført to ganger med å ta siste boss, men har enda til gode å få sett true endingen og tatt Marie`s dungeon ,så det blir målet på tredje gjennomgang samt alle trofene, manglet en bok for å få det trofet og det var rett og slett fordi den var missable , får jeg det fullført en gang til neste år er jeg nesten sikker på at jeg kommer til å få tårer i øyne, endingen blir jo mer og mer trist og corner full of memory er rett og slett gull, men ja, har lyst å runne det minst engang til er jo tross alt et av mine absolutt favoritt spill uavhengig av folk sier om det.

Planescape Torment , runnet dette i 2015 rett etter bursdagen min om jeg ikke tar feil, fantastisk gått spill, blir for mange ansett som det spillet med den beste spill historien, det spillet som kan kanskje sammenlignes mest med en bok uten at du får rare svar tilbake, og et spill jeg har tenkt på relative ofte etter jeg har runnet det og spørsmålet spillet stiller hele veien gjennom what can change the nature of the man. Tror jaggu jeg også skal kjøpe enhanced edition så får vi se om det blir noen blogg, et av de absolutt beste spilla jeg har spilt, har holdt seg bra enkelig, for selv når det kom ut så var gameplay/ combat ganske svak og det er det nå også, simpelt, men funger, men det er musikken, historien, karakterene som gjør dette spillet, absolutt anbefalt.

Deus ex (2000), antakeligvis med GMDX modden, mest fordi det virker å forbedre et alt strålende spill til enda bedre. Runnet igjen 2015 ,var det spillet som virkelig gjorde at jeg nå skal anmelde et spill på steam hver gang jeg runner et spill på steam , har ingen nostalgi for spillet, runnet det i 2015 for litt over 2 år siden og var så glad at jeg bare skaffet med fysisk utgaven å og ble vel også for å være ærlig et av de første gangen om ikke den første gangen jeg ikke brukte norsk nettbutikk eller svensk når jeg kjøpte, men uansett ,temaene, karakterene , historien, frihet i gameplay, frihet i takle situasjoner med flere valgmuligheter. Er en grunn det blir ansett som et av verdens beste pc spill av mange og ja, det er noen problemer, litt rart at en soldat/ agent bruker så langt tid å sikte uten skills osv, men et solid spill, et spill man kan runne uten å ta livet av noen hvis man vet hva man gjør (må vel bruke en eller to exploiter da) men, litt samme som planescape torment, står som både et av mine desidert favoritt spill, men også et spill jeg har tenkt på ganske ofte og tenkt på å runne engang til.

Fallout 2, samme med de to andre, veldig bra, flere måter å løse noen av oppdrag på, meget solid og kanskje det beste spillet i serien, men ja denne gangen skal det runnes med Restoration project og også EcCo som jeg fikk anbefalt av en å prøve. Solid spill

Til slutt har vi Company of heroes. Ikke runnet siden desember 2012, men et av de absolutt best strategi spillene jeg har spilt, et spill jeg med de andre her ofte har tenkt å runne engang til, men har bare ikke skjedd, nå er det jo 5 år siden så kanskje det passer bra nå? Ja, kanskje det, bunnsolid spill.

Også vært å nevne at Tales of Borderlands, Inside og Shadow tacics blades of shogun spill som jeg har startet. I tillegg final fantasy 7 kommet til disk 2 og kingdom hears birth by sleep hvis 3 ern kommer neste år, vurderer også Ni no Kuni samt Danganronpa 1 og 2.

Til slutt vil jeg si God jul til alle som leste denne.

Divinity original sin 2

Skrevet av Xtord den 11 desember 2017 klokken 15:17

Jeg kunne sikkert ha skrevet om noe helt annet som en blogg/ anmeldelse av Persona 5 som jeg har vurdert, men har endt med å stå over av forskjellige grunner deriblant at jeg alt har skrevet om en blogg om Persona. Jeg har vært innom tanken å skrive om dette en god stund så det ble nå. Å, nei det er ikke med hensyn til at dette ikke vant noe som helst under disse kåringene, er jo bare noen folk, og noen awards og direkte sammenligne en sjanger med en annen blir uansett helt feil.

Når det kommer til mine favoritt spill gjennom tiden, skulle jeg prøvd å lage en topp 30 enten den var i random order eller ikke ville definitivt dette havne der ... men, dette krangler også med p5 om mitt goty ( veldig subjektivt uansett) i år, nei jeg havner nok på Persona 5, rett og slett for det traff meg litt bedre, det minner meg om hvor godt de beste skole årene mine var, det å være med venner o.s.v. Samtidig er det to vidt forskjellige rpg-er så det å sammenligne disse to direkte er uansett dumt, dette er jo også et av få spill gamespot har giddet å gi en 10 uten at det har noe å si.

Når det kommer til stykket er det bare 2 steder jeg leser anmeldelser hovedsakelig, hvis jeg føler for å lese noe, og hvis jeg føler og er ekstra nysgjerrig på spillet så kan det hende jeg leser anmeldelsene på tre forskjellige steder, i dette tilfellet faktisk fire, ikke det at det har så mye å si, jeg har blitt som sikkert de fleste gjennom årene flinkere å finne hvilke spill som vil passe meg, selvsagt noen ganger kan det jo gå dårlig og noen ganger når man kan få kjøpt hva som blir ansett som et bra spill til for eksempel under 100 kr kan det være vært det.

Allikevel er det vært å nevne at sammen med som sagt Persona 5 av nye spill i år, har spilt noen eldre spill som også har gitt med litt av den samme følelsen og har vært veldig bra (FF tactics for eks), så ga de to spill med en tomhetsfølelse, det var noe rart med å si farvel til den spill verden, til karakterene, til historiene som ble fortalt.

Så nå har vi vel fått unnagjort det. Hvis man har pc og da selvsagt steam, og man liker rpg-er og spesielt det som blir kalt CRPG så er dette et spill som sterkt anbefales, det er dog et uvanlig rpg i den forstand at dette har et stort fokus på gameplay og combat, noen vil også si at det spillet største styrke, og ikke historien, karakterene og oppdragene. På en måte er jeg faktisk enig, dette er et lite unntak til regelen for min del når det kommer til rpg-er, rpg-er er generelt sjangeren jeg helst vil ha god story / karakter drevent historie og karakter utvikling over gameplay, men Divinity orignal sin 2 , viste at det ikke alltid er tilfellet.

Jeg husker jeg hadde hørt om både pillars of eternity, og divinity orginal sin før jeg kjøpte nr 2 , men når det i tillegg fikk mye topp karakterer og mye god omtaler rundt og spesielt på steam så gjorde det meg ekstra nysgjerrig , jo mer jeg leste om spillet jo mer nysgjerrig ble jeg. To uker etter det kom ut ble jeg uansett overbevist av blant annet GR og del steam reviews ... av å kjøpe dette, og for engangs skyld kjøpte jeg et steam spill digitalt til full pris, jeg viste at dette kunne være litt gambling, men det var en sjanse jeg tok (normalt alt under rpg fungerer). Enten vil jeg like det eller ikke. Hadde jo meget god erfaring med planescape torment, fallout 2 og for så vidt også morrowind som jeg startet på veldig sent. Så jeg bestemte meg for å kjøpe dette og ble ikke skuffet, spilte spillet og runnet det gjennom 2 spill perioder. I tillegg var Chris Avellone med å skrev en av karakterene.

Første spill perioden kom jeg til akt 3 og ble overrumplet av valg, og oppdrag, jeg var nok også brent ut etter å ha spilt godt over 50-60 timer på 2 uker eller noe (sjelden jeg spiller så mye og så ofte disse dager, men det hender når jeg finner et spill jeg virkelig liker) . Men, det sa stopp i akt 3, spilt knapt noe i en ukes periode, men da jeg tok det opp igjen etter en liten pause, var sikkert demotivert, hadde sikkert lest litt negativ ting og var vel bare brent ut, så tok en ny spill økt på en uke- to på rundt 50 så tok jeg og fullførte de siste to aktene.

Spillet hadde en haug av små og store overraskelser, et par gode twister som ikke jeg så komme, kanskje jeg hadde sett de kommet hvis jeg spilte nr 1? Og et combat som krevde at du tenkte litt. Selv etter å ha lest en del anmeldelser og tips og hint, så klarte jeg allikevel og gå på blemmen og la en av de fire party medlemmene være magi type ... det har seg slik at det er anbefalt og enten ha 4 magikere eller fire som går for physical damage. Dette var et av de få spillene jeg spilte på easy, spiller de desidert fleste sjangeren på nest- /vanskeligst, ved et generelt unntak av rpg-er, men for det første hørte jeg av mange at dette var utfordrende nok selv på easy så derfor valgte jeg easy.

Spillets frihet i gameplay var mye av det som gjorde at jeg likte dette spillet, det å blande elementer for eksempel, si du har olje på banen så kan du tenne de på med flamme angrep, eller bruke lyn på vann for å få elektrisitet. Det å dele opp gruppen din og angrep fra forskjellige hold. Hvor mage måter enkle oppdrag kunne bli løst, friheten til å drepe de du vil, friheten til å velge hvilke oppdrag du vil ta, hvor du skal gå, og at valgene har litt mer konsekvenser enn andre spill, gjorde at dette spillet var absolutt fabelaktig, hadde det ikke vært får så mange spill jeg har lyst å fullføre, både nye, å gamle og spill i backloggen, så hadde jeg startet en new game plus.

Første gjennomgangen min valgte jeg Origin karakter som Sebille, og resten av partiet i Red Prince, Fane, hørte han var så å si et must for første gjennomgang og den siste i Ifan. Jeg tenkte lenge på hvem, og endte med at Fane og Red Prince for jeg ta den siste som det kom. Det viste seg jo uansett at jeg fant Fane og Red prince med engang, som de to første og Ifan som nr 3 så da var det gitt. Så på en new game plus, så tenker jeg å ta med de jeg ikke fikk brukt nå, Lohse og Beast, men også Sebille, siden jeg hadde hun som main karakter og så finne ut hvem jeg velger å bruke som main.

Det har så mye frihet at jeg nesten er sikker på at jeg har gått glipp av noen oppdrag og jeg har i hvert fall gått glipp av måter å løse oppdrag på ... jeg vil gjerne se de andre side questene, companion questene, jeg vil gjerne se hva slags andre konsekvenser man kan få av valgene.

Så før vi avslutter med en top 10 øyeblikk som vil ha med spoilers vel å merke, så vil jeg bare si at jeg likte akt 2 og 4 best. De to andre aktene er veldig bra, men akt 2 og 4, og spesielt 2 hadde du stor øy med en hub , med mye forskjellige oppdrag, men alle aktene har sine fordeler og mye ting man kan gjøre. Alle aktene har sin egen sjarm. Dette er et spill med mye sjel som det kalles og mye sjarm. Også vært å nevne at historien er brukbare, men, det er side historiene og, karakter oppdragene, dialogen, og gameplay som gjør dette og ikke minst en stor mengde med frihet. Det er også en par ting i dette spillet jeg ikke har sett så mange andre spill gjort. Samtidig håper jeg vel enkelig at jeg får spilt dette coop med noen. Likte også journal systemet. Eller det å lage waypoints å tilfelle du finner en kiste du ikke kan åpne.

Les resten hvis du ikke er redd for spoilers, om du ikke vil ha spoilers hopp over dette.

Top 10 øyeblikk tilfeldig rekkefølge

1) Counting your chckens- Under akt 2 så møter du noen kyllinger, med pet talk så kan du jo snakke med disse kyllingene. Det viser seg at de har mistet eggene sine, så du bestemmer deg for å finne egget, levere det tilbake. Etter å ha fått da en belønning får du beskjed om å besøke dem senere, det viser seg derimot at dette eget har blitt infisert og har drept hele gjengen, så du får beskjed om å finne faren, faren vil jo at du skal drepe kyllingen så du kan velge.

2) Finne ut at Lucian lever, fra mye av spillet så har du jaktet på å bli den neste Divine, du finner ut derimot senere i spillet at Lucian faktisk lever.

3) Braccus Rex, gjennom stor deler i akt utforsker du forskjellige ting han har vært involvert i , til slutt ender det med se å vise seg at trollmannen «Dallis» styrer er Braccus Rex, bare at hun ikke har kontroll over han allikevel.

4) Finne griser som er i smerter på grunn av flammer som konstant brenner uten at de kan dø igjen Braccus Rex

5) Utforske utsiden av byen i akt 2 og finne en hai du plutselig kan snakke med ... eller finne to mennesker som er forhekset som kuer.

6) I akt to kan man få et side oppdrag av å utforske the black pits og finne ut hva magisterne driver med der, du får beskjed og send en krigs ørn hvis du finner ut av noe. I akt fire møter du da den ørnen hvis du leter gått nok.

7) Turen over Bloodmoon island. Det er etter hva jeg skjønner to måter å komme ditt på, ene er å teleporter over masse forskjellige steiner og komme ditt for så å dø av deathfog med mindre man har Fane, noe jeg gjorde første gangen, før jeg bestemte meg for å ta noen side oppdrag istedenfor. Eller alternativt er at du utforsker rundt øye til du finner en færre og spør mannen der om ta den over, hvis du betaler han noe jeg gjorde første gang, så dør hele gjengen ved unntak av Fane. Så dette, men også det å utforske hele øyen, å finne en par vanskelig valg og kule oppdrag, gjør at dette er blant favoritt øyeblikk

8) Som sikkert mange sier karakteren Malady, hun har blitt en av min absolutt favoritt side karakterer og kvinnelig karakter i spill

9) Condor/ Featherfall, igjen akt 2 så kan man utforske en gravplass, på toppen av gravplassen finner man da en haug av fugler, du kan dog snakke med en av fuglene og overbevise han om at du er hans nye mester.

10) The secret of the dwarf (Dronning Justina)- Starter vel i akt 2 da du får vite at noen driver og konsiperer mot dvergene og at Justina skal gjør ett eller annet. Du finner jo da tilslutt ut at hun blir manipulert , og etter at du finner hun i akt 4 , tror det er helt valgfritt om du gjør det eller ikke havner du en stor samtale med en karakter, som snakker om alle dine bragder , for deretter stunne hele partiet ditt for så ha planer om ta livet av deg og vennene med en livsfarlig gass , det funker jo ikke, dere sloss du tar livet av gjengen hennes, finner så ut hvor de «kidnappet» Justina for så å se ho bare smelle en dør rett åpen å ha tatt live av en par av «vaktene» hennes... noe som åpenbart tilsier at du ikke skal gjør hun sina ,med mindre du vet hvem du har med å gjøre og hva du gjør.

Noen kjappe honorable mentions. Første gang man snakker med et dyr og utforsker den mekanikken, når man møte de fire spøkelsene som er fanget der helt til du frigjør dem ved å slipp sjelen demmes fra noen krukker (rare greier, gir nok mer mening hvis du spiller), når du utforsker bryllupet i akt 4 , redde draken og sikkert en haug av ting jeg har glemt.

Mine 6 favoritt spill fra forrige generasjon

Skrevet av Xtord den 26 oktober 2017 klokken 20:03

Kanskje på tide at jeg fikk ut en blogg jeg å. Vel dette er uansett en total subjektiv liste, ja alle disse er vel likt av så å si majoriteten av folk. Men, jeg skal ekskludere spill fra håndholdt. Er vel enkelig bare the world ends with you som skulle vært vurdert.

Skal også unngå spill jeg enda ikke har fullført så derfor ingen Assassins Creed Black Flag for eksempel. Også vært å nevne er at jeg generelt liker gamepay (noe litt nytt kanskje), fremfor spill som har større fokus på historie, det er dog noen unntak, og spesielt en eller annen variant av rpg sjangeren og visuelle noveller så er det støkk motsatt.

Så hvis det er noen spill som ikke havner på listen så kan det være noen av forklaringen, skal også ta noen kjapt på honorable mention av forskjellige grunner. Også remastered/ reboot dukker ikke opp.

PS: ingen spill er perfekte som man sier og jeg er også mot rating systemet.

Noen honorable mention 1

1) The last of us (grounded). Ok hadde det ikke vært får et bare små problemer så kunne det
sikkert nådd opp. Er nok det et av spillene på honorable mention som er nærmest. Spilte det seneste i sommeren 2016, og hadde det ikke vært for at det hovedsakelig var en del små bugs jeg opplevde, en krasj, noen ai problemer, kropper som forsvant, piler som forsvant, ting jeg kunne plukke opp i det ene øyeblikket for så å forsvinne det andre, så kunne dette nådd helt opp, samtidig så er jo spillet strengt tatt hvis man har sett en del horror filmer etc veldig forutsigbart , men for all del det er vel helt subjektivt, og det er vel også om det går under horror eller survival, solid spill, og sikkert et av få unntak jeg har hvor jeg går litt imot majoriteten.

2) Batman arkham city. Vel største grunnen til at dette ikke når helt opp er rett og slett at det er litt vel lenge siden jeg har spilt dette.

3) Uncharted 2, ja litt det samme som batman arkham city, magefølelsen sier dog at jeg vil fremdeles like det bedre en TLOU, men to vidt forskjellige sjangere.

4) Rainbow six vegas 1 og 2. Ok for all del, det er et av få spill jeg kan spille hvis jeg kjeder vettet av meg, og jeg har 100 hvis av timer i begge, men ja, det er bare solide og morsomme spill. Hadde jeg lagd den for bare pur fun kunne dette fort vært på toppen.

5) Fallout 3 og New vegas, samme som uncharted 2 og arkham city for lenge siden jeg har spilt de, vil sikkert likt de enda, men hvor mye.

Vi har også:

Tilslutt kan vi også nevne splinter cell double agent, ja jeg likte det og jeg vet brukere generelt ikke er så fan av 7gen versjonen. Også assasins creed 2 alt for lenge siden det har blitt spilt. Deus ex human revolution (men, ja deus ex 2000 er fremdeles det beste i serien, syns jeg da), men bunnsolid stealth spill, noen spørsmål ved bossene selv problemet der blir vel løst i definitive edition. Samt red dead redemption , spilte senest i fjor sommer 2016, koste meg, men ja, jeg vet ikke helt , også gta v som jeg liker spesielt hvis jeg spiller med venner ( sikkert det samme som tlou at jeg ikke er helt enig i majoriteten. Vi har også valkyrie chronicles et meget godt turn based strategi rpg spill, med gode karakterer spesielt i Allicia og Welkin og har også noen triste øyeblikk, svært nært. Også modern warfare 2 mest fordi alle de gode timene på Snd eller med venner, spec ops er også fun nok. Metal gear solid 4 guns of the patrios, men også ikke spilt på en veldig god stund, dog runnet 3-4 ganger.

Uansett dette er hvordan min topp seks antakeligvis vil se ut de fleste dagene, men som de sier here we og :

6) Skyrim, vel jeg var en av de heldige som ikke hadde så mye bugs når jeg fikk dette på launchen. Hadde få problemer, veldig få krasjer, men ja hadde jo som folk en par små bugs.
Og for all del jeg kan gå med på at magi systemet og krafting systemet og sånn er litt toned ned i forhold til morrowind etc, det er heller ikke mange karakterer du vil huske, og det er heller ikke veldig vanskelig (liker at spill gir litt utfordring), og historien er heller ingenting å skryte av, men det som gjør det spillet for meg er enkelt og greit friheten i hva man skal gjøre, spille still, hvor man skal gå osv. I det ene øyeblikket med heartfire er man familie far og det andre utforsker man en hule eller sloss mot vampyrer osv.

5) Dark souls. Vel jeg startet med nr 2, men dark souls 1 var så kult, enten det var å solo bosser etter å dø ørten ganger eller og coop, så var det så tilfredsstillende og ta bosser, opplever alle de nye fiende typene, utforske verdenene og runne spillet, et fantastisk spill.

4) Mass effect 2. Hva skal man si da, runnet det 4 ganger eller noe rundt 120 timer på det. Første gjennomgangen gikk rett og slett til dass, jeg glemte å rekruttere Legion blant annet, og over halv parten av party memeberne døde i suicde mission som fremdeles er opp der blant de beste spille øyeblikkene mine, de siste 2 timene er pure gull, tror 4 stk eller noe overlevde suicide mission. Tok meg 4 gjennomganger og få en så å si perfekt gjennomgang når det kommer til å holde alle som lojale og få alle til å overleve.

Husker også at jeg kjøpte det på coob obs, så bare coveret og fikk det som sommer gave, rett etter jeg fullførte det var jeg jo så hypet til Mass effect 3, da hadde jo også reveal traileren kommet ut dog for noen måender siden og det gjorde med veldig hypet og har vel ikke blitt så hypet på et spill siden da, men vi vet hvordan det gikk, ok Mass effect 3 er ikke dårlig, men ja, dere vet, en ending som er bare ok med extended cut og mye mindre rpg elementer.

3) Borderlands 2. Vel 49 timer på steam ikke mye og rundt det samme på ps3. Veldig morsomt med venner, og greit alene. Liker at det så mye forskjellige type våpen og at de har forskjellige effekter, også glad i skills og badass systemet. Det er også mye gode quest . Liker verdenen, setingen også videre og hvem vet hvor det vil havne når og om jeg blir ferdig med de 4 dlc-ene, Tiny Tina's Assault on Dragon Keep skal visst være helt fantastisk og som en liten nyhet til Sideswipe, jeg har startet på tales of borderlands.

2) Civilization 5. Det andre spillet på den listen jeg kan spille hvis jeg skulle kjedet vettet av meg. Et av mine favoritt turn based spill og i hvertfall et av mine favoritt turn based strategi spill, bare fire emblem awakening / eller fe 7 (nostalgia grunner) er i nærheten. Men, det som gjør dette spillet for meg er alle de forskjellige måtene og vinne spillet på, alle de forskjellige sivilisasjonene osv. Jeg brukte også over 120 timer før jeg endelig slo ai-en. Har også så å si ingen problemer med dette spillet, spesielt med expansion pakkene.

1) Portal 2 . Det skal sies at alle disse spillene og spesielt topp 2 kunne vært på en enkel dag hvis det gir mening vært min favoritt. Men, hvorfor portal 2, det er veldig vanskelig å si, for all del avhengig av humør kunne jo listen sett litt annerledes ut, men jeg tror mye henger med at det er et nært perfekt puzzle- platformer hvert fall for min del. Jeg liker historien bedre enn i nr 1, ja jeg skjønner at folk kan fortrekke nr 1 pga det blant annet er kortere og at for noen kanskje er nr 2 i overkant lang, jeg syns ikke det eller at det ikke har for mange nyheter ... men, dette er et spill med mye god humor takk være Glados og Wheatley. Samtidig føler jeg det legger til akkurat nok nye elementer. Men, det også viktig å si at dette spillet reddet hva som kunne bli en ganske dårlig jul i fjor, til og bli bra, jeg har ikke mer enn 10 timer eller noe alene, men jeg har over 100 timer med en venn og selv etter 120 timer fant vi nye elemeneter på coop og mods.

Hvis vi snakker om de etterfølgeren jeg ser mest frem til så er det denne eller borderlands 3 antakeligvis, også begynt å bli spent på pillars of eternity 2 siden jeg har fått et litt større øye i den sjangeren, en sjanger jeg virkelig liker pga planescape torment og divinity original sin 2.

Også vært å si at jeg heller ikke tar med super mario galaxy siden jeg ikke har fullført spillet (kan hende jeg oppdaterer bloggen når jeg fullfører det mangler et par stjerner og liker per nu an til å nå topp 6.

Heldigvis dukker i det minste noen av disse spilla opp diverse topp 20 lister eller 100 for den slags, dog alle de er jo total subjektive uansett, så samme det.

Takk for meg Tord. Følte for å få ut noe, følte for å skrive noe. Og det kan hende denne bloggen kom litt sent.

PS: Kanskje noen spill har blitt glemt. Fant ut at jeg blant annet hadde glemt rayman legends etter å sett origins var på listen til Glorfindel, det vil også nådd tett under 6 plassen , minst.

Få tiden til å gå #Short'n'sweet

Skrevet av Xtord den 26 mai 2017 klokken 09:06

Jeg sa vel til Khriipy at jeg skulle se hva jeg kunne finne på i dette temaet så da blir det en blogg til. Og som Cheezdoodlge sier så er min liste også ganske tilfeldig. Så her er liste over spill jeg spiller si hvis jeg har en time maks eller bare rett og slett vil ha tiden til å gå.

Mario kart 8. Det kan hende jeg spiller dette i flere timer, men dette er allikevel et enkelt spill å sette seg inn i. Bare ta en 10 talls runder om ikke 12-15 så har du passert sirka en time. Enten det er å spill alene eller hvis jeg spiller med søstera mi så funker dette. Klart hvis jeg har god tid så er det veldig fristende å spille det så mye at jeg får en første plass på online delen. I tillegg må det sies at dette er nok et av mine favoritt spill som har kommet ut et 2011.

Fifa 16 (hvilke som helst funker vel enkelig) Jeg stod over fifa 17, jeg holdt på å hoppe over fifa 16 og men, kjøpt det i fjor sommer da det var på salg ... frem til det hadde jeg prøvd litt PES. Å selv med alle de små problemene jeg har med disse spillene. Når jeg skal ha si en kjapp 30 min til å gå evnt 1 time så rekker du 2 kamper kanskje 3 kamper online ... Og jeg spiller ofte fifa når det er fotball senere på dagen, for da er jeg i fotball humør og bare vil ha dagen til å gå. Eller at det er 20-30 min til vi skal se en film eller spise i familien så det å spille en fotball kamp det funker så det holder. Men, jeg liker ofte gjerne å slutte fifa dagen / runden med en seier evnt uavgjort eller at jeg i det minste er ferdig med sesongen.

Civilization 5. Ok jeg har til gode å få startet nr 6. Men, civilization 5 er det spillet jeg har brukt mest tid på steam. Og selv om majoritetene av gangen jeg spiller det så bruker jeg gjerne langt over 1 time gjerne 2-3 timer, tiden går fort i dette spillet. Det er for en grunn man sier bare en turn til. Men, det er klart å spesielt den perioden jeg spilte det mest julen 2015 om jeg ikke tar feil hvor jeg spilte meget mye. Så funker dette meget bra spesielt de første 50-100 turnsa av spillet, da tar jo en turn knapt et minutt. Jo lenger ut spill du tar jo lenger tid tar turnsa å selv det funker, spørsmål er heller om du klarer og legge det fra deg. Når du kommer de senere turns bruker du vel 2-3 minutter og tenker det ah det var sånn jeg sluttet spillet sist gang og runden tar fort opptil 3 minutter og ikke bare et. Igjen skal det sies at jeg veldig, veldig ofte ved unntak av noen få ganger at jeg gjerne spiller dette i over 2 timer. Så det er vel enkelig ikke det beste eksempelet fra denne listen

Mw2/ black ops , kanskje også mw3. Det er mer og mer sjelden jeg spiller cod. Spesielt mw2 og mw3. MW3 har jeg vel ikke spilt siden det kom ut. MW2 har jeg prøvd på i senere tid men, alt for mange hackere. Black ops kan gå hvis du har flaks og finner en decent lobby, men på Search og destroy så finner du ofte en hacker og det er gjerne search and destroy jeg spiller når jeg spiller alene og da black ops, så det tar gjerne litt tid før du finner en ok lobby. Da får du jo tatt 3-5 runder minst. Selvsagt de fleste gangene jeg har tatt opp black ops er når jeg spiller med søstera mi og som regel spiller vi da mer enn en time, men det hender vi bare rekker sirka en time og da rekker vi i hvert fall fem runder med Team Deathmatch eller noe annet som Demoliton, Domination og Capture the flag. Samme med civilzation 5 det er ikke den beste eksemplet siden jeg gjør det utrolig sjelden, men muligheten er der

Rocket league. Khriipy nevnte dette. Og det gjør jaggu jeg også. Det hender jo at jeg finner ut at jeg vil spill rocket league og m det er rett og slett veldig morsomt, det er variert, det er vanskelig å mestre, og nok game modes, skulle gjerne ønske jeg hadde noen å spill det med. I tillegg liker jeg musikken. Men, igjen å ta en par runder her funker meget bra
.
Til slutt tar vi med Rainbow six vegas 2. Ikke siege men, Vegas 2. Er vel det ps3 spillet jeg spiller mest av nå har jeg ikke spilt det siden april for da kom Persona 5 ut. Men, det hender jo noen ganger at jeg tar en kjapp runde eller to. Har sikkert flere 100 timer i dette spillet og det bare på terrorist hunt. Selvsagt når jeg ofte spiller dette spiller jeg det gjerne mer enn en time, men at en time funker meget bra det gjør det. Ta en 3-4 runder bare får å få tiden til å gå det funker. Og det er lett å sette seg inn i. Skulle bare ønske jeg hadde noen jeg kjente som jeg kunne spille det med.

Det er sikkert flere spill jeg kunne tatt med som fire emblem 7 eller andre spill i den serien hvor det hender jeg kan slå av en time kjapt i bilen.

Denne gangen velger jeg å svare på nr 2 å. Jeg har ofte sjansen å få gjort mye av det jeg vil. Ved unntak å ta en tur med hunden. Men, når jeg har frihet på et par timer, så kan det gå alt fra å ta en lur i sofaen, ta et bad. Se en del tv-serier som, som nå med battlestar galactica og vikings i for litt over en uke siden, må få sett resten sesong 4 der snart. Eller finne et eller annet spill og spille, eller starte på og få prøvd å runne.

Takk for meg Tord.

PS: Kan også nevne portal 2. Etter over 100 timer nå så legger jeg stadig merke til nye ting