Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Jenter og spilling!

Skrevet av Bernt Erik den 23 august 2009 klokken 10:39

Da jeg startet som gamer for en mannsalder siden, var det ikke mange jenter som spilte. Da vil spilling i jentenes øyne veldig nerdete og snakke om spill ga oss noen rullende blikk fra jentene. Den første kvelden sammen med madammen for snart 14 år siden, ble innviet med å vise min store lidenskap, nemlig å spille. Jeg presenterte en rekke spill for madammen og et spill falt virkelig i smak - nemlig Twintris på min Amiga 1200. Så fikk madammen øynene opp for Superfrog samt Pinball Fantasies og Pinball Dreams. Kvelden var fullkommen. Vi satte og spilte lenge inntil vi fant ut at vi skulle se en film som het Backdraft. Sent på kvelden kjørte jeg hjem madammen og vi hadde hatt det fint og det med spilling.

Tiden etter ble det mang en spillaften hvor madammen faktisk etter hvert slo meg i Twintris. At hun var åpen for spilling var perfekt for meg i og med at jeg spilte en god del selv. På den tiden var det ikke mange jenter som likte spilling, men i dagens samfunn finnes det svært mange jenter som spiller. Det er ikke lenger nerdete å spille. Det finnes jenter som er flinkere enn oss gutta til å spille diverse spill noe som utfordrer oss igjen - vi kan jo ike bli slått av en jente i vårt favorittspill - kan vi vel?

Selv synes jeg det er moro med jenter som spiller og kjenner veldig mange som gjør det. I dag spiller ikke madammen like mye i dag som da vi møttes, men det blir noen runder med blant annet Mario Kart Wii og her kniver vi godt mot hverandre. Det ene øyeblikket gruser hun meg og i det andre er det min tur. Vi kan sitte på times vis og spille Mario Kart Wii.

Som dere vet har jeg to døtre og den ene på 11 år er veldig flink i spill og koser seg best med f.eks. The Sims 3, dyrespill samt en haug med spill. Den yngste datteren min på snart 1 1/2 år vet også hva spill er og ser gjerne på oss når vi spiller. Helst vil hun leke med kontrollerne og når hun får prøve Wii-moten, står hun og veiver med den akkurat slik vi gjør. Det er snodig og se hvor fort hun lærer og artig er det. For i The gaming family skal alle spille om det er barne, -lære, -sport, -familie eller andre typer spill.

Nedenfor ser dere en noe konsentrert Malin (1 1/2 år) som koser seg med Xbox 360 kontrolleren og det spillet hun liker best er Hannah Montana - The Movie Xbox 360 samt Mario Kart Wii!