Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Om regionlåst 3DS

Skrevet av Ingar Hauge den 18 januar 2011 klokken 10:39

Nintendo 3DS nærmer seg med stormskritt, men utgivelsen ser langt ifra ut til å bli ukontroversiell. Rykter om lav batteritid, skadelig 3D-effekt og kvalme 3DS-spillere er bare blant noen av ryktene som nå går om maskinen om dagene.

Et av ryktene som også har sirkulert er ryktet om at 3DS blir regionssperret. Nå bekrefter VG247 at dette stemmer, ifølge Nintendo selv.

3DS vil komme med tre regionsgrenser: Japan, USA og Europa/Australia. Dermed blir 3DS en av de første håndholdte konsollene på lengre tid med regionssperre.

Det er interessant å lese at Japan og USA blir delt inn i forskjellige soner. Tidligere har Japan og USA alltid vært innenfor samme spillregion, noe som hovedsaklig stammer tilbake til TV- og spillmarkedet på 80-tallet og inndelingen i NTSC og PAL.

Regionsinndeling betyr også mindre spillutvalg i enkelte land, og spillere som behersker japansk (undertegnede inkludert) må nå belage seg på å skaffe en egen, japansk 3DS dersom de ønsker å spille Japan-eksklusive spill.

Hva tenker leserne? Er regionsinndeling et viktig ledd i å beskytte de lokale markedskreftene, eller er det et problematisk kontrollmiddel som er utdatert i forbindelse med den digitale distribusjonens tidsalder?