Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Masters of Metal, Metallica 13. April

Skrevet av Kronoz den 19 april 2010 klokken 12:50

Beklager sen publisering, men jeg skulle la lokalavisa få sin sjanse. De har så langt ikke brukt den.

13. April gjestet Metallica Norge, nærmere bestemt Oslo, for tiende gang med Death Magnetic tour. De har med seg et av tidenes heftigste laser- og pyroshow, og en setlist som overgår alle forventninger.

For å starte med deg negative, Telenor Arena egner seg ikke som konserthall. Lyden var dårlig, og det har ikke noe med volumet å gjøre. Det var helt perfekt, det samme var Metallica, men kvaliteten på det som kom var ikke helt bra. Så for å fortsette litt med det negative, oppvarmingen (Gojira og Fear Factory) var heller ikke all verden. De greide ikke å få publikum opp i mer enn andre giret en gang.

Dette ordnet seg fort når Metallica endelig entret scenen. Lyset i hallen blir endelig slått av og Ennio Morricones «The Ecstacy of Gold» durer over høytalerne. Han blir etterfulgt av at Metallica entrer med «That Was Just Your Life» og tidenes heftigste lasershow. Allerede midt i denne sangen så tar James Hetfield ordet før de durer videre i sangen.

Det er ingen hemmelighet at karene i Metallica er gamle karer. Det merkes. De bruker litt tid på å komme i gang, men når de først når toppen, da blir de der helt til siste slutt. Toppen begynte de å nå omtrent midt ut i konserten med sanger som blant annet «Sad but True» og overraskende nok «The Unforgiven». En sang jeg desidert ikke hadde forventet å høre. Fantastisk var det.

I tillegg til et heftig lasershow, så har Metallica også noe av det tøffeste jeg har sett innen pyroeffekter. Under starten på «One» (som består av skuddvekslinger og eksplosjoner) så ble scenen omdannet til et eneste stort minefelt hvor flammene sto over alt. Gåsehuden sto lenge etter det. Siden scenen var midt i hallen, så hadde vi også et perfekt utsyn til alt.

For fans av bandets omstridte «The Black Album» var dette en virkelig stor kveld. Sanger som «Sad but True, Wherever I may Roam, The Unforgiven, Nothing Else Matters og Enter Sandman» brølte ut i salen og skapte en stemning uten like.

Hele konserten ble avsluttet med «Seek & Destroy». Her viste Metallica hvor folkelige de er, og hvordan de har greid å holde på publikum så lenge. Hetfield ba om å få belysningen slått på, slik at vi var i rampelyset som han så fint sa det.

Metallica holder seg fremdeles godt, og jeg tror nok at de kommer til å gjøre det i flere år framover. Jeg ser allerede fram til neste gang de kommer tilbake til Norge, for det kommer til å skje. For dette ga mersmak.

Jeg må også beklage at denne teksten er rævva (etter min egen smak)