Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Om bekreftelse av "Wii 2"

2011 har så langt ikke vært Nintendos store år. Vel å merke har de gitt ut en ny håndholdt konsoll med imponerende 3D-effekt, men storspillene har latt vente på seg. I tillegg melder BBC idag at Nintendos forrige forretningsår viste en inntektsnedgang på hele 66%.

Derfor er det kanskje ikke så rart at Nintendo har valgt dette tidsrommet til å annonsere det som ryktene har sirkulert rundt de siste ukene: Kommer Nintendo snart med en ny hjemmekonsoll? En Wii 2, om du vil?

Eurogamer melder at svaret som kom idag fra Nintendo er: Ja, i 2012.

Det er få spesifike detaljer som ligger klart, men noe vet vi:

* Maskinen har kodenavnet Project Café. Det er ingen garanti for at "Wii" kommer til å bli inkludert i det endelige navnet.

* En testbar modell skal være klar til E3-messen 7.-9.juni.

* De grafiske mulighetene skal være bedre enn dagens muligheter på Playstation 3 og Xbox 360, og maskinen støtter HD (det skulle da bare mangle).

* Bevegelseskontroller vil angivelig fremdeles være en sentral del av kontrollsystemet.

* I tillegg til det Wiis bevegelseskontrollsystem vil Project Café ha en ny håndkontrolltype som kombinerer en mer klassisk håndkontroll med en 6,2-tommers skjerm (her strømmer assosiasjonene til Dreamcast på fortere enn jeg rekker å si "SEGA").

* Nintendo vil med dette mest sannsynlig få opptil to års forsprang på Sony og Microsoft, som ifølge Kotaku tidligere har annonsert at de ikke vil slippe noen nye hjemmekonsoller før tidligst 2014.

Hva skal vi si om dette? Kan Project Café bli maskinen som skal vinne hardcore-spillerne tilbake til Nintendo? Vil Nintendo med dette pløye terrenget for konkurrentene, som kan komme etter med bedre og billigere maskiner? Eller er konsollen et unødvendig element i en spillbransje som blir stadig mer digitalisert og forkaster fysiske medier? Diskuter i kommentarfeltet!