Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

18-års aldersgrense for bruk av solarium

Skrevet av Bernt Erik den 25 januar 2011 klokken 14:10

Du ligger og hører det summer i rundt deg med favorittlåta plutselig dukker opp på iPod-en din. Det er godt og varmt og kjenner svetten pipler nedover kroppen din. Du har ligget en stund nå og lurer på om det snart er slutt på gleden som varmer opp din etter hvert gylne kropp. Plutselig blir alt kaldt og det skarpe lyset slås av. Kroppen din har blitt litt brunere og du er fornøyd med deg selv. Herlig tenker du, og planlegger neste besøk i den kunstige solen allerede i morgen.

Er du en av de som besøker solarium regelmessig og er under 18 år? Nå kan dette bli historie. For i dag ble det forslaget til aldersgrense ved soling i solarium sendt til høring og sjansen for at dette forslaget blir godkjent er stor.

Selv har jeg tatt sol en rekke ganger, men bruker ikke solarium aktivt lengre slik jeg gjorde da jeg var yngre. Selvsagt skjønner jeg hvorfor man vil prøve å kontrollere dette, for antall med føflekkkreft har vokst ganske mye de siste årene og det bekymrer forskerne og legene.

Bruker du solarium for å bli brun eller lar du vår gode og varme sol gjøre jobben? Hvis du hadde hatt mulighet til å ta sol i solarium, hadde du gjort det?