Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Internett- Guds gave eller satans verk?

Skrevet av Lykkedragen den 21 februar 2010 klokken 11:32

I det siste har det vært en del artikler om piratkopieringsikring via å nekte spillere å få spille spillet uten nett.

I tillegg har enkelte spillutgivere lagt ned en del servere som faktisk nyere spill bruker. Kan jo forstå at man legger ned servere for spill som ikke blir brukt lengre og er gamle. Men å legge ned PS3servere er vel å ta litt i.

Jeg skjønner at man vil kvitte seg med piratkopiering.Jeg liker det heller ikke. Jeg mener utviklere skal tjene på å lage spill slik at man får flere spill senere. Tjener man ikke penger så dauer man, er det noe som heter. Og det betyr rett og slett konkurs for bedrifter som kansje lager verdens beste spill p.g.a noen som vil spare noen lusne 100lapper. Spill er ikke dyrt, og sparing har vi alle bare godt av å må gjøre en gang i blant.

Jeg vet ikke med dere men jeg har samlet meg en god del spillperler opp igjennom årene. Jeg liker å lete fram gamle spill og spille de på nytt etter en stund. Det er likssom det som gjør meg glad i spill. Å se samlingen min vokse i hylla og tørke støv av titler en gang i blant. Det er en god følelse å se en del spillserier vokse seg komplett eller samle på spill i en hel serie. Uansett, hovedsaken er at jeg kan ta og føle på spillene, samtidig som jeg faktisk kan spille de hvor som helst når som helst uten å må ha netttilgang.

Jeg engster meg nemlig litt for framtiden for meg som Gamer og lidenskapelig spillsamler. Hva vil skje den dagen vi bare får laste ned spill, når alt bare blir nullere og enere på en harddisk eller server ut i verden. Hva vil skje med spillene?

Jeg har en del spill som er betraktet som noen av verdens beste spill, men de solgte ikke så godt. Det vil si at utvikleren tjente ikke nok på spillet for å utgi en serie selv om det var helt fantastisk. Fordi vi forbrukere ikke synes det fristet i forhold til andre spill som kansje ikke var like bra men mer mainstrem.

Hva vil skje med slike spill i fremtiden? Vil spill som man spiller fra servere bli borte selv om man har betalt penger for å ha det til odel og eie?
Harddisker som ødelegges av produksjonsfeil og gjør at man mister spillet man har lastet ned og aldri får tak i det igjen p.g.a serveren er nedlagt?
Blir spillsamlingen ei lang rekke eksterne harddisker på ei hylle? Hva skjer med spillfiler man har brukt flere 100talls timer for å fullføre alt som er å få tak i?

Jeg frykter en spillverden der man ikke lenger eier spillene men leier. Hvor man lever på utviklers nåde om du får spille spillet eller ikke.

Jeg elsker mulighetene internett gir innenfor spilling. Jeg elsker å laste ned demoer og utvidelsespakker til spill, å krangle med spillere over strategi mens man knerter motstanderne.

Men samtidig hvisker en liten stemme i bakhodet: Er dette Guds gave eller satans verk?

Hva sier dere? Ha er best: DVD/blueray med cover eller ei lita fil på en harddisk?