Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Imponerende Improtent

Skrevet av Dave den 6 april 2008 klokken 11:54

Nei, tittelen på dagens blogg er ikke en skrivefeil. Det skal med andre ord ikke handle om impotens (heldigvis). I går kveld var jeg på Chateau Neuf (Oslo) sammen med 1000 andre feststemte mennesker. Anledningen var duellen mellom Norges beste improvisatører og underholdere. Stilen var teatersport og stemningen ble etterhvert utrolig høy. På den ene siden sto de nordiske mesterne Teatersport Oslo bestående av Harald Eia, Jan-Paul Brekke (Løvebakken) og Helén Vikstvedt (Hjelpekorpset) de møtte den tredobbelte Norgesmesteren Improtent som består av en rekke skuespillere med komisk sans. I tillegg stilte et dommerpanel med blant annet Steinar Sagen og Guri Solberg.

Hva er teatersport? Vel, i enkle trekk er det en konkurranse i improvisert teater, hvor publikum tar aktivt del i hva som skal fremføres gjennom å foreslå tema, sted osv. for sketsjene som fremvises. Eller som Eia sa det; Idol møter fribryting.

Kan med en gang si at jeg ble veldig, veldig imponert over nivået på begge lag. En ting er å være morsom med et manus i ryggen, men det å være morsom på direkten ved at noen roper et ord eller settingen er enda sterkere. En episode som er verdt å trekke frem fra gårsdagen er Teatersport Oslos improviserte musikal som handlet om en grønnsakshandler på Svalbard som var livredd edderkopper. Absurd og morsomt.

Alt i alt en svært god lørdag der både publikum og dommer utropte Teatersport Oslo til vinner. Hvis du ikke har sett teatersport før anbefaler jeg på det sterkeste å sjekke ut om det finnes noen gode improvisatører i ditt nærmiljø.

Ha en fortsatt god søndag!