Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Barn som spiller har god utvikling!

Skrevet av Bernt Erik den 23 september 2010 klokken 21:51

Jeg har i mange år nå studert barn som spiller. Da snakker jeg både om mine egne fire barn og ikke minst andre barn som har vært på besøk eller hvor jeg har vært på besøk. For meg er spilling blitt en viktig del av oppveksten på lik linje som å være med i idrett, gå på skole samt andre viktig ting som preger barnet de første årene.

Jeg har opplevd og sett barn som spilt og vært kjempeflinke på skolen, takle pressede situasjoner på en imponerende måte samt fått sett hvilken glede spilling har på barna. Dette gjør at gleden er desto større når jeg drar ut til barnehager, skoler og kommuner for å snakke om barns forhold til spill og hvor viktig det er at barn noen timer i uken får lov til å spille.

Malin som nå er to år, har lært seg DS-en ut og inn. Hun tar bilder, går ut på nettet og sitter og koser seg med Hello kitty som er på engelsk uten å skjønne et kvekk. Likevel vet hun hvor hun skal trykke for at ting skjer på skjermen. Malin har blitt veldig flink til å ta bilder med DS-en og hun bruker den til å legge inn stemmer m.m. Emil på fem år har kommet 80% ut i Super Mario Galaxy 2 og jeg har kun hjulpet han et par ganger noe jeg synes er ganske så imponerende . I tillegg knuser han oss i Mario Kart og er en kløpper i all slags spill. Markus som er ni år er også veldig flink i spill, men han har bitt av fiskebasillen og bruker så og si alle penger han tjener på fiskeutstyr og i tillegg er han veldig flink i alle former for idrett. Silje på 12 år derimot, hun digger The Sims 2 og 3 samt at hun elsker alt av spill som innbefatter simulasjon av dyrespill og ikke minst Facebook-spill.

Det er interessant å følge barna synes jeg og det og se utviklingen hvordan de påvirkes av spillingen på en positiv måte. I tillegg lærer de seg hvordan spillene er bygd samt lærer seg språk. I mine øyne er det mange flere positive sider med spilling enn negative, selvsagt så fremt at spillingen begrenses slik at de kan være med andre ting som er viktig i oppveksten.

Nå venter jeg bare på å komme meg til Steinkjer kommune som har leid meg inn til foredrag og ser frem til å messe om spill og muligheter som ligger i spill blant annet i læresammenheng. Det blir spennende å se hvordan de tar det og hvor åpne de er til nettopp denne "spesielle" læreformen.

Har du søsken eller har sett barn som virkelig er kløppere innenfor spillverden?

Nedenfor ser dere Emil som hoppet opp og ned for Super Mario Galaxy 2 og Malin som koser seg med DS-en!