Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Om sesongstart i japansk baseball

De fleste som blir noenlunde kjent med meg oppdager fort at jeg har litt å gå på når det kommer til interesse for idrett. Jeg prøver så godt jeg kan, og store fotballbegivenheter som Champions League eller VM vekker absolutt interessen og engasjementet hos meg. Men detaljkunnskapene skorter det dessverre mer på, og enhver diskusjon hvor man overveier 4-3-3-formasjonens fordeler fremfor 4-4-2-formasjonen er langt over mitt nivå. Det er ikke alltid det at jeg ikke vil, men det blir bare for mye å sette seg inn i når man allerede har en travel studiehverdag supplert av gaming.

Det finnes derimot et stort og rederlig sportsunntak. Unntaket heter japansk baseball.

I Japan er baseball den store folkesporten (ikke nasjonalsporten, mind you, den tittelen har sumobryting), og enhver tur til Japan bør absolutt inkludere en baseballkamp. Man trenger ikke nødvendigvis like sporten for å nyte kampen: Opplevelsen består like mye i å se på dresskledde japanere som kommer direkte fra jobb stå og skrike og skråle heiarop til sine favorittspillere. Baseballkamper er arenaen hvor japanerne kan ta litt av, med andre ord.

I løpet av en baseballsesong i Japan spilles det 140 kamper (tror jeg), så det blir nok av kampresultater å følge med på fremover. Kommer favorittlaget mitt, Hanshin Tigers, til å stikke av med seieren i år? Tvilsomt. Siden laget startet opp i 1935 har de bare vunnet serien en eneste gang, i 1985. Men trofaste fans henger med i tykt og tynt.

Har du en nisjesport som du følger med på? Hvorfor er det akkurat denne idrettsgrenen som fengsler deg?