Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Halo 4-skepsis

Skrevet av Kristian den 9 mars 2012 klokken 17:39

I forkant av GDC holdt Microsoft sitt Spring Showcase der de viet mye oppmerksomhet til Halo 4. Spillet slippes allerede senere i år, så det er helt naturlig at MS fyrer opp hypemaskineriet. Merkevaren er kjent, forventningene er store, Halo 4 må jo bare bli bra. Eller?

Selv om mange gleder seg er jeg reservert. Etter tre mer eller mindre identiske Halo-spill i løpet av generasjonen, vet jeg egentlig ikke hvorfor jeg skal glede meg. Spesielt ikke med 343 Industries ved roret, som mest sannsynlig har få ønsker om å fornye serien, men heller opprettholde suksessoppskriften for å gi kjernefansen mer av det samme.

Bare se på 343s utviklerdagbok.

Microsoft har delt lite vesentlig info så langt. Når jeg ser på 343s videodagbok er det ingenting som gjør meg nysgjerrig på spillet, blant alle svevende replikker om hva som skal ivaretas, forbedres og ikke minst hvor episk det kommer til å bli.

De viser et eller annet nytt med et våpen, og snakker om forbedret lyddesign. Ja, og snakker om ny rustning og HUD da... HOLY MACARONI DET BLIR NY HUD!!!!! AWESOME!!!!!!

En annen ting jeg stusser over er hvordan de har valgt å sammenligne spillet med Halo 3. Hvorfor ikke Halo Reach, som helt opplagt ville vært mest naturlig?

Grunnen er ganske opplagt. Bungie gjorde mye med grafikkmotoren fra 2007 (Halo 3) til 2010 (Halo Reach), så sammenligningen med Halo 3 ser langt mer imponerende ut for 343 Industries. Det er manipulerende, ettersom folk flest sammenligner bildene med det forrige spillet. Spekulative ting som dette underbygger skepsisen min.

Jeg får virkelig følelsen av at Halo-serien er på vei inn i samme mønster som Call of Duty-serien. Der Infinity Ward og Bungie tidligere har satt standarden og stått for nyskapning i sine respektive serier, står Treyarch og 343 Industries for mindre relevante utgivelser.

Forstår at jeg virker i overkant negativ og skeptisk. Jeg er tross alt glad i serien, har likt de tidligere spillene kjempegodt. Det er kun det at jeg føler meg litt mettet på det samme spillet på nytt og på nytt.


343 Industries, bevis at jeg tar feil!