Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Vi ruser oss på sosiale medier!

Skrevet av Bernt Erik den 13 april 2011 klokken 12:36

Om det er communytiet på Gamereactor, Facebook, MSN, Netlog, Skybyen, blogg.no eller hva det måtte være, så ser nå flere og flere forskere sammenhengen mellom å bruke disse sosiale mediene som det å ruse seg. Er det slik at vi IKKE kan klare oss uten og må være tilgjengelig ovenfor våre venner på disse nettsidene? Jeg tror faktisk det og selv er jeg avhengig av å kunne se hva som har skjedd, hvem som har kommentert bloggen, hvem har sendt meg en privat melding eller kommentert i gjesteboken min. Jeg bare sjekke det ut og får jeg ikke muligheten, så kjenner jeg rastløsheten stige godt i kropp og sjel.

Faktisk får vi i følge disse forskerne en skikkelig rus av å bruke tiden på sosiale medier og dette beviser også viktigheten av å kunne være online 24/7. Selvsagt er denne rusen langt mer ufarlig enn hva tobakk, alkohol eller andre sterkere stoffer er, men er det likevel sunt? For jo mer tid vi bruker på disse mediene, jo mindre aktivieter utfører vi også, sier forskerne. Derfor er det viktig å finne en fin balansegang mellom det å bruke tiden aktivt på andre ting og så kunne koste på seg en time eller to med sosiale medier på kvelden før leggetid.

Hvordan er det med, er du avhengig av å bruke disse sosiale mediene eller skjønner du ikke hva disse forskerne snakker om når de sammenligner dette som rus for kroppen?

Håper inderlig at dette IKKE skjer som på bildet under...!