Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Anime 2013 Del 2 5-1

Anime 2013 Del 2 5-1

Dette innlegget er kategorisert under: Anime, AOTY

Jeg går rett på sak i den siste delen av denne kåringen:

5. Monogatari Second Season
TV, 26 eps, komedie, mysterium, ecchi, overnaturlig, 2013

Monogatari-serien er nok en gang tilbake. Den eneste serien som har et godt nok manus til å få fanservice til å funke. Det er ingenting som er som Monogatari-serien. Det er ikke lett å være Koyomi Araragi, halvvampyr og problemløser. Større farer enn tidligere er på ferde, og til og med verden står på spill i den andre sesongen av Monogatari. Har man sett forløperne Bake-, Neko-, og Nisemonogatari bør man ha et klart bilde av hva man går til. De kjappe replikkene, den spesielle visuelle stilen, hoderistingen og de raskt skiftende vinklingene er som vanlig til stede. Det siste tilskuddet til serien er også det hittil beste.

4. Psycho-Pass
TV, 22 eps, maratonvennlig, Action, Sci-Fi, 2012/13

I en nær fremtid lever vi i et perfekt samfunn, der forbrytelser er vanskeligere å begå og der "de råtne eplene" blir plukket opp før de faktisk begår forbrytelser. Dette høres ut som The Minority Report, som jeg for øvrig ikke har sett, men Psycho-Pass utnytter hele settingen til det fulle. Vi følger politiet i deres kamp mot forbryterne. Serien er veldig cyberpunk-inspirert og det kryr av masse elektroniske duppeditter. Serien er veldig spennende, og når Gen "Urobutcher" Urobuchi (Madoka Magica, Fate/Zero, Requiem for the Phantom) er innblandet (manus), er det bare å se frem til mye action, uventede vendinger og død.

3. Shingeki no Kyojin (Attack on Titan)
TV, 25 eps, maratonvennlig, action, drama, superkrefter, fantasi, 2013

Årets selvsagte og mest populære tittel på listen. Vi skal flere hundre år tilbake i tid og være vitne til menneskenes nære sammenbrudd som følge av titanenes enorme press. Titanene er flere meter høye og tilsynelatende ganske dumme. Menneskene bor innenfor murer som skal holde titanene ute. Når titanene så bryter gjennom den ene muren, oversvømmer byen og dreper hovedpersonen Eren Yeagers mor, sverger han hevn over alle titaner. Det er en ting som hindrer Shingeki no Kyojin fra å havne høyere på listen, og det er at karakterutviklingen i serien er ganske dårlig på de fleste karakterene, spesielt hovedpersonen. Hvis man vil ha en actionfest satt til de virkelig gamle dager, så er det virkelig noe for deg, og serien er stort sett veldig unik hvis man skal sammenligne med det meste annet.

2. Uchouten Kazoku (The Eccentric Family)
TV, 13 eps, maratonvennlig, komedie, fantasi, hverdagslivet, 2013

Kanskje årets mest oversette tittel. Skaperen av The Tatami Galaxy, Tomihiko Morimi, er heldigvis nok en gang tilbake med noe fantasifullt og spennende. Denne gangen er det fokus på tanukier (japansk vaskebjørnhund), deres magiske evne til å forvandle seg til alt mulig rart og mennesket som deres naturlige fiende. Serien er helt nydelig animert, har nok av referanser til det hakket mer fantastiske Tatami Galaxy, er morsom og følelsesladd og generelt sett en full pakke.

1. Shinsekai Yori (From the New World)
TV, 25 eps, drama, skrekk, Sci-Fi, overnaturlig, 2012/13

1000 år frem i tid eksisterer det en utopi i Japan. Menneskene har fått psykokinetiske krefter. Til tross for at dette er en utopi, er det mye som ikke stemmer. Barn forsvinner. Mennesker hersker over andre vesener. Det går rykter om monstrøse katter. Det er en del som mener at serien minner om 1984 av George Orwell. Så hvis du har lest den, kommer du til å enten like eller hate den. Jeg har ikke lest boka, men jeg liker denne serien veldig godt. Tempoet til Shinsekai Yori er det største problemet ved serien. Den er til tider veldig treig og andre ganger ekstremt rask og man får også flere tidshopp, ettersom fokuset er på en gruppe barn som man følger fra ung til voksen alder. Shinsekai Yori er en særdeles utradisjonell og spesiell serie. Den er ganske brutal sammenlignet med mye annet man finner blant anime. Denne anbefales på det sterkeste hvis man liker mystikk, filosofi, uventede vendinger, politikk og et mørke man ikke finner i så mange serier.

(Takk til dark samus nemesis som anbefalte serien)

Serier/filmer som jeg enda ikke har sett, men som jeg tror kunne hatt muligheten til å komme på listen hvis jeg hadde sett dem: JoJo's Bizarre Adventure (2012), Uchuu Senkan Yamato 2199, Gintama: Kanketsu-hen - Yorozuya yo Eien Nare, Mahou Shoujo Madoka Magica Movie 3: Hangyaku no Monogatari, Kaze Tachinu og Chihayafuru 2.

Enig? Uenig? Hva mener du var det beste innenfor anime i 2013?

HQ