Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Nei til "bedre" grafikk!

Skrevet av Kronoz den 11 januar 2012 klokken 19:09

Vi ser det hele tiden. "Sjekk den grafikken da!". "Grafikken er rett og slett fantastisk!". "Den mest realistiske grafikken jeg noensinne har sett!". Ganske vanlige setninger når man snakker om et nytt spill. Selv så er jeg ikke så særlig begeistret for utviklingen på grafikkfronten.

La meg forklare litt. Det er selvsagt viktig at et spill har god grafikk. Grafiske feil kan være såpass irriterende at de kan ødelegge opp hele spillopplevelsen. Men det virker som om at med større maskinkraft, så kommer det også et krav om enda mer realistisk grafikk. En utvikling jeg da mener er feil. For realistisk grafikk er nødvendigvis ikke synonymt med god grafikk.

Selvsagt er det imponerende å se spill som Heavy Rain og L.A. Noir. Grafikk i disse spillene er med på å gi oss en følelse, i Heavy Rain sitt tilfelle (som er det eneste av de to spillene jeg faktisk har spilt) en medfølelse for karakterene vi spiller som. Slike følelser er viktige for en spillopplevelse. Likevell så er ikke grafikken realistisk nok til at vi tror vi ser en film, for eksempel. For min del så er det viktig å vite at jeg faktisk spiller et spill. Jeg vil ikke oppleve følelsen av hvordan det er å faktisk drepe noen. Jeg har absolutt ingen behov for det, og det er selve kjernen til at jeg mener at jakten på den realistiske spillgrafikken bør slutte her, når den er på et nærmest perfekt midtpunkt. Realistisk nok, men ikke alt for mye.

Det jeg aller helst ønsker å se er mer utvikling innen, i mangel på et bedre ord, "alternativ" grafikk. Slik som Borderlands og Fortnigh bruker. Jeg vil se spill som virkelig utnytter "tegneserie"-grafikk, animasjonsgrafikk eller et spill som greier å utnyte "retro"-grafikken like mye som Minecraft. Slike ting ønsker jeg meg nå.

Nei til mer realistisk grafikk!