Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Spillavhengig - er du det?

Skrevet av Bernt Erik den 8 oktober 2010 klokken 09:32

Det har den siste tiden blitt snakket varmt om både spill og barn som spiller 18 års spill i tillegg til spillavhengighet. På forbrukerprogrammet FBI på NRK tok de opp barn fra 9 til 12 år som spilte 18 års spill og 1 av 3 i denne alderen hadde utrolig nok spilt spill med denne aldersgrensen. Selv har jeg barn og aldri i livet hadde de fått spilt så grove spill med denne aldersgrensen. For det er jo en grunn for at spillet har 18 års aldersgrense. Hadde barna vært mellom 15-16 år hadde jeg sett litt mellom fingrene og etter hvilket spill det hadde vært, men 9 til 12 år skal aldri i verden hadde de fått spilt spill med 18 års aldersgrense!

Det er også blitt sagt av forskere at barn får spesiell form for aggresjon av å spille 18 års spill og dette er noe som kan oppfattes av de barna som får denne "gleden". Nå føler jeg det er på tide at mammaer og pappaer følger med på hva barna spiller, for i mine øyne har dette gått litt for langt. Hva mener du? Fikk du .f.eks. spille spill med 18 års aldersgrense når du var yngre og hadde foreldrene dine noen kontroll på hva du spilte eller hva du spiller i dag?

På gårsdagens tabloid var temaet spillavhengighet og at mange barn i dagens samfunn faktisk har en spillavhengighet. Med det menes at barna sitter langt over fire timer og spiller hver dag. En ny undersøkelse gjort av NOVA viser at over 3500 barn lider av nettopp spillavhengighet. Over 15 000 barn spiller fire timer eller mer daglig og dette gir grunn for bekymring mener undersøkelsen.

Mine barn spiller mellom 2-3 timer fire til fem dager i uken og dette kommer selvsagt an på været og hva annet vi som familie finner på. Selv sitter jeg mellom 2-3 timer hver dag foruten helgen, da tar jeg meg datafri for å bruke tid på familien og Ann Helen.

Hvordan er det med deg, er du spillavhengig? Spiller du f.eks. mer enn fire timer?

Nedenfor ser dere Malin på to år spiller Wii, mens Markus 9 år sitter i bakgrunnen med en Wii-kontroller i hånden. Selv mener jeg det er viktig at barn blir en del av spillsamfunnet og da tenker jeg på alle de positive sidene spillingen har