Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Biler - Mater National Championship - PC

Skrevet av Bernt Erik den 7 desember 2007 klokken 14:39

Jeg elsket filmen Biler da den kom på DVD og spillet var også veldig bra og noe som ga barna en ny opplevelse med tanke på frihet. For det er ikke bare oss voksne som nå kan kose oss med spill hvor frihet er nøkkelordet. I det første Biler-spillet kunne du mer eller mindre kjøre hvor du måtte ønske på din søken etter nye spennende eventyr og oppsamling av lyn. I hovedrollen fant vi den alltid fornøyde Lynet McQueen og barna elsket spillet rått og brutalt. Faktisk tror jeg det er et av de spillene som har vært mest spilt.

Nå har en ny film og et nytt spill dukket opp og det heter Cars - Mater National Championship. Også denne gangen kan du kjøre fritt, samle opp lyn som ligger strødd rundt omkring i landskapet, oppsøke dine venner og konkurrere i diverse løp. Her kan du kruse rundt som Lynet McQueen i Radiator Springs, Ornament Valley og Tailfin Pass med alle de kjente bilene fra filmene og velge ut løp hvor målet er å bli best i banekjøring med kjappe racerbiler og monster trucks. I tillegg vil du finne mange, mange småspill som ligger strødd utover området du befinner deg i. Hovedshowet er selvfølgelig Mater-National Championship hvor heder og ære står på spill. I spillet finner du også fem nye og spennende internasjonale karakter og deriblant finner Mike og Sully fra Monsters Inc.

Grafikken er stort sett den samme som det første spillet bortsett fra at områdene har blitt bedre og mer detaljrike, noe som gjør barna enda mer interesserte. Det jeg og barna testet var på engelsk, men vi skjønte godt hva spillet havnet om og hva som skulle gjøres. Lyden er helt grei uten å overraske noe og stemmene er de samme som finner fra filmene, men da de engelske. Til nå har har sønnen min spilt mest og har vel sittet bortimot 11 timer og er fortsatt like spinnvill etter å spille mer. I løpet av en dag hender det at sønnen min spør meg en fem til ti ganger om han får spille det og det er også en kvalitetserklæring på at han liker det nye Biler-spillet.

Alt i alt er spillet godt og for de som ikke kan få nok av Lynet McQueen og vennene hans, anbefaler jeg dette spillet. For med mer action, kjøring og over 20 minispill, får du mye for penga. Selv om jeg ikke ville ha gitt det en toppkarakter, så vet mine barn å sette stor pris på spillet som er ute til en haug med formater. Nå som spillet snart er gjennomført, blir vi vel nødt til å kjøpe filmen. Heldigvis er det snart jul, så får vi se hva julenissen har med seg i sin velfyllte sekk...

Cars: Mater-National Championship ble kjørt på en:
Intel Core 2 Extreme QX6850 3GHz 1333Mhz Socket LGA775, 8MB prosessor. EVGA 8800 GTX m/768MB DDR3 RAM - overklokka versjon, 2GB 6400 RAM fra OCZ, Creative SB, X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Champion Edition lydkort.

Grafikken kjøres på fullt med, alle effekter på high og med en oppløsning på 1680x1050 (som skjermen min NEC Multisync 20WGX2 takler).