Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Solen er vår største fiende...?!

Skrevet av Bernt Erik den 27 mars 2009 klokken 12:02

Mange har garantert hørt frasen "Nå må du være forsiktig med solen og passe på å smøre deg inn med solfaktor" Dette er noe jeg selv hørte mye av da jeg var barn og noe jeg selv sier til mine barn. Solen er farlig og føflekkreft er noe som faktisk er ganske så utbredt. Derfor skal man være forsiktig med å solen

Etter at jeg la opp bloggen om filmene Knowing og 2012, har flere og flere spådommer rundt det året dukket opp og for meg blir dette året bare mer og mer mystisk. Det sies at dette er året hvor jorden skal gå under på grunn av store forandringer i jordsyklusen og magnetismen. Store katastrofer skal inntreffe og solen får kanskje en av sine største solflekk-stormer som vil slå ut all elektronikk og sørge for at Norge og resten av den nordlige halvkule blir slått tilbake som et u-land.

At slike solstormer skjer titt og ofte vet vi og kan bevise det med nordlyset. Men at massive solstormer med kraftige ødeleggelser som slår ut all elektronikk og som får oss tilbake til steinalderen er for meg litt utenkelig. Etter å ha lest en del rundt dette temaet har faktisk dette skjedd før og da i slutten av 1800-tallet. På den tiden ble ikke skadene så store, men telegrafer skal ha slått gnister og telegrafister skal faktisk ha blitt brent til døde og mange ble brannskadet. Faktisk har det vært slike tilfeller i den nyere tid også. I 1989 skjedde noe lignende og strømmen i Sør-Sverige og Quebec i Canada ble slått ut i hele 24 timer. Så mitt spørsmål er, er virkelig solen så farlig at den kan slå oss ut selv om den befinner seg så ufattelig langt unna oss?

Om fem-seks milliarder år vil solen spise opp jorden. Da vil solen vokse seg så stor at den tar med seg alle de nærliggende planetene. Det er noen år til og sjansene er store for at menneskeheten har kommet seg på en annen planet.

Nå er jeg som sagt spent på året 2012 og hva som "kanskje" vil skje. For med historier om dommedag og andre store katastrofer, må jeg si meg litt redd til dette året. Om alt er bare sprøyt kan man jo aldri vite, for både spåmenn og forskere har inne mellom fått rett i sine spådommer angående slike katastrofer.

Hva tror du - er det noe i historiene som lurer rundt det "fatale" året 2012 eller er det bare tull alt sammen? Kan man forutse slike hendelser og er solen så farlig som forskere vil ha det til? Er solen en større trussel enn klimaendringene?