Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Oppgjør med ukultur

Oppgjør med ukultur

Skrevet av AndyLonn den 25 september 2014 klokken 21:09
Dette innlegget er kategorisert under: #gamergate, Mobbing, Quinnspiracy, Ukultur

Når jeg vokste opp var det å være "gamer" noe man skulle skamme seg over. Jeg skammet meg aldri. Jeg visste at det jeg interesserte meg for var viktig for meg, Langt viktigere enn det mange av de andre barna på min alder interesserte seg for på den tiden. Jeg ble kalt ord som Datanerd, Datageek osv. som om det skulle være noe negativt. Selvfølgelig tok jeg meg nær av det. Dette handlet ikke om hva jeg ble kalt, men hva folk tenkte om det jeg likte å bedrive tiden min med, og fordommene som de hadde mot slike som meg.

"Datanerd" er vel det ordet de bommet mest med. Joda hvis pc'en din har problemer, kan det hende jeg kan fikse den. Men jeg kan verken programmere eller skrive kode. Jeg kan såvidt sette opp en nettside, og selv de mest avanserte funksjonene der er langt forbi min forstand. Jeg kan bygge en PC, men det ene og alene fordi det er så enkelt. Delene du får med passer som regel bare en plass.

Etterhvert har jeg blitt stolt av disse navnene, og isteden for å stille meg på bakbeina å prøve å forsvare det å være gamer har jeg prøvd å la folk se min side av saken. Og jeg må si det som det er, Vi har kommet langt siden 90 tallet når det kommer til hvor åpne vi er blitt med hvordan vi ser på det andre interesserer seg for.

Men som jeg skrev langt og lenge om i forrige blogginlegg "Giftige Spillmiljøer", Er det vanskelig for meg å identifisere meg selv som en gamer lengre. Misforstå meg rett, interessen for spill, spillutvikling og kulturen rundt spill har ikke dalnet, jeg er bare dritt lei alt det negative som blir assosiert med gamere nå for tiden. Jeg har alltid vært klar over at rasisme, hat og lignende former for hets har foregått på Internett, og da spesielt blant gamere, men det har kommet til et punkt hvor jeg har måttet sett meg selv i speilet og vurdere hvorvidt jeg er en gamer lenger...

I 1947 var det et motorsykkel treff som gikk aldeles skeis. Nå skal ikke jeg gå inn på detaljene rundt det som skjedde der men kan si så mye som at det var der mange av de fordommene som folk idag har mot MC gjenger stammer fra. Det er også et sitat som stammer derfra som jeg syntes passer godt inn i det veiskille jeg føler vi gamere befinner oss i. Det er uvisst hvem som faktisk sa det, noe mener at det var The American Motorcycle Association som skal ha sagt det, noe de i senere har benektet. Uansett er budskapet ganske treffende:

"the trouble was caused by the one per cent deviant that tarnishes the public image of both motorcycles and motorcyclists and that the other ninety-nine per cent of motorcyclists are good, decent, law-abiding citizens."

Jeg vet at det ikke er alle som kaller seg gamere som driver å forgifter miljøet vårt. Jeg håper og tror at dette er en bitte liten andel av spillere. Men problemet er der fortsatt. De bruker den samme betegnelsen som mange av oss gjør, og jeg tror dette leder til at mange vil se på gamere som usle små kvinnehatende kryp som ikke gjør annet en å plage folk, starte hat kampanjer mot prominente spill personligheter og truer folk med voldtekt og drap via twitter.

Jeg foreslår at alle som tar avstand fra denne slags oppførsel kaster fra seg "Gamer" tittelen, og heller kaller seg selv en spillentusiast slik MC entusiastene måtte da navnet "Biker" ofte ble negativt assosiert. På denne måten kan vi skille oss fra den negative omtalen gamere får for tiden, og heller glede oss over vår felles interesse for spill og spillkultur. Det har ikke noe å si hvilket kjønn du er, Hvilken legning du har, Hvilken gud du ber til eller hvor dedikert du er til spill. Har du interessen er du hjertelig velkommen

Fra nå av er jeg ikke en gamer. Jeg er en spillentusiast , og det er jeg fordømt stolt av.

HQ