Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Grunn til bekymring...!?

Skrevet av Bernt Erik den 22 november 2009 klokken 12:43

Selv er jeg 37 år og har en fin familie, hus og bil. Selvsagt hadde vi ikke klart å skaffet huset og bilen om vi ikke hadde fått lån i banken. Tider da man kunne låne til like over pipa er nå over etter at finanskrisen tok overhånd. Bankene er i dag veldig nøkterne til å låne ut i det hele tatt og krever at du har en del egenkapital om du skal låne til et hus.

Jeg leste om en sak på nettavisen hvor en mann ble sjokkert over svarene han fikk av bankene han hadde forespurt om lån fra. Men en samlet inntekt på over 650 000 kroner og en egenkapital fikk ikke mannen et lån på 2.2 millioner. Bankene kunne gi han et lån på 630 000 kroner og det ville jo ikke ha dekket noe i forhold til summen på huset. Det er ikke til å tro at det går an og man kan begynne å lure når personer med så bra inntekt ikke en gang får lån.

Klarer du å spare såpass mye med penger til du skal kjøpe deg hus at du vil få et lån som tilsvarer det mannen skulle få? Er det rett av bankene å være så gniene? Er det andre instanser som må inn på banen å hjelpe her? For med mange studenter som blir ferdige med utdannelsen, blir det fort vanskelig for disse som ikke eier en krone i egenkapital.

Nei, selv er jeg litt bekymret for mine barn som en gang skal ut å låne for å kjøpe seg tak over hodet. Håper inderlig at det da blir bedre tider og at bankene ikke er like gniene...